Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1944015

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Apan spred ju med hjälp av galningen brännvinsjournalisten Fehlman och andra nyttiga idioter ut barnsagor om att Apan plockade upp junis efter junis från egna blygden som efter något år i Ap-A-laget åkte över pölen och blev NHL-stjärna".

Den här falska historiebeskrivningen lever väl bara kvar hos tvenne monstrum på Apsnacket, sedan den kranka verkligheten serverat fakta som går helt i motsatt riktning.

För närvarande tycks visserligen hackspetten victor arvidsson lyckas någorlunda men för övrigt är det tunt. Köpejunisen Melkman från Lycksele har tappat men får brunka kvar. KöpeRunken klappade ihop och fick gå till Europa. Adam Larsson tycktes ju fixa det ett tag, men nu har det tydligen ballat ur igen. Och de flesta andra verkar ju hamna i AHL bara, innan de ger upp och åker hem.

För några år sedan yrade ju hönsen om alla "NHL-stjärnor" som Apan "levererade" och Apan spred uppfattningen om deras revolutionerande utbildning av hockeyspelare och förklarade att de var den historiskt bästigaste plantskolan i svensk hockey. Medan MooDoo fick "acceptera" en hedrande andraplats efter Foppa, Näslund, twinsen, hedman och några andra "nästan på APnivå" och knäppgökar som Vennergren förklarade att APan nog måste gå till NHL eller åtminstone KHL för att få "konkurrens" samt att Tre Kronor i fortsättningen borde enbart bestå av apor.

Ja, herre min gud vilka dårar.

Dock håller jag med om att visst borde det skrivas ett reportage om Apans s k "NHL-exporter". En sådan berättelse måste med nödvändighet analysera hur det kommer sig att ett lag som spelat många SHL-finaler lyckats exportera så otroligt lite fungerande spelare till NHL. Jag vill påstå att de, ur det perspektivet, är unikt kassa.

Sanningen är naturligtvis den att den exploderande exporten av svenska spelare över pölsen ledde till ett kaos inom svensk elithockey och i detta kaos lyckades Apan bli minst dålig, som följd av att de snott talanger från andra klubbars upptagningsområden samt eftersom den etablerade NHL-scouten Anders Forsberg lyckades se till att Apan för några år fick ihop ett fungerande lag av rekryterade spelare som inte dög i NHL.

Men för övrigt är "undret Apan" bara kaos som vanligt och nu håller kluppen på med att kollapsa som vanligt, dränkta i köpespelare och utan en fungerande hockey.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Som alla vet hade Näsan en sällsynt skådad köpefest 2018 då han köpte på sig skyttekungar som skulle ösa in mål för Apan och visst har Altonen, Olimb och de andra levererat - lika bra som Näsans supervärvning Holloway året innan.

Konstigt nog har inte Apan tagit överlägsen ledning i SHL utan snarare dansat ned under slutspelsstrecket då och då.

Det kompletta misslyckandet för Näsan har alltså inneburit att han fått sparken och nu ersätter de honom med en ny kompetens med gedigna erfarenheter av internationell rekrytering av hockeyspelare från olika länder; eftersom han varit amatörtränare för ett pojklag i pite för några år sedan.

Men det gäller ju att undvika kval denna säsong och vad gör Apan för att agera så att det totala fiaskot inträffar?

Köper, köper, köper och köper igen!

Senaste månaderna har de ju handlat på sig i våldsam takt och köper allt som de kan komma över innan deadline om 11 dagar. Först var det supercentern från Almtuna, Albin Lundin. Sedan kom de över Luleåutbildade Tim Söderlundh som misslyckats i Fulunda. Därpå slängde de upp bortåt miljonen för att få in Pölsan jensen i laget och han lyckades ju spela - vissserligen helt osnylig - två matcher, nästan han åkte på lång avstängning.

Men stannar det där? Näpperligen. Nu berättar mädhåk att Apan kommer att köpa nästa köpespelare Jacob Andersson från Burkölen.

Jojo. Supporterklubben har ju krävt och fått löfte at Apans ledning att det aldrig någonsin ska lånas och köpas spelare mellan Apan och Burkölen, men så är det med löften hos Apan att de är bara löften så länge som det passar Apan.

Mädhåken menar att Andersson köps för nästa säsongen men undrar om inte Näsan lägger upp de extra pengar som behövs för att få loss honom redan innan deadline 15 februari? Då skulle de ju änk-ligen kunna skeppa seriens störste spridare av matchfrölorande misstag - Ahlm - och dessutom skulle Apan då kunna gå ned till bara ynkliga två egna produkter i laget. Vi vet ju att Tommy Dalton - när han myglade Apan upp i Elitserien - gjorde det med ett lag som bara hade en enda spelare från blygden och resten köpespelare, och han siktar ju på att komma dit så snart som möjligt för att få dugliga spelare att jobba med.

Köpeklubben Apan köper vidare och vi väntar med intresse på bokslutet i juni när kostnaderna för den misslyckade köpfesten ska presenteras :-)
Kommentera