Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1939394

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
SHL.

Djurgårn torskade lite oväntat borta mot Malmö igår, men får en ny chans mot Malmö fast på Hovet i morgon. Jag trodde faktiskt DIF skulle vinna och såg det som troligt att de kunde ta över förstaplatsen i SHL i morgon, om vi torskade mot Apan.

Ikväll har vi två matcher Öret-Läjkers samt Ulfven-Röglet.

Otur för Öret att tappa stjärnan Palushaj - troligen för resten av säsongen? - när de nu sett så pass starka ut och det ökar ju rejält möjligheterna för Timrå och Morsan att nå den eftertraktade plats 12 och slippa kval.

Röglet startade säsongen uselt, men kom sedan igång och gick jäkligt bra. Men på senare tid tycks de ha svårt att få ihop det och man gissar väl att Ulfven tar detta - om de vinner med 3 mål tar Warulfven dessutom över serieledningen eftersom de passerar oss på samma poäng och målskillnad men med fler gjorda mål. Å andra sidan kan de - även om de vinner med "bara 1 eller 2 mål - i morgon bli serieledare "i kavaj" om Luleå får stryk hemma av Apan...

Ojoj. Nu nämnde jag den onämnbara matchen. Luleå-Apan. Den här matchen skulle jag hoppats att jag hade sett fram emot men just nu känns det mer ryyyyyyyyyyyyyyyysligt...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
NHL. Oilers sparkar coachen Chiarelli.

Oljan är i sanning NHLs mest vanskötta lag och troligen beror det på att de aldrig hämtat sig efter gludåren med Gretzky och de andra.

Under 2000-talet pysslade de bara med att komma sist år efter år för att få välja först i draften och fylla laget med draftetta efter draftetta. Till slut var NHL tvungna att göra om draftsystemet eftersom Oljan saboterade allt.

Väl i Oljan gick det som regel uselt för draftettorna. En negativ följd av denna draftettapsykos var att de felhanterade Limpan Omark å det grövsta. Limpan har ju varit stjärna- ja superstjärna - i samtliga ligor och länder, men Oljan hade ju principen att fylla alla linor med drafettor - som inte levererade - och tyckte att Limpan kunde nöja sig med plats i brunkarlina eller i AHL. Samtidigt vägrade de jävla oljorna släppa honom och satte honom i kloster för att sabotera hans möjligheter i NHL.

Skitstövlar!

Och som det inte räckte drabbades ju även Anders Nilsson av Oljan och Chiarelli. Anders hade ju gjort dundersuccé i KHL och Oljan köpte rättigheterna till Anders från Chicago. igen-kligen hade de bara tänkt låta Anders vara med på campen men ANders menade allvar. Han åkte över till Edmonton veckor före alla andra spelare, acklimatiserade sig och tränade igång. På försäsongen höll han nollan och konkurrerade ut Oljans dåvarande vakteetta "professorn".

Nu hade Oljan köpt på sig Cam Talbot, som hade varit utmärkt tvåa i NY Rangers bakom Henke. Det visades under hösten att denne Talbot var skitkass och Oljan var tungen ge spaden till Anders i stället. Anders gjorde ett skitbra jobb och tog spaden nästan hela hösten med utmärkta resultat. Alla var inställda på att han, och inte Talbot, skulle få Oljans förstaspade och Chiarelli svarade att "ja, det ligger väldigt nära nu".

Men så släppte de in Talbot igen och efter några veckor skrev de ett mångårigt förstavaktkontrakt med denne och Anders var körd. Anders fick hoppa in enstaka matcher efter det, men iddes inte leverera längre eftersom han blivit lurad på konfekten och senare på våren skeppades han till St Louis, som hade skadade vakter, och där tog han några spadar innan han skeppades till Buffalo.

Oljan är alltså helt sjukt usel. De hade alltså myglat till sig 5-10 draftettor men laget fortsatte vara skitkasst, trots att de dessutom han sno till sig "the great white hope" Connor McDavid. Under senare år har de skeppat alla inmyglade draftettor och vanligen bytt dessa mot skräp, medan hälften av draftettorna gjort succé när de kommit till ordnade klubbar och sluppit Oljan.

För ett par år sedan kom det mest uppmärksammade bytet då de skeppade the locker room cancer Taylor Hall för ex-Apan Adam Larsson och det såg inledningsvis ut att faktiskt vara en bra affär då Oljans usla försvar förbättrades av Adam, medan Connor och de andra klarade sig bra utan Hall. Men numera går det inte lika bra för Adam. Medan Hall erövrade Hart Trophy som NHLs mest värdefulle spelare.

Ja och nu skeppar de alltså Chiarelli; "hjärnan" bakom senaste fem årens misslyckade hockey i Oljan.

Kan bara tänka att en j-a otur att både Limpan Omark och Grzzly Nilsson hade oturen att drabbas av den förbannade Oljan.
Kommentera