Luleå HF

92641 inlägg · 865 ämnen

Inlägg #1949184

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Örebros inköp av Ehnroth.

Aftontrasans Rooooos är nu ute och förklarar att Ehnroth får 300 000 per match för Öret.

Läser igenom informationen och rooosen hävdar att Öret fick betala Minsk 1,75 miljoner, Enroth får en mille och dessutom 600 000 om Öret spelar i SHL nästa säsong. Öret förnekar förstås summorna.

Svårt att veta exakt. Hjohnhahs ersättningen är väl väsentligen sign-on betald utomlands och därmed inga större kostnader för sociala avgifter etc liksom att Hjohnahs får artistskatt.

I första hand siktar Öret på att slippa plats 13-14 och därmed bli klara för SHL 2019-2020. I så fall handlar det bara om 10 matcher.

Skulle Morsan passera får Öret kvalspela men även då med Ehnroth och därmed bättre chans att kvala sig kvar.

Är det en helt galen affär?

Nej, det tycker jag inte.

Skulle Öret åka ur förlorar de SeMer-sponsring nästa säsong; dvs de får väl behålla 20% enligt ligans mygelavtal att uppflyttad får sämre betalt. Plus att i Allsvenskan nästa år får Öret lilla ersättningen av SeMer.

Jag får det till att Öret tappar typ 35 miljoner om de ramlar ur. Plus risk för mer kommande år eftersom det nog är svårare att ta sig upp igen, jämfört med att hålla sig kvar.

Hur mycket ökar Örets chanser att hålla Morsan och Timrå bakom sig, när de har Hjohnhahs med spaden?

Rejält, tror jag. Att Öret då satsar 3 miljoner med god utsikter att genom det vinna 35 miljoner låter ju som en bra och självklar affär. Och för ett lag som har problem med vakt = halva laget = är det säkert jävligt mycket klokare att förstärka där än att värva in en spetsspelare att plocka in i en lina då och då.

Bara att gratulera Öret. Morsan håller nog inte med.
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tittar efter på ApPravda Norran för att se vilken jättesatsning de gör nu när DamApan ska möta DamUlfven i förkval till kvall till SDHL.

Blir det direktsändning?

Blir det extrabilaga?

Blir det täckning av alla utsända som Norran kan skicka, spelarintervjuer inklusive med tant Agda som förklarar att "redan som ettåring märktes det att lilla Huldra hade talang för hockey"?

Nej.

Inte ett skit gör de?

Har de givit upp redan, sedan de upptäckt att BukarDamens tre bästa spelare förstärker DamUlfven? Skriver de ingenting alls för att låtsas som om att matchen inte finns? Tiga ihjäl fakta för att slippa förnedringen?

Troligen.

I stället kör de en artikel enligt nedan, där rubriken självklart spelar an på den onyttige udioten-brännvinsjournalisten Fehlmans ökända, osportsligt famösa för att inte säga helt vidriga artikel under rubriken "Stanna hemma, idioter!"

Jag kan bara säga att det luktar illa om Norran. Rejält unket och man behöver intellektuellt snyta sig sedan man blivit varse den anskrämliga odören. Urk!
Uppladdat:

450x240-skarmavbild-2019-02-20-kl-164414.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tänk så olika klibbar kan resonera.
• Öret köper in Enroth
• Djurgårn köper in Garrison
• Läjkers köper in Versteeg
• Röglet köper in Gélinas

Enstaka spetsspelare, i hopp on att det ska göra någon skillnad.

Jag tycker att det är blaha blaha. En halvmesyr, helt enklet.

Tacka vet jag köp- och säljklubben Apan som går all-in och klipper till med en rejäl helmesyr. Köper in hela tre spelare! En rejäl satsning, som kan göra skillnad på riktigt! Så ska det se ut! Apans kanonvärvningar för slutet av säsongen:
• Albin Lundin
• Linus Lindström
• Joel Vännström

Som bekant är Apan bästigast på allt och när det gäller att köpa spelare - då är Apan jättebästigast! Näsan har råkoll!
Uppladdat:

261x300-skarmavbild-2016-10-30-kl-122028.png

+1
Kommentera