Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1959451

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Axle San: Jätte-OK! Och vi är tacksamma för att Bulan fick utvecklas med er och att vi nu har glädje av detta:-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Christopher Rifalk till Röglet enligt tabloiderna.

Det betyder att vi har målvakter som utbildats som juniorer av Luleås hockeygym i

Luleå Joel Lassinantti
Fulunda Johan Gustafsson
Pölsan David Rautio
Läjkers Viktor Fasth
Röglet Christopher Rifalk

Förutom Anders Nilsson och Filip Gustafsson i NHL-laget Ottawas organisation.

Som det ser ut just nu. Rautio blir såvitt jag förstått inte kvar hos Pölsan så vi får se vad som blir nästa adress. Själv tycker jag att han är välkommen hem till Luleå. JG har också utgående kontrakt med Fulunda. Och vad Ottawa gör vet ju ingen.'

Men i vilket fall. Målvakten ÄR halva laget heter det i hockey och det är korrekt tycker jag.

Och jag tycker vidare att det är en ren skandal att media inte uppmärksammar Luleås fantastiska resultat avseende utbildning av vakter rejält.

Ännu mer äcklad blir man av att höra aprunkare i media sprida villfarelser s k apsanningar om Apans "fina utveckling av junisar" vilket är en modern variant av kejsarens kläder. De finns inte. Ett tag kom det fram många duktiga junisar hos Apan vilket berodde på att Aplasse J suttit på senare kväller med telefonen i lönndom och kontaktat talangfulla pojkar ned i 12-13-årsåldern som han lurade till sekten. Den gratisvägen är numera stoppad och Apans junisverksamhet har kollapsat. I kväll startar slutspelet för de 16 bästa junislagen i Sverige: Apan är inte ens med, de har fått sommarsemester redan.

Detta om Apan, men åter till trevligare ämnet vakter: När ska SeMer, SVT, tabloiderna med mera göra sitt jobb och leta fram Blommans dotter och Jarmo Myllys samt Luleås Hockeygym - inklusive Erik Stålnacke, Hento och Gusten - som bakgrund till Luleås sagolika vaktfacit?

Nollorna noll koll har väl inte ens koll på dessa fakta...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
En dryg timme kvar till nedsläpp för fjärde finalmatchen mellan Luleå Hockey och DamPungen.

Luleå har kniven mot strupen eftersom DamPungen leder finalen med 2-1 i matcher och bara behöver en vinst till för att bli mästare. Men om Luleå kan vinna matchen i Delfinen ikväll blir det en femte och helt avgörande match redan i morgon kväll i Delfinen.

Den här finalen har ju haft ett något oväntat förlopp där DamPungen vann båda första matcherna med 0-3 och 3-1 och allvarligt talat var så mycket bättre att de sportsligt sett kunde ha vunnit med dubbelt så stora siffror. DamPungen imponerade stort och var väldigt överlägsna Luleå.

Men i tredje matchen fick vi ett helt annat och "nytt" Luleå. Full satsning av varje spelare och ett synkroniserat väl fungerande lagspel. Vilket saknats i första matcherna, då DamPungen manövrerade ut oss som de ville.

Men när Luleå presterade bästa tänkbara blev det helt andra bullar och i tredje matchen som vi vann med 1-5 var det Luleå som var det överlägset bästa laget. Dock hade DamPungen sina chanser och med oflyt och en mindre bra Sara Grahn i målet vet man inte hur det kunde ha slutat.

Det känns . speciellt efter senaste matchen förstås - som att världsmästarna Luleå Hockey är bättre och ska kunna vinna två matcher och SM nu. Men DamPungen är långt ifrån ofarlig och har flera farliga spetsspelare och när de bara behöver en match till kan de med lite flyt skaka oss och kanske besegra oss.

Hoppas på massor av folk på plats i Delfinen ikväll - och i morgonkväll;-) av flera olika skäl. Bland annat eftersom damerna är utmärkta reklamplank för damhockey och man hoppas också att många tagit chansen att följa matcherna på SVT för det är strålande hockey som levereras och de, som inte sett damhockey tidigare (Mike F. m fl), skulle med all säkerhet få en kanske oväntad men fin uppfattning om hur bra damhockey kan vara.

Passa på och njut nu!

SM-final mellan starka DamPungen och världsmästarna Luleå Hockey!

Det blir inte finare än så här. Missa inte chansen!
Kommentera