Luleå HF

115630 inlägg · 887 ämnen

Forum

2691802 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Vi är ju många i hockey-Sverige som följt Röglets framgångar i slutspelet med stor glädje.

Dels, förstås, efter att Röglet nätt och jämnt undkommit kvalspel sedan får ihop spelet och från nionde plats som en David fäller Goliat efter Goliat. Och inte bara flytvinner jämna matchserier utan bokstavligen sveper grundseriens topplag. Alla gillar ju en underhund.

Men extra mycket, tror jag, för oss från Luleå. Våra Abbottar tog ju över Röglet samtidigt som Bulan tog över Luleå och båda dessa - tidigare kölag - har därefter vuxit och etablerat sig i toppen med serievinster och höga serieplaceringar, slutspelsfinaler m m. Röglet torskade sin final rakt upp och ned mot Plastjö, men detta efter att Apan i besvikelse över att torska semifinalen mot Röglet, "passat på" att med fula överfall skada viktiga Rögletspelare som Everberg med följd att Plastjö fick enklare motstånd. Luleå nådde game seven i finalen 2022, och vann för övrigt slutspelet 2020, om det inte ställts in, sedan Luleå summit serien helt överlägset.

Så Röglet och Luleå kan känna med och förstå varandra. Men inte bara det. Att Röglets väg till toppen gick med Luleås ikontwins gjorde att man ännu mer var med Röglet. Och det gäller också spelare: Röglets kanske tre viktigaste spelare i slutspelet nu är målvakten Rifalk - utbildad av Luleå Hockey - samt de f d Luleåspelarna - mer eller mindre rena Luleåprodukterna - Zaar och Evergård.

Röglet är alltså redan i final efter att ha svept Timret, Warulfven och Plastjö. Och motståndarna blir antingen Apan eller Fiskrenset; Apan leder just nu semin med 3-2 i matcher.

Men inga träd växer till himmelen. Alla som kan svensk hockey vet att det finns ett infernaliskt hot under ytan. Mats Vennerberg, Oraklet i Trasan, som sedan decennier kunnat fälla vilket lag som helst genom att själv förklara att han räknar med att de vinner.

Och nu har detta onämnbara hänt.

I dagens Aftontrasa läser vi:

"Röglets utomjordiska förvandling - en av de största i SHL-historien. Rögle. Hulken från Ängelholm. Jag kan bara konstatera att Rögle stått för en av de största förvandlingar i SHL-historien och växt till klara guldfavoriter inför SM-finalen.
För vilka ska stoppa dem nu? Den fantastiska publiken i Ängelholm är värd det."

Hmm. Det enda man kan trösta sig med är förstås att Vennergren faktiskt inte rent ut förklarar att Röglet vinner. Även om hans andemening är sådan.

Inga mer prognoser nu, Vennerblom: knip igen!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Nu påstås det från flera håll att Oscar Engsund är klar för HuVa.

Trist, i så fall. Att han flyttade hem till Oskars kunde vi stå ut med, men att både han och Brännis nu köpts in av SHL:s köpelag nummer ett numera, kaos-HuVa, känns inte alls bra, om det nu är korrekt.

Luleå hävdade ju att man var högst intresserad att vara med om budgivningen, så vad har hänt? Ville Engsund spela för HuVa för att familjen skulle kunna bo kvar i Oskars?

Eller är det följden av GM-kaoset i två klubbar - Luleå med sparkade Skuggan har inte varit alerta i kombination med att HuVa inte hunnit sparka Nubben än så han fortsätter köpa allt han kan, genom att bjuda 100% mer än spelarna får i andra klubbar?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Helt sjukt vinner Fiskrenset övertid mot Apan med 3-4 och nu vänder cirkusen åter till Scandal-i-Analium igen. Apan leder matchserien med 3-2 och är numera mer ilsk än tidigare efter att ha förlorat en förlängning.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Kåge: Som väntat. En spritt språngande Apa är inte att leka med. Gick från 0-3 till 3-3 under tredje perioden. Nu vankas förlängning.

