Luleå HF

115849 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1945191

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jahaja. Serieledarna Luleå Hockey ska alltså upp i en för jävla svår bortamatch i den gävliga arenan där man bara vinner en gång var tionde år mot Pölsan. Nu är tydligen Farley fit for fight igen; kanske spelar han redan idag?

Samtidigt ska Apan också spela borta. Det blir väl treligt för aporne - då slipper de lira inför tomma läktare som hemma och dessutom slipper apledningen räkna tomma stolar som åskådare när de levererar apsanningar om publiksifforna. Nu ska de möta något rätt okänt lag, säkert en enkel motståndare, HV eller Hvad de nu heter.

Ser dock lagens huvudtränare och Bulan utstrålar ett säkert och förtroendeingivande intryck - en coach som andra lag skulle önska sig.

Vad Tommy Dalton utstrålar är mer oklart. Känns mest som motsatsen till Bulan. Det måste kännas tufft inför varje match att inte veta om primadonnorna ids anstränga sig.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleås lag mot Pölsan!

Forwards
Austin Farley - Jack Connolly - Petter Emanuelsson
Robin Kovács - Niklas Olausson - Karl Fabricius
Emil Larsson - Isac Lundeström - Einar Emanuelsson
Johan Harju - Jonas Berglund - Johan Forsberg
Carl Mattsson

Backar
Jesper Sellgren - Erik Gustafsson
Fredrik Styrman - Daniel Sondell
Oscar Engsund - Nils Lundkvist
Joonas Jalvanti

Målvakter
Joel Lassinantti
(Niklas Rubin)

Farley går alltså in igen nu och Bulan sätter ihop den lina som tidigt under hösten var så framgångsrik och produktiv. Vi hoppas att den kommer åter som då och att Connolly som haft blött krut i bössan många månader nu återkommer i den norm han var med Farley och Petter som vingar.

Harju flyttas alltså och nu tar han Mattssons plats med Jonas och Foppa. Ja, det borde väl fungera.

Och så har han Isaclinan ograverad och även Ollelinan där kanon-Fabbe fortsätter på den plats där vi inför säsongen hoppats att se Cehlin, och därefter testat Guter utan framgång alls.

Backparen som tidigare och trist att se att Jalvanti under sitt sämre år nu förvisats som sjundeback. Erik och jesper är ju ett utmärkt par och även Engsund och Lill-Nisse är starka.

Mer orolig är jag för Sondell och Styrman. De kanske är säkert stabila defensivt utan att jag haft tillräcklig koll på det? Är mer irriterad över Sondells alltför ofta förekommande att tappa ut puckar ur anfallszon samt slå alltför långsamma pass 1-2 meter från var mottagaren vill ha dem.

Jaja, vi får se. Lassi tar spaden, känns tryggt. Blir det kanske ninja vs. ninja ikväll dvs Lassi mot Berguven?

Håller för övrigt med om sannys förslag att om nu Pölsan påstår sig ha bestämt att nästa år satsar de på jocke och ny vakt vore det intressant att undersöka möjligheterna att ta hem Berguven redan nu. Skulle nog kännas lite tryggare resten av våren med kombinationen Lassi-Berguven eftersom Rubin inte riktigt kommit in och etablerat sig.

Noterar för övrigt att Nord och winge går som zebror. Känns inte totalstabilt, men jag kan tänka mig många par som skulle varit rejält värre. Det är som det är. Hoppas att de får döma ifred utan att galning-lärlingen ringer upp från situationsrummet med påståendet att ett mål av Luleå ska underkännas för sju minuter tidigare träffade en puck ett "oavsiktligt smalben" eller tangerade en luleskridsko målområdesstrecket skitnära vakten, bara en meter från honom.
Kommentera