Luleå HF

115741 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1948384

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tio sekunder kvar nu. Röglet höll puck i HV-zon mest, men nyss kom den ned igen och då försöker Justin Pogge göra en Myllys, men han missar målet med en halvmeter.

Tek i Röglets zon och Röglet vinner teken följt av att härlige Kodie Curran låser pucken vid sargen och ett helt gäng HV-spelare försöker få ut den, men är chanslösa mot Curran och matchen rinner ut:-) Snyggt av Curran, lite Bulankänsla från sista teken i Frölundaborg 1996:-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så uppdaterar vi förstås tabellen efter Röglets vinst mot HV. I morgon har vi en ytterligare hängmatch där Malmö väl är favorit att vinna hemma mot Timrå, och då får man lägga till pinnar för Malmö i nedanstående tabell. Då har vi läget, när samtliga lag spelat 42 matcher och 10 matcher återstår.

Tidigare har vi ju haft extremt jämnt från plats 1-11 bara knappt 10 pinnar mellan lagen, men nu har det växt. Avståndet är nu 15 pinnar från plats 11 till plats 1 och med bara 10 matcher kvar är det förstås en rejäl skillnad som uppstått.

Men det är inte jämnt rakt igenom. Snarare är det bland de lägre placeringarna det är tätt.

Bara tre pinnar skiljer plats 6 till plats 11, där lagen alltså har att kämpa för fyra platser i åttondelsfinal, samt en direktplats till kvartsfinal inklusive en 11 plats och missat slutspel.

Ovanför denna grupp på sex lag har vi 2-5 poäng, 3-6 poäng och 6-9 poäng framför tre lag som just nu ligger på topp 6 plats och kvartsfinal direkt.

Det är ett bra avstånd, när bara tio omgångar återstår, men inte värre än att 1-2 lag har chansen att slå sig in om de går bra på slutet, samtidigt som det hackar för något av de övre lagen.

I detta nu är det väl Djurgårn - som har fortsatt tungt med skador - samt HV - som är svårt att veta var de säkert står.

De lag nedifrån som kan förväntas utmana är förstås i första hand Läjkers, och kanske Röglet. Möjligen, möjligen Malmö, man Pölsan och Pungen tror jag inte kan hota.

Så ser det ut och sedan har vi ett just nu rejält hopp för att nå Luleå och Warulfven. Som är 5-6 pinnar före Fulunda, samt 8-10 pinnar före Djurgårn och HV; de tre lag på plats 2-5 som skulle kunna utmana, men inte får det så lätt med bara 10 omgångar som återstår.

Och de sex lagen i nedre halvan av topp 11, har hela 11-15 pinnar upp till de två topplagen. Att de skulle kunna nå ikapp kan man nog räkna bort, när bara tio omgångar återstår.

OK, vi gratulerar Röglet till dagens vinst och ser fram mot morgondagens match då Malmö kan komma att putta ut Apan från topp 6-lagen.

Sedan fortsätter allt på torsdag med full omgång...bland annat Apan-Luleå!
Kommentera