Apan har spelat förlängning i hela fem av sina åtta matcher i årets slutspel. Och vunnit samtliga...

Fiskrenset glömde bort att 3-0 inför en tredje period är det svåraste läget i hockey och dessutom mot en uppretad Apa.

Bilden nedan är naturligtvis helt autentisk, tagen när aporne lämnar omklädningsrummet för fjärde perioder. Nu kan knappast ens ett tips på Apan av Vennerväg rädda er, fiskrensare. Styrkan hos en förlängningsapa är inte att leka med, kan få fullvuxna män att börja dricka mjölk.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: 3-3 just nu. Kul bild, ser AI-genererad ut 😁
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Fiskrenset hann t.o.m. sätta 0-2 innan första perioden var slut, och sedan vann de andra perioden med 0-1.

0-3 till Fiskrenset alltså och nu har vi paus inför tredje perioden, då vi kan vänta oss en spritt språngande Apa, ungefär som hingstutsläppet om vårarna, inklusive att Ful-Oscar Lindberg säkerligen kommer att ta chansen när han är i rygg på försvarslösa fiskrensare "det är ju slutspel med höjda bedömningsnivåer" vilket enligt ful-termonoligen innebär sänkta nivåer när det gäller att ta hänsyn och respektera motståndarspelares hälsa.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Apan-Fiskrenset 3-1 i matcher, femte matchen spelas nu i Aparenan.

Ställningen 0-1 för Fiskrenset i slutet av första perioden. Som vi vet gör det bara Apan förbannad.

Har dock inte sett Vennbergs förklara vilket lag som vinner semin, så det här kan väl sluta hur som helst. Har kollat laguppställningarna och det är slående hur tomma Fiskrenset synes vara på spetsspelare. Känns som att de inte längre hänger på köpruschen i SHL. Kanske deras satsning på SDHL innebär att deras sparkbollsledare inte kan hålla flera saker i huvudet. Och Rogern planerar väl redan för Schweiz 2025.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Luleå Hockeys VD har intervjuats i lokalbladen och berättar att ett tiotal personer anmält intresse för tjänsten som GM.

Tyckare, som tycker, tycker oftast Kentää, Rönken eller Lasse J.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Åh nej! Warulfven chansar genom att ta ut vakten när det återstår tre minuter och då sätter Gangsteröret både 3-0 och 4-0. Och vinner finalmatchen med följd att lillpojken Liv - med en berömd förälder; mamman är från Luleå - blir svensk mästare för B-junisar- Grattis till honom.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Ajajaj, Gangsteröret tar ledningen 1-0 efter 10.25 spelat av tredje perioden och fyra minuter senare lyckas de få in 2-0 i PP.

Nu måste Ulfven få hål på Liv i Öretmålet. Bara fem minuter kvar av tredje perioden. Eltifoso, du hade ju träffat Vennerlöv, kan du få tag på honom direkt och ordna så att han lägger in ett tips på Gangsterörets B-junisar? Nu eller aldrig och det är bråttom!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
2 perioder spelade och fortfarande 0-0 i SM-finalen för B-junisar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Ojdå, noterar att Kåge tagit oss till tråden för Skellefteå AIK, så här är vi tillbaka.

SM-finalen för B-junisar har nu spelat en period och ställningen är fortfarande 0-0 mellan Warulfv- och Gangsteröreynglingarna.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Pölsan har vunnit allsvenska serien överlägset och tämligen enkelt tagit sig till final i slutspelet. Allt talade alltså för att de också skulle ta finalen och fixa en plats i SHL 2024-2025.

"talade" var ordet.

Men nu ändras alla förutsättningar och plötsligt får Pölsan räkna med att det går åt helvitte.

