Luleå HF

88913 inlägg · 862 ämnen

Inlägg #1944862

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Match igen i färgburk-koskenkorvakupp och efter att ha torskat mot Tjeckien - som vi brukar slå - ska vi nu upp mot den starkare ryssen.

Tänker dock att våra chanser kan vara bättre, eftersom Grönborg plockar bort den köpespelare från Apan som igår smutsade ned laget. Visserligen är han inte från blygden, men vi vet ju hur skadad man kan bli av att komma nära sekten och tappa all känsla för sportslig hockey.

Tyvärr plockar Grönborg också bort den Lulespelare - Oscar Engsund - som fick det omöjliga uppdraget att vara backpartner med köpespelaren från Apan och städa upp så gott det gick.

Men på pluskontot lyfter vi att Grönborg nu sätter in två till Lulespelare - de två unga men duktiga Isac Lundeström och Jesper Sellgren.

Dessutom fortsätter förstås Luleåprodukten Emil Larsson och dessutom ingår också Emil Sylvegård som fått fin utbildning dvs i Luleå Hockey.

Mycket Luleå men inget apanfrätt i Tre Kronor idag. Det kanske finns en chans mot ryssen trots allt?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ottawa spelar tidig match idag. Redan 20.00 svensk tid spelar de mot Winnipeg, som är riktigt, riktigr bra nu. Stora, fysiska spelare som är oerhört svåra att passera och ett anfallsspel där bra skott bombar motståndarna; ett gediget perfekt lag från vakt till fjärdelina.

Frågan är vem som tar Ottawas spade? Vid presskoferens i går tillfrågades coachen "Anderson är förstås det normala valet men så bra som Nilsson spelat - vilken vakt tar spaden?" Det är riktigt, svarade coachen och vi beslutar det i morgon. 4,5 timme till match nu och vi har ännu inte fått besked.

Det är ju lite av Svarte-Petter. Jets är skyhöga favoriter och hög risk för att den som får spaden kommer att få vittja målet många gånger.

Faktum är ju att Ottawa vunnit alla matcher på senare tid när Anders haft spaden, förutom då mot Sharks och Pittsburgh - två riktigt svåra motståndare. Samtidigt som att Ottawa torskat alla övriga av de senaste 20 matcherna.

När Craig Andy Anderson som varit Ottawas etta i många år kom tillbaka från hjärnskakning tog han också över spaden men faktum är att han i de matcher han stått lyckats klart sämre än Anders och helt klart måste Ottawa nu överväga att börja spela Anders.

Hade Anders levererat det som ANdy gjort och vice versa senaste månaden är det ingen tvekan om att Andy hyllats som hjälte medan ANders hade avfärdats som oduglig; sälj av honom.

Men NHL är NHL....

Med detta som bakgrund hoppas jag att Anders får ta spaden ikväll igen. Visst är det en tuff uppgift och visst kan de sluta illa.

Men det skulle innebära en chans och skulle han lyckas bra ökar möjligheterna för att han framöver får ännu mer chans och kan spela sig till en förstaspadenivå.

Han är värd att få chansen!

Utveckla vaktandet genom att stoppa in en Nils nu, dvs ändra från Anderson till Anders-Nils-on.

Lär av Bulan! Han tog in en Nils och det har blivit succe´ för vår Lill-Nisse!
Kommentera