Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1945903

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Yep. Luleå hade inte allt från början men insåg vad man långsiktigt skulle satsa på och la resurser på att bli delägare i Europamästerskapet och tog dessutom två titlar inför jublande välbesatta läktare. Vidare beslutade att hjälpa och rädda MSSK och då gjorde man det med besked och gav hockeydamer hyggligt rättvisa villkor med herrar, blev direkt landets ledande damhockeyklubb på flera områden, numera världsmästare och med ett publikrekord i form av en fullsatt Delfin.

Apan sa blankt nej till allt i åratal. Nu har man fått delta gratis i Europamästerskapet några gånger men så länge snackat skit om turneringen (Kalle Anka-mästerskap med deltagare från blåbärsländer) att intresset varit heldött i Apschtaan medan laget inte lyckats något vidare.

Efter att ha lagt ned damhockeyn (det lag man tagit in från Bergsbyn några år tidigare) för att spara pengar motsvarande vad Zachrisson fick under bordet för att lira med herr-Apan, obstruerade man i åratal damhockey i kommunen och försökte pressa kommunen på pengar (ni måste bygga och ge oss ytterligare en Arena) men kommunsponsorerna tröttnade och tvingade ApPea att fixa till ett damlag. Som nu med minimal satsning får "spela" i en hobbydivision där bara ett ytterligare lag deltar på riktigt. På Apans hemsida informeras om damlaget en handfull gånger per år typ, medan information om Luleås damer kontinuerligt presenteras på vår sida.

Speglande skillnaderna mellan en förening med kompetenta ledare jämfört med en sekt där man har värdegrunnnnnnnd.
Kommentera