För nu har Oraklet i Trasan, Mats Vennerstig låtit sitt Damoklessvärd falla i Geflig riktning:

"Djurgården mot Brynäs i en tungviktskamp om en plats i SHL och med 60 friska tv-miljoner i potten. Men jag tror aldrig jag haft en större favorit. För årets final vinner Brynäs."
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Och i detta nu är det nedsläpp i Övik för dagens stormatch. Warulfven mot Gangsteröret i SM-finalen för B-junisar. Ulven kör Loob i en av sina linor medan Öret kontrar med att ge spaden till Liv.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Apans resa i slutspelet:

• Apan-Pungen 4 - 3 (3 - 1, 0 - 1, 0 - 1, 1 - 0)
• Apan-Pungen 3 - 2 (1 - 0, 0 - 0, 1 - 2, 0 - 0, 1 - 0)
• Pungen-Apan 3 - 4 (0 - 1, 0 - 2, 3 - 0, 0 - 0, 0 - 0, 0 - 1)
• Pungen-Apan 0 - 2 (0 - 0, 0 - 0, 0 - 2)
• Apan-Fiskrenset 5 - 2 (2 - 0, 3 - 2, 0 - 0)
• Apan-Fiskrenset 3 - 2 (1 - 0, 1 - 0, 0 - 2, 1 - 0)
• Fiskrenset-Apan 2 - 0 (0 - 0, 0 - 0, 2 - 0)
• Fiskrenset-Apan 6 - 7 (2 - 2, 1 - 2, 3 - 2, 0 - 1)

Anmärkningsvärt att fem av åtta matcher gått till Sudden death-förlängning - och Apan har vunnit samtliga fem! När det gäller övriga tre har två av dessa stått 0-0 med bara minuter kvar av tredje, men de har avgjorts innan full tid. Och så har vi en match med klar vinst för Apan.

Sammantaget har det varit otroligt jämnt mellan lagen under Apans slutspelsserie, men när det gällt som mest har Apan visat en enastående vinnarmentalitet. När det gällt som mest har Apan varit som bäst. Man kan bara imponeras.

Röglets resa i slutspelet:

• Röglet-Timret 4 - 1 (0 - 1, 2 - 0, 2 - 0)
• Timret-Röglet 2 - 3 (0 - 2, 0 - 1, 2 - 0)
• Ulfven-Röglet 2 - 6 (1 - 0, 0 - 5, 1 - 1)
• Ulfven-Röglet 0 - 3 (0 - 2, 0 - 0, 0 - 1)
• Röglet-Ulfven 3 - 2 (0 - 0, 2 - 1, 0 - 1, 0 - 0, 0 - 0, 1 - 0)
• Röglet-Ulfven 2 - 1 (0 - 0, 0 - 1, 1 - 0, 1 - 0)
• Plastjö-Röglet 1 - 2 (0 - 0, 1 - 0, 0 - 1, 0 - 1)
• Plastjö-Röglet 2 - 4 (0 - 1, 1 - 1, 1 - 2)
• Röglet-Plastjö 3 - 2 (1 - 0, 1 - 1, 0 - 1, 0 - 0, 1 - 0)
• Röglet-Plastjö 4 - 2 (0 - 2, 1 - 0, 3 - 0)

Röglet har spelat fyra matcher som gått till Sudden death-förlängning - och vunnit samtliga! Men Röglet har också vunnit sex övriga spelade matcher i slutspelet, och som regel vunnit dessa matcher mer tydligt. Här tycks vi ha ett till lag, som är som bäst när det gäller som mest. Men är "mer" bäst.

Nu leder ju Apan semifinalen mot Fiskrenset med 3-1 i matcher och det är alltså inte klart ännu. Men jag räknar lugnt med att Apan vinner denna semifinal. Bara inte Atfontrasans Vennergrus förklarar att Apan vinner, vill säga.

Därefter väntar en final mellan två lag som är som bäst när det gäller som mest.

