Luleå HF

88913 inlägg · 862 ämnen

Inlägg #1945134

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och när vi nu koncentrerar oss på fortsättningen är det förstås viktigt hur lagen presterat under första 75% av serien.

I botten har vi Öret, Morsan och Timrå som halkat rejält efter och det gäller framför allt Timrå som riskerar att bli avhängda och klara för kval. Det ska man inte förakta: vi har sett massor av lag som snabbt blivit klara och som därigenom kunnat förbereda sig genom att scouta kommande motståndare och mentalt ladda. Jämfört med lag som hamnat under strecket i absolut sista stund och då tappat allt följt av att de i chockfas torskat mot vad som helst.

Men sedan är det jämnt och ovisst bland lagen 1-11. Kolla bara platserna 6-9 där Apan, Pungen, Malmö och Läjkers samtliga har 61 pinnar.

Bakom sig har de Pölsan -2p samt Röglet -5p: två lag som inte alls är ofarliga och kan klättra om det lossnar för dem.

Framför sig har de
+2 Fulunda
+5 Djurgårn
+6 HV-71
+7 Warulfven och
+8 Luleå

Lite fördel för dessa, ja, men med 13 matcher kvar och potentiellt 39 pinnar per lag kan det gå fort.

Pölsan på plats 10 ligger bara 10p efter oss och efter morgondagens match bara 7p efter oss och då återstår hela 12 matcher.

Nej, bara att skaka av sig det som varit.

Nu är det match för match, period för period och byte för byte.

Och i morgon börjar det!
Uppladdat:

168x300-skarmavbild-2019-02-11-kl-222634.png

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Que vadis, Apor?

Ja, Apan fick ju en hockey-Lidnersk knäpp och efter nyår började de vinna och ta poäng sedan Möller fått fart på primadonnorna.

Men när de mötte oss hängde de inte med alls, även om de vann på fusk sedan Fläskbergets ben försvunnit. Och sedan gick det sämre: knapp vinst mot Öret på straffar, torsk mot Röglet och bara en vinst av två i B2B mot Pungen.

Och vad händer nu, när primadonnorna kunnat slappa tio dagar till?

Är det ett lag i harmoni?

Med åtminstone CryBert sparkad, troligen också mummelklockare och vidare har alla insett att Tommy Dalton måste bort, men svårt eftersom Näsan lurades att skriva kontrakt med honom för fler säsonger.

Med högste chefen på väg att avgå, med Näsan sparkad och en amatörtränare för pojklagshockey ska få bara över hockeyn?

Vidare en supertalang som åker på avstängning och böter såväl på isen som utanför.

Fortsatt en supervärvning som är totalt osynlig två matcher innan han lyckas bli avstängd sex matcher efter en ful armbåge, som han försöker ljuga bort.

Dessutom psykbrytet som varit borta fler matcher och påstår sig vara skadad fastän alla inser att den skadan, den sitter mellan öronen.

Storvärningen Anton Lundin lyckas visa att han - som väntat - håller allsvensk nivå som bäst.

Och så olyckan Ahlm som inte gör någon glad men som får vara kvar trots att han inte kan spela hockey, men är från blygden.

Vi hoppas vidare att de kör backparet Djuse-Pudas, som sprider misstagen mellan sig eftersom de uppenbarligen ogillar varandra starkt.

Och i mål - en mannekäng som efter några normala matcher är åter i skymundan, mest engagerad att bevara frisyren kompletterad av en vakt född i Apschtaan men utbildad av andra och inget att hänga ii julgranen.

Ja, tusan hakar, anfäkta och anamma. Hur ska detta hopkok, kompletterat av skyttekungar som Aaltonen, Holloway och andra primadonnor kunna fixa detta?

Svårt att tro.
+1
Kommentera