Luleå HF

88913 inlägg · 862 ämnen

Inlägg #1944959

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Avslutningsvis om Anders och Ottawa:

(inom parentes sagt "intressant" att Hockeysverige och de båda tabloiderna helt missat Anders genombrott. De har väl ingen plats att skriva om det förstås, eftersom de måste fylla utrymmet med andra betydligt mer mediokra insatser av svenskar i NHL....)

Jag tror att Ottawa är det lag som Anders behöver; och jag tror att Anders är den vakt som Ottawa behöver.

Min uppfattning om Ottawa är att det är ett lag med både en stark offensiv och med en stark defensiv men de behöver en vakt som passar in i det spel som laget har.

Det fungerar inte med en vakt som kör sitt eget race, men släpper in skott som den har chansen att rädda och därför inte ger laget chans att vinna.

Ottawa beskrivs som det lag som släpper till mest skott i ligan, vilket ansetts vara en förklaring till att vakterna fått så dålig räddningsprocent i år.

Men sanningen är mer sofistikerad. Ottawa släpper fr a till skott från distans och som vakten har en hygglig chans att se. Däremot är de mycket duktiga på att hålla motståndare utanför slottet och dessutom på att rensa framför vakten så att motståndarna inte får skymma och störa och inte heller ta andra puckar som de är mycket starka på att rensa bort.

Anders är nu 28 år gammal och har mycket erfarenhet och nu är han väldigt duktig på att mura igen målet och ge väldigt få luckor för direktskott. I det spelet är han utomordentligt bra, men det sker på bekostnad av att returer, andrapuckar och hoppande dansande puckar som motståndare kan få flera chanser omedelbart framför mål att panga in blir svårare för honom: han behöver agera synkroniserat med ett försvar där han kan lita på att utspelare ger honom ansvaret för direktskotten medan de tar sitt ansvar för sin del.

Ungefär som målvakt-utespelare fungerar i Luleå, när det fungerar som det ska.

Och i de lag Anders spelat - Edmonton, Buffalo, Vancouver - för att inte också nämna Islanders och St Louis - har han inte haft sådana utespelare. Men det har han i Ottawa och det är härligt att se.

Jag är ganska säker på att andra Luleutvecklade vakter också de skulle kunna fungera väl i Ottawa. Och i Ottawas farmarklubb har vi ju unge Filip Gustafsson. Kan vi hoppas att han tar plats som andrevakt för Ottawa inom något år? Bakom ettan Anders Nilsson?

Tänk vilken härlig dröm det vore - med två Luleåvakter som etta och tvåa i Ottawa. Och som bonus har vi Luleåprodukten Christian Jaros - som i år slagit igenom bra - som framträdande back i laget.

Man blir glad.
Uppladdat:

216x300-skarmavbild-2019-02-09-kl-210740_1.png

+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Härligt och se att Anders nu spelar i 100% Senators färger och slipper stå i 50/50 Senators/Canucsprylar.
Vet av egen erfarenhet med en son som varit målvakt hur dessa hockeymålvakten är hardcore materialspelare :)
+2
Kommentera