Kan det bli bättre?
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Kåge: Apan avgör 6-7 i slutet av fjärde perioden.

Nu har vi

• Apan - Fiskrenset 3-1 i matcher

Och nu lutar det starkt för Apan-Röglet i final
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Kåge: Sjuk match, fhc dominerade tredje. Lindvall svag. Sikura avgör i fjärde 😁
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Kåge: Ja, mycket underligt men upplysande när det gäller vilken typ av "hockey" Plastjö planerar för nästa säsong...
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
6-6 och det blir förlängning. Fiskrenset pressade Apan mer och mer ju längre perioden gick och som vanligt stimulerar det Apan till allt mer fulspel, överfall mot försvarslösa motståndare, utan chans att ta puck.

Dryg minut kvar, Ful-Oskar Lindberg satsar på ful crosschecking över njurarna och kastar en fiskrensare mot sarg. Zebrorna reagerar inte. Lite senare tar FulPer Lindholm sats och manglat en fiskrensare utan puck i mittzon. Då blir det i alla fall utvisning.

Vilket innebär att Fiskrenset inleder fjärde perioden med PP 1.27.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Trodde aldrig Växjö skulle drafta Petter, även om Växjö har historia att ta Skellefteåspelare.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Zappaholic: Ja, eller hur? Riktigt j-a kass "spelare" med enda uppdraget att crosschecka och brotta ned motståndare. Om ryktet stämmer är han klar för Plastjö nästa säsong, helt obegripligt och fullt begripligt på samma gång.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Två minuter kvar:

• Fiskrenset-Apan 6-6
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Varje gång jag tittar på SAIK blir jag påmind hur mycket jag avskyr Petter Granberg. Ful och onödigt våldsam hela tiden. Kan ingen mosa den jäveln
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Hinner bara skriva det så försöker Fiskrenset igen och tredje gången gillt:

• Fiskrenset-Apan 5-6
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Ja, som väntat, Fiskrenset gör mål. Det är snyggt och otagbart av en renare i närmaste krysset. Tyvärr för rensaren i eget mål.

• Fiskrenset-Apan 4-6
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Nehej.

• Fiskrenset-Apan 4-5 igen.

På repriserna syns det att en fiskrensare sparkar in pucken, och därmed döms målet oväntat bort, trots att det spelas i sparkbollens huvudstad, Sveriges baksida, och dessutom i Scandal-i-Analium där zebrorna brukar följa rensarpubliken.

Nåja. 12 min kvar av tredje perioden.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
• Fiskrenset-Apan 4-5

Apan rycker igen, kommer Fiskrenset tillbaka.

Mycket imponerad av Malte Strömwall idag. Snabb och fintar bort rensade till höger och vänster, plus att hårt och blixtsnabbt skott som ofta sitter. Är det inte dags för att han kommer hem?

Ja, och gissa vad?

• Fiskrenset-Apan 5-5
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Kåge: Grattis! Tycks som att ni har återväxten räddad.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
eltifoso: I morgon gäller det, blir det ett sM i år för Ulfven?
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Kåge:

• Fiskrenset-Apan 0-0, 0-1, 1-1, 1-2, 2-2, 2-3, 3-3, 3-4. Apan försöker och försöker, men Fiksrenset går i kapp. Nu startar tredje perioden, med 1.45 PP för Fiskrenset. Och Fiskrenset kvitterar 4-4 nu.

• J20 Apan-Öret 2-0 i matcher. Apan tar överraskande SM, trots deras svaga prestationer under säsongen.

