Luleå HF

115719 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1938952

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå Hockeys stenhårda damer förlorade faktiskt mot HV med 3-2. Fjärde 0-poängaren för Luleå på 29 matcher.

Risk för att det blir en till torsk nu, när matchen mot Göteborgskorna börjar 12.30.

Göteborgskorna: heter det så? Hur skiljer man då på damer och fotbeklädnader "Göteborg-skorna". Fast vi talar ju om en stad där fiskarna lägger rabarber på fiskarna i körkan...

Åter till ordningen. Jo, det är riktigt att vi vann mot skorna från Göteborg med 0-14 för två dagar sedan, men det betyder ju att de nu kan vårt lag och säkerligen har de funderat ut ett effektivt motvapen.

Dessutom kommer det att få ett starkt stöd då vi räknar med att Mike F. pallrat sig ut till Angeredhallen för att hejja på. Senast hade de 51 i publiken men nu blir det säkert betydligt fler.

Skulle vi ändå vinna - trots alla odds - är det förstås inte skornas utan Fulundas fel. Skamligt nog har föreningen vägrat ta in damerna under sig för att stödja utvecklingen av damhockey på Sveriges framstjärt.

Hade den här gendermyndigheten blivit av skulle den säkerligen som första uppdrag arbetat fram ett lagförslag om att lagen i Elitserien SHL torskar en poäng per match så länge de inte byggt upp ett damlag inom verksamheten.

Men det gäller inte Apan som - efter att ha lurat på sig Bergsbyns IF, sedan la ned hela damverksamheten och nu, pressade av kommunen, köpt ihop ett nytt lag. De skulle förstås få dra av två poäng per match. Så illa som Apan gått i år skulle det förstås innebära att de legat på minus, och sådant kan ju inte accepteras. De minuspinnarna får plockas från tidigare år och när man straffat Apan för alla försyndelser mot damer kommer man att finna att de inte ens tillhört Elitserien SHL efter början av nittiotalet. Apans uppförande i högsta serien har ju varit en gåta, som först nu får sitt svar, när vi får reda på att de inte ens varit med.
Kommentera