Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1939391

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Anders Nilsson, update.

Ja, i nattens hemmamatch mot Arizona var det alltså Craig Anderson som tog spaden igen.

0-1 efter första perioden. Tidigt i andra kvitterar Ottawa, 1-1. Men sedan går Arizona snabbt iväg till 1-3 efter att ha målat på sina två första skott i perioden. Då har Craig släppt in tre mål på 13 skott totalt...

Ungefär då skadades Arizonas toppspelare Oliver Ekman-Larsson och Arizona tappade, men höll undan, och vann matchen med 2-3.

Jag såg inte matchen, men läste åsikterna på Ottawas supporterforum:
• I was starting to get used to the Sens allowing only one or two goals per game so Andy can't allow...
• Andy committed tooo much on that one.
• For god’s sake...!!!!!
• Wtf is Andy doing?
• Pull Anderson already FFS.
• Andy looked like a clown on that play
• I feel way more comfortable with Nilsson in nets now
• Okay nice little experiment with Andy these past 2 games. Awesome guy and glad hes back but can we please use our newbie who has been very damn solid instead? At least until he gives us a reason not to.
• Yeah, Andy hasn't looked good on any of these goals.
• Granpa at .813 so far
• Think it’s time to ride Nielsson until he gives us reason not too. To be honest not sure why we ever went away from him considering how well he was playing and we were winning.
• Why is Anderson back????
• Nilsson is a better option right now. Obviously.
Hope he hasn’t lost his mojo

Eftersom de talar utrikiska kanske en del ord är ovanliga t ex [Andy = Anderson, mojo = magic, afrikansk amulett] men det låter inte direkt som att de hyllar coachen som satt in Andy igen.

Vilket man kan förstå. Ottawa hade ju torskat åtta matcher i rad innan Anders Nilsson och ottawa presterade följande imponerande 4 segrar av 5 och klättrade uppåt från sista plats i NHL:

96,97% 32/33 Anaheim-Ottawa 1-2 VINST
97,06% 33/34 Los Angeles-Ottawa 1-4 VINST
90,32% 28/31 San Jose-Ottawa 4-1 förlust
93,75% 30/32 Ottawa-Colorado 5-2 VINST
97,06% 33/34 Carolina-Ottawa 1-4 VINST

Varpå coachen beslutar sätta in Andy igen och det blir två torskar med 2-3 och Ottawa ligger återigen sist i NHL.

Jahaja.

Hur kommer det att fortsätta?

Ja, nu är det långt uppehåll och följande fyra matcher liras som B2B med matcher inom 24 timmar:

1/2 Pittsburgh-Ottawa
2/2 Ottawa-Detroit

6/2 Toronto-Ottawa
7/2 Ottawa-Anaheim

Kan man gissa att coachen då låter Andy/Nilly ta spade varannan match? Åtminstone 1-2 februari. och beroende på hur det då går, även 6-7 februari? Och med ledning av de resultaten beslutar vem som fortsatt spade?

Det skulle ju vara rimligt, men jag är alls inte säker på att det blir så. Jag har ju senaste åren sett hur Anders levererat klart bättre insatser och stats än konkurrent-målvakt, följt av att coacherna valt att ge spade till Talbot, Lehner och Markström.

Håller tummarna för att det nu kan bli fjärde gången gillt, med tanke på att Andy - som fyller 38 under säsongen - rimligen är i slutet av sin karriär jämfört med de andra tre målvakterna som var tänkta att få långa kontrakt om förstaspadar.

Men villkoren för NHL-vakter är tuffa och att få ett kontrakt på förstaspade tycks svårare än att ta en kamel genom ett synålsöga.

Så, i likhet med Ottawasupportern, får vi angående Anders Nilly Grizzly Nilsson hoppas att "Hope he hasn’t lost his mojo".
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Anders Nilly Nilssons öden och äventyr i Ottawa.

Ja, ni känner historien. Anders ledsnade på att under två säsonger i Vancouver inte få en ärlig chans även då han levererade klart bättre än Markan och under en tid hade han presterat halvhjärtat och då passade Vancouver på att trada honom till Ottawa som var i vaktkris.

Första matchen gick sisådär, som väntat när man första gången står bakom ett helt nytt lag utan att veta hur spelarna uppträder. Sedan fick han hoppa in under match och ta spade när reserven Höglund silat tre snabba puckar, varpå Anders stod emot hyggligt. Och därefter har Anders presterat på högsta nivå.

