Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1959284

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Svanru: Vi är överens:-) Jag ser ju gärna och helst norrlandslag i SHL - plats-AIK borträknad - men visst vore det skoj för Oskars att få spela i SHL för första gången. Och ett lag från sydbotten som utmanar utan att ha köpt ihop ett helt lag. Däremot hade de skaffat Kenttää och Åhlund och det var nog det viktigaste.

Är säker på att våra vänner från Timrå sett matchen och undrar hur de känner det nu, vad de tror om sina chanser?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Läste TIK-sidan nu och halva gänget är lite oroliga och tycker att oskarna är bra, medan andra halvan menar att oskar inte är mogna utmaningen och orutinerade - ungefär som jag sjäv sa förra gången Timrå var i Elitserien och mötte Luleå...Timrå vann med 4-0;-)

Någon påstår att Oskar har dåligt försvarsspel och att Gnaget fick lira mycket i oskarzonen... jag tycker precis tvärtom.Oskar har en vakt och ett uteförsvar som är på utmärkt SHL-nivå. Samspelta, jobbar hårt och markerar bort motståndare, slänger sig i skottlinjen och äter puck. släpper synliga skott som Rifalk plockar. I box är de så rörliga och pressar gnagets spelare att befinna sig mot sarg med rygg mot mål för att inte tappa puck.

Och med ett sådant perfekt försvar låter de motståndarna trycka på vilket innebär att de får kontringar vilket är så mycket giftigare än att komma fem mot fem.

Kan Timrå ta Oskar? Kanske. Men jag är inte säker. Man får nog avvakta första matchen innan man kan bedöma hur lagen står sig mot varandra.

En härlig match och en mäktig matchserie!

Hockey är hockey!
Kommentera