Luleå HF

115741 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1945895

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vombat: Är det nån hockey man får vara glad över så är det damer! och missta dej inte då jag är pitebo och självklart håller på MSSK/LHF.

Tycker det är värt att nämna nån kommentar då och då om luleås super satsning på MSSK/LHF då den var mer eller minder obefintlig när det handlade om erat original damlag och vad fint att se att man tar tag i det i samband med att man tog in MSSK (Och minecraft miljarderna ;)) under era vingar och jag tror det kommer att gynna mer lag i ligan att det är värt att satsa på
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Jag läser vad du skriver men fortfarande så kommer förutom dina lovord även några pikar om att mssk gick till Luleå och den sammanslagningen. Samt nu också minecraft. Som jag tolkar som att du tycker att Luleå köpte damlaget.

Men skit samma. Här ska du få min ärliga åsikt om Skellefteås damlag. Jag hoppas verkligen att laget går upp i sdhl. Varför? Jag tycker att det vore jäkligt kul för damerna och för hela den serien att få riktiga norrderbyn. Tänk om de matcherna skulle kunna generera hälften av de känslorna hos spelarna som det gör hos herrarna. Vilken grej. Tänk att kunna samordna två derbyn samma dag. Fullsatt delfin på både dam och herrmatch. Vilket jäkla lyft det skulle bli för hela sporten ishockey.
Så sluta för sjutton att gnälla på våra damer och lägg energin på att stötta dina egna.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Yep. Luleå hade inte allt från början men insåg vad man långsiktigt skulle satsa på och la resurser på att bli delägare i Europamästerskapet och tog dessutom två titlar inför jublande välbesatta läktare. Vidare beslutade att hjälpa och rädda MSSK och då gjorde man det med besked och gav hockeydamer hyggligt rättvisa villkor med herrar, blev direkt landets ledande damhockeyklubb på flera områden, numera världsmästare och med ett publikrekord i form av en fullsatt Delfin.

Apan sa blankt nej till allt i åratal. Nu har man fått delta gratis i Europamästerskapet några gånger men så länge snackat skit om turneringen (Kalle Anka-mästerskap med deltagare från blåbärsländer) att intresset varit heldött i Apschtaan medan laget inte lyckats något vidare.

Efter att ha lagt ned damhockeyn (det lag man tagit in från Bergsbyn några år tidigare) för att spara pengar motsvarande vad Zachrisson fick under bordet för att lira med herr-Apan, obstruerade man i åratal damhockey i kommunen och försökte pressa kommunen på pengar (ni måste bygga och ge oss ytterligare en Arena) men kommunsponsorerna tröttnade och tvingade ApPea att fixa till ett damlag. Som nu med minimal satsning får "spela" i en hobbydivision där bara ett ytterligare lag deltar på riktigt. På Apans hemsida informeras om damlaget en handfull gånger per år typ, medan information om Luleås damer kontinuerligt presenteras på vår sida.

Speglande skillnaderna mellan en förening med kompetenta ledare jämfört med en sekt där man har värdegrunnnnnnnd.
Kommentera