Luleå HF

115631 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1945010

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Suomi drog iväg till 2-4, men Kronorna hann kvittera varpå det gick till straffar dit ingen Luleåspelare släpptes fram och då blev det förstås råtorsk på straffar.

Ja, den svåraste matchen - mot Ryssland - vann vi - men då fanns ingen Apa i laget. De matcher apan var med förlorade vi. Förstås.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ja fy fan! Nu smäller det!

31 dagar då SHL:s avslutande 25% spelas och det är i princip match varje tisdag, varje torsdag och varje lördag. Med enstaka undantag:
• Vi får spelledigt tisdagen innan vi ska ned till Apkraft Arena nästa torsdag,
• Vi lirar en fredg - sif lördag - när vi har B2B-möte med Pungen, troligen för att de vill att vi ska mötas på internationella kvinnodagen.

Men nu blir det intensivt och nu spelar alla lag samtidigt allt mer utan en massa j-a hängmatcher. Nu ska det avgöras!

TISDAG 2019-02-12 Brynäs IF - Luleå HF
TORSDAG 2019-02-14 Luleå HF - IF Malmö Redhawks
LÖRDAG 2019-02-16 Mora IK - Luleå HF
TISDAG 0
TORSDAG 2019-02-21 Skellefteå AIK - Luleå HF
LÖRDAG 2019-02-23 Luleå HF - Frölunda HC
TISDAG 2019-02-26 Luleå HF - Rögle BK
TORSDAG 2019-02-28 Djurgårdens IF - Luleå HF
LÖRDAG 2019-03-02 Timrå IK - Luleå HF
TISDAG 2019-03-05 Luleå HF - HV 71
TORSDAG 2019-03-07 Linköping HC - Luleå HF
FREDAG 2019-03-08 Luleå HF - Linköping HC
TISDAG 2019-03-12 Färjestad BK - Luleå HF
TORSDAG 2019-03-14 Luleå HF - Växjö Lakers HC

Och som synes en j-a svår start för Luleå. I morgon möter vi Pölsa i den jävliga arenan, där vi vinner typ en gång per decennium och på torsdag tar vi emot Malmö - ett av de lag som opassar oss som mest.

Ja, det blir tufft!

Men härligt att dessa låtsasuppehåll för färgpyts/kkoskenkorvakupper är över och nu blir de intensiv SHL-avslutning direkt följt av slutspel!

Detta år är förstås extra spännande eftersom det är så j-a hårt mellan massor av lag i den övre delen av tabellen och som alla vet kan de första 10 placeringarna kastas om hur mycket som helst. Det är ju viktigt var man hamnar, eftersom det visar hur lätt eller svår resa man får i slutspelet. Ju bättre man slutar i serien desto lättare motstånd med ett OBS! för att vissa lag opassar andra och vi vet exempelvis att vi helst undviker Pölsan och Malmö.

Jag tror att Djurgårn och Warulfven blir starka nu. Och Läjkers som lurat i vassen fyller på med stjärnor inför deadline som vanligt.

I morgon kör vi igång!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mycket diskussion om Anders bland Ottawas supportrar nu. I stort sett alla vill förstås satsa på honom men frågan är hur. I skrivande stund tänker flera något år bara, medan andra menar att fortsätter han imponera som han gjort kniper något annat lag honom på ett längre kontrakt i så fall och lutar mot att förbereda ett längre.

Grejen är den att det är vakter som blir UFA och kan avtala med nya klubbar innan juli och många av nedanstående lista över sådana vakter kommer förstås att göra det.

Listan är inte helt färsk. Eftersom ANders levererat mäktiga >95% i snitt senaste sju matcherna har han förstås klättrat rejält och delar andraplatsen bland ovanstående. Ser man på hela listan över NHL-vakter har han också klättrat förbi hela gänget svenskar (förutom Lehner förstås, som är bäst i NHL) och är nu uppe på #12 bland NHL-vakter överhuvudtaget, räknat på de som lirat 20 matcher eller mer som Anders.

Övergripande och överlägset bland tillgängliga vakter är förstås Lehner och se så jämförelsevis lågt ersatt han är! Jag tippar att han får ett långt avtal med Islanders nu.

Lustigt att tänka sig att Robin gick från Ottawa->Buffalo->Islanders, medan ANders gjort den motsatta resan.

Nå, vore jag vakt skulle jag nog föredra klubbar i typ California eller Florida och liknande, med tanke på väder och annat.

Men helt klart är att försvarsspelet ser väldigt olika ut från klubb till klubb och nu spelar Anders i en klubb som tycker jag passar honom rejält bättre än alla andra och jag ser gärna att han blir kvar i Ottawa nu.

Vi får se.

Han har gjort en fantastisk inledning men nu gäller det att hålla i fortsättningsvis.

Skitkul som fan tills vidare och tänk om han blir kvar och Filip kommer upp också:-)
Kommentera