Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1939460

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
NHL. Oilers sparkar coachen Chiarelli.

Oljan är i sanning NHLs mest vanskötta lag och troligen beror det på att de aldrig hämtat sig efter gludåren med Gretzky och de andra.

Under 2000-talet pysslade de bara med att komma sist år efter år för att få välja först i draften och fylla laget med draftetta efter draftetta. Till slut var NHL tvungna att göra om draftsystemet eftersom Oljan saboterade allt.

Väl i Oljan gick det som regel uselt för draftettorna. En negativ följd av denna draftettapsykos var att de felhanterade Limpan Omark å det grövsta. Limpan har ju varit stjärna- ja superstjärna - i samtliga ligor och länder, men Oljan hade ju principen att fylla alla linor med drafettor - som inte levererade - och tyckte att Limpan kunde nöja sig med plats i brunkarlina eller i AHL. Samtidigt vägrade de jävla oljorna släppa honom och satte honom i kloster för att sabotera hans möjligheter i NHL.

Skitstövlar!

Och som det inte räckte drabbades ju även Anders Nilsson av Oljan och Chiarelli. Anders hade ju gjort dundersuccé i KHL och Oljan köpte rättigheterna till Anders från Chicago. igen-kligen hade de bara tänkt låta Anders vara med på campen men ANders menade allvar. Han åkte över till Edmonton veckor före alla andra spelare, acklimatiserade sig och tränade igång. På försäsongen höll han nollan och konkurrerade ut Oljans dåvarande vakteetta "professorn".

Nu hade Oljan köpt på sig Cam Talbot, som hade varit utmärkt tvåa i NY Rangers bakom Henke. Det visades under hösten att denne Talbot var skitkass och Oljan var tungen ge spaden till Anders i stället. Anders gjorde ett skitbra jobb och tog spaden nästan hela hösten med utmärkta resultat. Alla var inställda på att han, och inte Talbot, skulle få Oljans förstaspade och Chiarelli svarade att "ja, det ligger väldigt nära nu".

Men så släppte de in Talbot igen och efter några veckor skrev de ett mångårigt förstavaktkontrakt med denne och Anders var körd. Anders fick hoppa in enstaka matcher efter det, men iddes inte leverera längre eftersom han blivit lurad på konfekten och senare på våren skeppades han till St Louis, som hade skadade vakter, och där tog han några spadar innan han skeppades till Buffalo.

Oljan är alltså helt sjukt usel. De hade alltså myglat till sig 5-10 draftettor men laget fortsatte vara skitkasst, trots att de dessutom han sno till sig "the great white hope" Connor McDavid. Under senare år har de skeppat alla inmyglade draftettor och vanligen bytt dessa mot skräp, medan hälften av draftettorna gjort succé när de kommit till ordnade klubbar och sluppit Oljan.

För ett par år sedan kom det mest uppmärksammade bytet då de skeppade the locker room cancer Taylor Hall för ex-Apan Adam Larsson och det såg inledningsvis ut att faktiskt vara en bra affär då Oljans usla försvar förbättrades av Adam, medan Connor och de andra klarade sig bra utan Hall. Men numera går det inte lika bra för Adam. Medan Hall erövrade Hart Trophy som NHLs mest värdefulle spelare.

Ja och nu skeppar de alltså Chiarelli; "hjärnan" bakom senaste fem årens misslyckade hockey i Oljan.

Kan bara tänka att en j-a otur att både Limpan Omark och Grzzly Nilsson hade oturen att drabbas av den förbannade Oljan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hmm. Vi har förstås inte släppt vår punktmarkering av Apan trots att vi med glädje tillhandahåller ett Forum för klubben på härvarande sida, eftersom den sida som var tänkt att fungera så, ockuperats av monstrum som diggar att beteckna främlingsfientlighet och sadism/psykopati/sabotage (dvs internettrolling) som "poesi".

Här på Luleås plats tillåts dessutom att faktabeskrivning av Apan kombineras med ett speciellt språkbruk.

Tänker att när man skriver på det Forum vi här håller för den klubben väljer man att göra det mer respektfullt, med inställningen att man talar till normala supportrar. Ett exempel är att jag faktiskt kallar klubben för Skellefteå AIK där.

