Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1938921

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och matchen slutar 3-2 för Blues. Craig har 92% räddningar med 35/38 skott och allvarligt talat tycker jag att han var stabil och säker.

Tror inte att Craigs insats gör att Anders får nästa spade, men ... Ottawa förlorade matchen. Ja, vi får se hur det fortsätter.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Göteborg-skorna var som misstänkt på gång och i dag lyckades de göra mål på Luleå Hockey, men tyvärr för dem var det då bara tio minuter kvar av matchen och Luleå hade redan gjort fem mål, så det blev Luleåvinst som vanligt. Fint att få efter den försmädliga 3-2-förlusten mot DamHV igår för oss.

Det innebär att vi har en uppdatering av tabellen och vi tar återigen en titt på herr- och damtabellerna för att njuta så länge vi kan. På damsidan lär det inte bli några fler förändringar när det gäller förstaplatsen förstås, men på herrsidan i den extremt jämna tabellen kan det bli väldiga omkastningar framöver så vi passar på att njuta medan vi kan.

I SHL spelas strömatcher tisdag-onsdag (SeMer:s roliga påhitt för att maximera tittarantalen) och på onsdag tar Warulfven emot Röglet hemma.

Som synes går Ulfven förbi Luleå om de vinner sin match med minst tre mål, dock med en match mer spelad.

Luleås match spelas på torsdag och skulle Ulfven bara vunnit med 1-2 mål kan de ändå passera på torsdag, om Luleå förlorar med 2-1mål.

Och Luleå tar alltså emot Apan inför en redan utsåld Delfin!

Det här blir en infernaliskt betydelsefull match. Luleås lag har imponerat på senare tid även då vi tappat pinnar och Apan har kommit igång som satan och slagit en massa lag uppe bland toppen i serien senaste veckorna.

Senast vi mötte Apan var 3 november då Luleå vann nere i Schtaan med 0-1 och därefter gick Apan ner sig i en väldig depression och formgrop som varade året ut när man dalade ned till plats 11 i tabellen, innan man efter årsskiftet har skärpt sig och nu vinner och klättrar.

För Luleå innebar vinsten mot Apan att vi gick upp i serieledning, en ledning som vi i princip hållit sedan dess under 11 veckor trots att ställningen bland de översta lagen varit så jämn.

En förlust för oss nu och...vi tappar antagligen serieledningen till Warulfven och därefter kan vi riskera att det börjar blåsa kallt med många starka lag som stormar uppåt medan vi själva kan ramla utanför topp 6 om vi får motvind några veckor.

Men skulle vi slå Apan kanske vi knäcker dem igen och de tappar stilen och försvinner nere i det mörka svarta djupet?

Ja, Gudars skymning. Det här blir en oerhört viktig match.

Men innan dess passar vi på att njuta av tabellställningen just nu:
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå Hockeys stenhårda damer förlorade faktiskt mot HV med 3-2. Fjärde 0-poängaren för Luleå på 29 matcher.

Risk för att det blir en till torsk nu, när matchen mot Göteborgskorna börjar 12.30.

Göteborgskorna: heter det så? Hur skiljer man då på damer och fotbeklädnader "Göteborg-skorna". Fast vi talar ju om en stad där fiskarna lägger rabarber på fiskarna i körkan...

Åter till ordningen. Jo, det är riktigt att vi vann mot skorna från Göteborg med 0-14 för två dagar sedan, men det betyder ju att de nu kan vårt lag och säkerligen har de funderat ut ett effektivt motvapen.

Dessutom kommer det att få ett starkt stöd då vi räknar med att Mike F. pallrat sig ut till Angeredhallen för att hejja på. Senast hade de 51 i publiken men nu blir det säkert betydligt fler.

Skulle vi ändå vinna - trots alla odds - är det förstås inte skornas utan Fulundas fel. Skamligt nog har föreningen vägrat ta in damerna under sig för att stödja utvecklingen av damhockey på Sveriges framstjärt.

Hade den här gendermyndigheten blivit av skulle den säkerligen som första uppdrag arbetat fram ett lagförslag om att lagen i Elitserien SHL torskar en poäng per match så länge de inte byggt upp ett damlag inom verksamheten.

Men det gäller inte Apan som - efter att ha lurat på sig Bergsbyns IF, sedan la ned hela damverksamheten och nu, pressade av kommunen, köpt ihop ett nytt lag. De skulle förstås få dra av två poäng per match. Så illa som Apan gått i år skulle det förstås innebära att de legat på minus, och sådant kan ju inte accepteras. De minuspinnarna får plockas från tidigare år och när man straffat Apan för alla försyndelser mot damer kommer man att finna att de inte ens tillhört Elitserien SHL efter början av nittiotalet. Apans uppförande i högsta serien har ju varit en gåta, som först nu får sitt svar, när vi får reda på att de inte ens varit med.
Kommentera