• J18 Öret-Warulfven möts i final

• Allsvenska slutspelet Pölsan klara för final; möter vinnaren Djurgårn-Morsan, just nu 3-1 i matcher för DIF och i kvällens match 0-0, förlängning väntar.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Kåge: Och nu är Junior 20 Svenska Mästare! Oavsett herrlaget framöver, final eller inte, så en bra säsong för Skellefteå AIK. Damlaget till SDHL och J20 Svenska mästare och eventuellt kanske möjligen herrlaget i final, fingrar i kors osv…
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Kåge: 2-2 efter första perioden. känns bra ändå hittills. J20 leder med 3-1 och kan alltså bli svenska j20 mästare ikväll!
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
eltifoso: Ja, vårt J20 kan bli svenska mästare i helgen om vi vinner mot Örebro!
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Kåge: Ja just d, det spelas seniorhockey ikväll också
Har själv följt semifinalen j18 där FBK slog minipölsan med klara 4-3
Final imorgon
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Ja, vad tror vi? Kan SAIK vinna ikväll? Visst, frölunda stretade emot och vann sist. Som Oscar Lindberg sa i en intervju, man kan spela bra och ändå förlora. Fhc är ett bra lag, men de såg tröttare ut och nu jinxar jag men jag tror vi gnager ner dem till slut. Det som kan ställa till det är vilka spelare vi väljer att spela i avgörande lägen. Det är inte läge för ”alla ska med” just nu, robban.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Har precis lyssnat på Robbans intervju med Niklas Olausson (länk) vilken rekommenderas av de som är intresserade av Luleå Hockeys utveckling under Olles tid hos oss. Mycket trevlig kille och mycket duktig att beskriva och förklara saker och ting.

Tack, Olle, för allt du glatt oss med och härligt att veta att du blir Luleå och Luleåhockey trogen även i framtiden även om du inte själv spelar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
VD Stefan Enbom har som vanligt skickat information till Luleå Hockeys medlemmar.

Delvis bemöter han viss ryktesspridning från de lokala journalister som poddade häromdagen.

1) Luleås spelarbudget blir oförändrad för kommande säsong.

2) Journalisterna menade att VD och styrelseordförande var emot att sparka Skuggan.

VD informerar om att han deltar i alla styrelsemöten samt "Det är ett gemensamt beslut i styrelsen. Beslut av denna karaktär tar vi alltid gemensamt."

Låter ju som att han ligger bakom beslutet, fast formellt sett dementerar han faktiskt inte ryktet.

Nåja. Tycker att beslutet var korrekt, men inser att silly season inför nästa säsong blir minst sagt problematisk.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Kåge: Snyggt. Jag höll på skriva ett inlägg där men insåg att jag inte tidigare gjort det under slutspel. Och då kan jag förstås inte riskera att sabotera Röglets chanser. Skulle vara som att typ bära fillingar under finalen, trots att jag kört utan sådana i decennier.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Om Luleås kommande sportchef. Jag börjar luta åt Rönken. Han är en vinnare, han kan allt i Luleå Hockey och utbildade Bulan. Han kommer som vanligt göra ett kanonjobb, om han kan hålla sig från spelarfruarna.

Det enda man kan undra är om han har någon koll på Finland, Tjeckien etc.

Vilken sportchef vi än får kommer denne att komma in (för?) sent för nu läser vi dagligen om spelarövergångar i SHL/Allsvenskan så marknaden kommer snabbt att krympa.

Man får kanske acceptera att det blir svårt för Luleå kommande säsong och först 2025-2026 kan kommande sportchef riktigt sätta sin prägel på truppen. Men är våra nu bästa spelare kvar och håller de nivån fortfarande?

Bubblare
Det är väl ingen som missat att det var Chris Abbott som rekryterade ihop den trupp som nu vunnit tio matcher i rad mot Timret, Warulfven och Plastjö?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: haha, jag skrev nyss nästan exakt likadan kommentar på rögles sida. Ja wennerholm avgör finalen med sitt tvärtomtips
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
• Röglet-Timret 2-0
• Röglet-Warulfven 4-0
• Röglet-Plastjö 4-0

Vem hade sett detta komma?

Nu tycks det bara finnas en som kan stoppa Röglet.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
3-2, 2.10 kvar, tek i mittzon...

