Luleå HF

115463 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1938269

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Kul med Luleåkvartetten i matchen men nu undrar väl många hur det gick i matchen och fick Anders ta spaden?

Yep! Craig Anderson - Ottawas uttalade förstamålvakt senaste sex åren var tillbaka efter sin hjärnskakning och gick in i laget. Men fick sitta på bänken för spaden tog Anders Nilsson och...

ANDERS NILSSON GJORDE DET IGEN!

Han räddade 33/34 skott - >97% räddningar och Ottawa vann med 4-1; 4e vinsten på 5 matcher efter åtta förluster i rad!

För oss som gillar vakter speciellt och följer Luleås vaktexplosition genom arvet av Mannen, Myten, Legenden är det ett nöje att följa den störste vi fått fram hittills - Anders Nilsson - och hans kamp för att slå helt igenom på allra yppersta nivå. År efter år har Anders gjorde remarkabla insatser men oturen har grinat mot honom eftersom han aldrig riktigt fått chansen, då de klubbar han spelat för redan investerat i andra vakter och det har inte spelat något roll när Anders gång efter annan varit den bättre. Och många gånger har han därför ledsnat.

Men den helt överraskande flytten till Ottawa har slumpartat givit honom en chans, då klubben bara har en egentlig vakt - Craig Anderson - sedan många år men denne har varit lite mindre bra senaste säsongen och fyller dessutom 38 nu.

Första matchen för Ottawa för Anders - mot starka Minnesota - gick "sådär". Man förlorade med 3-4 efter skotten 27-26 och Anders fick beskedliga 84,6%.

Nästa match (mot Carolina) gav Ottawa spaden till reserven Marcus Högberg, men sedan denne silat tre mål på 16 skott och ställningen var 1-3 fick Anders ta över spaden igen. Då gick Ottawa upp till 4-4 men i tredje avgjorde Justin Williams till 4-5 och Ottawa förlorade därmed åttonde matchen i rad!

Men sedan hade Anders blivit varm i kläderna och steg in rejält! I följande fem matcher har han haft spaden:

96,97% 32/33 Anaheim-Ottawa 1-2 VINST
97,06% 33/34 Los Angeles-Ottawa 1-4 VINST
90,32% 28/31 San Jose-Ottawa 4-1 förlust
93,75% 30/32 Ottawa-Colorado 5-2 VINST
97,06% 33/34 Carolina-Ottawa 1-4 VINST

Vilken strålande rad av insatser och Anders har på dessa fem matcher fantastiska 95,12% räddningar och har gjort Ottawa till ett vinnande lag. Enda förlusten i bortamatchen mot San Jose Sharks - ett av NHLs just nu allra starkaste lag och där stod man ändå emot länge med 0-0 efter första perioden, 1-0 efter andra.

Ottawa spelar nästa match redan inom 24 h. I natt 01.00 svensk tid möter man St Louis Blues borta. Alla "vet" ju att Ottawas förstemålvakt sedan massor av år - Craig Anderson - som nu är fit for fight ska ta spaden igen. Dels är det ju match två dagar i rad och då byter man vakt (men matcherna mot Anaheim och Los Angeles gick inom 24 timmar, Anders hade spade i båda och levererade 97% räddningar i båda...) och Craig ÄR ju förstevakt i Ottawa. Väl?

Ja, det blir en spännande fortsättning!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Kul för Anders Nilsson....hoppas nu bara att Ottowa släpper fram honom och inte gör en "Edmonton" och satsar på det uttalade första valet ändå fastän Anders har bättre stats.....för Talbot har väl bara vart sådär sedan dess.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så passar vi på att konstatera att Luleå Hockeys stenhårda damer igår kväll vann knappt med 0-14 mot Göteborgs damgockeylag inför 51 tappra åskådare i Angeredshallen, där vi fortsätter att en av dessa var Mike F.

I eftermiddag möter Luleå Hockey herrar Warulfven och lite senare på kvällen möter Luleås damer starka HV-damerna.

Men kolla in tabelltopparna nedan. Våra båda lag kommer att toppa respektive serie efter dagens matcher även om båda våra lag torskar!

Jojo. Inga dåliga grejer.

När det gäller herrarna vankas det alltså seriefinal mot Warulfven - igen!

Minnesgoda läsare har klart för sig att vi spelade seriefinal mot Warulfven också i december och den gången lyckades Warulfven få in 1-0 och därefter försvarade de sig på vanligt effektivt Ulfva-manér matchen igenom och vann också med 1-0. Genom det resultatet tog de över serieledningen med samma poäng som Luleå men med ett mål bättre målskillnad!

Och Nota bene! Det är i princip enda gången Luleå inte varit serieledare sedan vi spöade Apan med 0-1 nere i Apkraft i början av november. Jo, Fulunda har varit förbi enstaka gånger, men då bar med någon pinne eller med plusmål och endast eftersom de spelat en match mer än vi gjort.

Jag tycker att vi vill ha revansch idag! Verkligen! Mycket spännande match att se fram emot. För varje match blir Isac-linan med Emil och Einar alltmer samspelta. Vi hoppas ju också att Olle, som fick kliva av timmen före match senast mot HV, är tillbaka.

Och så den stora frågan: kommer Bulan att "ride the hot horse"? Sätter han t ex ihop en ny superlina med Connolly, Emil och supermålskytten Karl Fabricius?

7 timmar till match och man kan knappt vänta.
Kommentera