Ottawa hade torskat åtta matcher i rad när de, med Anders som vakt åstadkom följande:

96,97% 32/33 Anaheim-Ottawa 1-2 VINST
97,06% 33/34 Los Angeles-Ottawa 1-4 VINST
90,32% 28/31 San Jose-Ottawa 4-1 förlust
93,75% 30/32 Ottawa-Colorado 5-2 VINST
97,06% 33/34 Carolina-Ottawa 1-4 VINST

Sedan kom den Ottawaettan sedan många år - Craig Anderson - tillbaka från hjärnskakning och fick spaden två matcher och då blev det torsk x 2 igen.

Därefter har vi haft uppehåll för allstars och när det nu fortsatt har det varit genom dubbla B2B för Ottawa, där Anders och Andy fick varsoin match vid båda tillfällena:

1/2 Pittsburgh-Ottawa
2/2 Ottawa-Detroit

Anders fick ta spade mot toppenlaget Pittsburgh, medan Andy fick spaden mot bottenlaget Detroit.

Anders räddade 35 av 40 skott och fick beskedliga 87,5% men fullständiga fakta var att Pittsburgh med ett koppel stjärnor helt körde över Ottawa och att det faktiskt inte fanns mycket som ens Anders kunde göra åt det.

Craig silade in 2 mål på 7 skott i första perioden mot Detroit och man torskade med 0-2 trots skottövertag 35-21.

6/2 Toronto-Ottawa
7/2 Ottawa-Anaheim

Den här gången fick Andy ta spade mot det svårare motståndet Toronto och man torskade med 4-5 trots att Ottawa faktiskt gjorde en riktigt bra match och vann skotten med hela 44-30.

Och så i natt mötte Ottawa med Anders vid spaden Anaheim.

Ottawa förlorar skotten med 35-45 - men Ottawa vinner matchen med 4-0 och Anders som håller nollan genom 45 räddade skott utses till matchens stjärna nummer 1.

Nästa match för Ottawa blir starka Winnipeg hemma på lördag.

Kom igen nu, Ottawa!

Sedan Anders kom in i laget har han i snitt levererat >95% och förutom knappa förluster mot topplagen San Jose och Pittsburgh - bara levererat vinster för Ottawa!

Vilket ska jämföras med att Ottawa för övrigt toskat alla andra av de senaste 20 matcherna sedan tidigt i december!

Hur mycket måste en vakt prestera för att få chansen?

År efter år efter år har Anders gått in och högpresterat först i Edmonton, sedan i Buffalo och därefter i Vancouver utan att få ledningens förtroende att bli satsad på.

Nu gör han det igen i Ottawa och nu tusan ska det väl bli hans tur.

Låt Anders behålla spaden varje match i fortsättningen så länge han levererar detta extremt fina vaktande!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
SHL.

Djurgårn torskade lite oväntat borta mot Malmö igår, men får en ny chans mot Malmö fast på Hovet i morgon. Jag trodde faktiskt DIF skulle vinna och såg det som troligt att de kunde ta över förstaplatsen i SHL i morgon, om vi torskade mot Apan.

Ikväll har vi två matcher Öret-Läjkers samt Ulfven-Röglet.

Otur för Öret att tappa stjärnan Palushaj - troligen för resten av säsongen? - när de nu sett så pass starka ut och det ökar ju rejält möjligheterna för Timrå och Morsan att nå den eftertraktade plats 12 och slippa kval.

Röglet startade säsongen uselt, men kom sedan igång och gick jäkligt bra. Men på senare tid tycks de ha svårt att få ihop det och man gissar väl att Ulfven tar detta - om de vinner med 3 mål tar Warulfven dessutom över serieledningen eftersom de passerar oss på samma poäng och målskillnad men med fler gjorda mål. Å andra sidan kan de - även om de vinner med "bara 1 eller 2 mål - i morgon bli serieledare "i kavaj" om Luleå får stryk hemma av Apan...

Ojoj. Nu nämnde jag den onämnbara matchen. Luleå-Apan. Den här matchen skulle jag hoppats att jag hade sett fram emot men just nu känns det mer ryyyyyyyyyyyyyyyysligt...
Kommentera