Åke "vad tänkt du om älgar, Tyrre`" har som vanligt gått bananas: ska han ta vakten ... nu tar han vakten .... nu kommer vakten tillbaka...snart går nog vakten igen ... och ja, där går vakten ... återigen vakten ute ... men nu vänder vakten ...fast nu tar han vakten .... nu kommer vakten tillbaka...snart går nog vakten igen ... och ja, där går vakten ... återigen vakten ute ... men nu vänder vakten ...

Vi andra noterar under tiden att den rena Luleåprodukten Daniel Zaar snor puck av en plastspelare, åker ned och hänger 4-2.

Underbart, Röglet!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
3-2, 2.25 kvar, tek i Röglets zon...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Röglet 3-0 i matcher på Plastjö och nu slitet av fjärde matchen. Plastjö tog ledmingen med 0-2 men Röglet har vänt till 3-2 och nu återstår bara tre minuter av tredje perioden...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Lyssnade på en pod med lokala journalister från Luleå, angående vem som kan bli sportchef i Luleå. De diskuterar namnen vi själva nämnt.

De tror inte att Fröberg är aktuell efter senaste säsongen med Oskars.

Kenttä skulle säkert ta det, menar man, men dels kommer han att kräva bred makt, dels släpper nog inte BurkÖlen.

Rönken tänkbar, han kanske skulle vara intresserad, efter tio år borta från hockeyn.

De kastar fram Rogern Rönnberg som alternativ, men tror han är fast i Fiskrenset en säsong till och därefter klar för Schweiz.

De lyfter Fagervall som ett bra alternativ?!

Ex-Apan Lasse J diskuteras, men oklart om han vill och kan göra om processen från Apan.

Ska vi tro att Rönken lyfter som alternativ? En akut fördel vore förstås att Rönken introducerade Rönkenhockeyn och hade Bulan som ass i fyra år.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Kåge: Ja, räddningen av lille rädde Gustaf var något av det värsta man sett. Kanske finns lite talang där;-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Herr Nilsson hade en jättebra första säsong i SAIK, var minst i klass med Pudas och därför fick han långt kontrakt. Har inga problem med att han kommer från Luleå, bara att han ramlar lite för ofta :-). Han är en frisk fläkt oxå. Såg du räddningen av LIndvall?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Kåge: Hmm, jahaja. Ja, det har funnits stark kritik mot brist på coachning mot Ohlsson.

Å andra sidan har detsamma gällt i Luleå. T ex att Bulan vägrade utnyttja hemmaplansfördelen och byta sist, när vi lirade final mot Warulfven för två år sedan. Varpå Mitell satte en specialkomponerad dödalina mot Limpan och Ponta. Å andra sidan vann vi hemmamatcherna, förutom då Game Seven. Samma visa mot Plastjö, senast, Jugren hade speciallina mot Limpan.

Är det något ni supportrar till Apan tycks vara överens om är det att Oskar Nilsson inte duger, mest ramlar på is etc. Han är ju född, uppvuxen och utbildad i Luleå inklusive i Luleåklacken. Jag skulle gärna se honom i Luleå, vi skulle nog få ordning på honom;-)

Nu har jag ju inte sett matchen men Scandal-i-Analium är ju ingen enkel arena med tanke på det tryck de sätter på zebrorna. Tror att ni fixar det här ändå. Går till 3-1 redan i övermorgon.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Nja, jag tror du måste se matchen. Jämn match, tredje perioden ägde vi, men robbans bristfälliga coaching ställde till det. spelade bla nr 58 i slutet som såg till att fhc fick fick mål.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Såg inte matchen, men Apan gav tydligen lille rädde Gustaf spaden igen, och då kunde Fiskrenset ösa in mål. I form av 1-0 när 2.15 återstod, fast de förstås räknat att ta det till Aptid dvs övertid.
Kommentera

2691802 · »