Luleå HF

115745 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1949163

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att tanten - även kallad hockey-Einstein - på Apsidan uttalar sig om hockey och förklarar:

"Trodde det var uppe i smutsiga Luleå på torsdag men hemma är det inte värdigt bara ta vara på misstag som Luleå gör även hemma, även mot bottenlag, även när de är serieledare."

Är det någon som förstår vad tanten yrar om? Som ens har en talgdank?

Nog för att jag läst obegripliga texter, men de framstår nu som kristallklara, när man jämför med tantens pladder. När man häpen läser vad tanten lallar på med inser man att vi är från olika världar och verkligheter.

Det sägs att alla har sin plats och betydelse och på så sätt kan man förstås hitta även en uppgift för henne, t o m något som är välkommet.

Jag menar att vem som helst som läser det som tanten lallar fram måste ju känna att de själva, jämförelsevis, är fantastiskt begåvade tänkare.

Tack för din insats, lallartant.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Örebros inköp av Ehnroth.

Aftontrasans Rooooos är nu ute och förklarar att Ehnroth får 300 000 per match för Öret.

Läser igenom informationen och rooosen hävdar att Öret fick betala Minsk 1,75 miljoner, Enroth får en mille och dessutom 600 000 om Öret spelar i SHL nästa säsong. Öret förnekar förstås summorna.

Svårt att veta exakt. Hjohnhahs ersättningen är väl väsentligen sign-on betald utomlands och därmed inga större kostnader för sociala avgifter etc liksom att Hjohnahs får artistskatt.

I första hand siktar Öret på att slippa plats 13-14 och därmed bli klara för SHL 2019-2020. I så fall handlar det bara om 10 matcher.

Skulle Morsan passera får Öret kvalspela men även då med Ehnroth och därmed bättre chans att kvala sig kvar.

Är det en helt galen affär?

Nej, det tycker jag inte.

Skulle Öret åka ur förlorar de SeMer-sponsring nästa säsong; dvs de får väl behålla 20% enligt ligans mygelavtal att uppflyttad får sämre betalt. Plus att i Allsvenskan nästa år får Öret lilla ersättningen av SeMer.

Jag får det till att Öret tappar typ 35 miljoner om de ramlar ur. Plus risk för mer kommande år eftersom det nog är svårare att ta sig upp igen, jämfört med att hålla sig kvar.

Hur mycket ökar Örets chanser att hålla Morsan och Timrå bakom sig, när de har Hjohnhahs med spaden?

Rejält, tror jag. Att Öret då satsar 3 miljoner med god utsikter att genom det vinna 35 miljoner låter ju som en bra och självklar affär. Och för ett lag som har problem med vakt = halva laget = är det säkert jävligt mycket klokare att förstärka där än att värva in en spetsspelare att plocka in i en lina då och då.

Bara att gratulera Öret. Morsan håller nog inte med.
Kommentera