Men här på Luleåtråden kör jag med det rättmätiga "Apan".

Inte så lätt att hålla stilen men vi får se hur det går.

Över till Apan.

Nu vet vi att Näsan helt vidrigt förköpt sig och fyllt laget med primadonnor, dyra men lata köpespelare, samtidigt som han tycks ha varit helt borta när det gäller att bygga ett lag. Troligen har han fått goda råd inför inköpen av CryBert och mummelklockare - de två "hockeyhjärnorna" hos Apan.

Iofs är det inte så oväntat att Näsan köper så illa, för så illa har Apan ALLTID köpt. I sekten frodas hittepåförvanskningar som den apsanningar som hävdar att Aplasse köpte bra. Det gjorde han inte! Den enda period då vettiga köp genförts var när NHL-scouten Anders Forsberg låg bakom det hela.

Jahaja. Och under hösten kollapsade Apan och felbygget blev monumentalt och generande.

Så, vad gör Apan när de köpt så extremt uselt?

De köper mer, förstås!

Kom och köp konserverad Västerbottensost, köp, köp, och köp ännu mer!

Nu köper Apan hejvilt allt som andra inte vill ha och först köpte de Albin Lundin - som Djurgån inte ville ha - sedan köpte de Tim Söderlund - som Fulunda inte ville ha - och nu köper de Jesper Jensen - som Pölsan inte vill ha.

Så snart en klubb inte vill ha någon - ring Apan, de köper!

Frågan är om de nöjer sig nu?

Svårt att tro det. Vi har ju tre veckor kvar till deadline så Apan hinner säkert köpa på sig mer.

Kanske Öret ska ringa Näsan och erbjuda Palushaj? Han är vissserligen skadad troligen för resten av säsongen men Apan har ju ett CV där de gång efter annan köpt spelare som inte kan spela närmaste halvåret.

Köp, köp, köp!

Det ska bli kul framåt juni när Apan släpper årsberättelsen och vi får reda på hur mycket minus de går i år. Kanske de slår sitt eget rekord på -17 miljoner i förfjol?

Vi ser med spänning fram emot nya kreativa påhitt av Apan för att mygla in pengar.

• Nu har ju ApPea förbjudits att ta ut olagliga parkeringsavgifter på mark som Apan inte förfogar över.
• Dessutom har Försäkringsöverdomstolen sagt blankt nej till Apans försök att mygla till sig 400 000 för att betala lön till spelare (och tränare!) som var skadade för att de skulle "rehabiliteras och utbildas för att få nya jobb".
• Vidare har kommunen redan släckt samtliga julgranar i Apschytaan för att sponsringsdopa Apan.
• Och så har dopingsponsorerna ledsnat på Apans vedervärdiga uppförande mot kvinnor och tvingat Apan att återinföra damhockey.

Som utomstående håller man tummarna för att Apans damlag avancerar till SDHL för att öka på utgifterna medan DamApan åker land och rike runt för att få stryk med tvåsiffrigt.

Det som krävs är

1. Att de placerar sig före BurkaDamen i hobbyserien NorrEttan.
2. Att de vinner mot ettan i annan dametta; gissningsvis östra, där det blir Bajen eller Tälje.
3. Att de slår det lag från SDHL som kvalar. Det lär ju bli Stocksund eller Göteborg och får de möta Göteborg kan det gå vägen. Men troligen blir det väl geografiskt tilldelat och i fjol krossades de ju med tvåsiffrigt av Stocksund - som i år är klart vassare än i fjol.

Men först gäller det att komma före BurkaDamen i hobbyserien. Just nu har vi:

1. BurkaDamen 15m +63 32p
2. DamApan 14m +18 30p

och matcherna som återstår är

23/1 BurkaDamen - DaMooDoo Hobby
2/2 BurkaDamen - Luleå Hobby
2/2 DaMooDoo Hobby - DamApan
6/2 Luleå Hobby - DamApan
9/2 DAMAPAN - BURKADAMEN
16/2 DamApan - DaMooDoo Hobby

Som synes kommer det hela antagligen att avgöras 9 februari. Då hoppas vi alla på hemmaseger. Alla utom ApPea som hoppas på bortalaget.
Kommentera