Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1959460

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Christopher Rifalk till Röglet enligt tabloiderna.

Det betyder att vi har målvakter som utbildats som juniorer av Luleås hockeygym i

Luleå Joel Lassinantti
Fulunda Johan Gustafsson
Pölsan David Rautio
Läjkers Viktor Fasth
Röglet Christopher Rifalk

Förutom Anders Nilsson och Filip Gustafsson i NHL-laget Ottawas organisation.

Som det ser ut just nu. Rautio blir såvitt jag förstått inte kvar hos Pölsan så vi får se vad som blir nästa adress. Själv tycker jag att han är välkommen hem till Luleå. JG har också utgående kontrakt med Fulunda. Och vad Ottawa gör vet ju ingen.'

Men i vilket fall. Målvakten ÄR halva laget heter det i hockey och det är korrekt tycker jag.

Och jag tycker vidare att det är en ren skandal att media inte uppmärksammar Luleås fantastiska resultat avseende utbildning av vakter rejält.

Ännu mer äcklad blir man av att höra aprunkare i media sprida villfarelser s k apsanningar om Apans "fina utveckling av junisar" vilket är en modern variant av kejsarens kläder. De finns inte. Ett tag kom det fram många duktiga junisar hos Apan vilket berodde på att Aplasse J suttit på senare kväller med telefonen i lönndom och kontaktat talangfulla pojkar ned i 12-13-årsåldern som han lurade till sekten. Den gratisvägen är numera stoppad och Apans junisverksamhet har kollapsat. I kväll startar slutspelet för de 16 bästa junislagen i Sverige: Apan är inte ens med, de har fått sommarsemester redan.

Detta om Apan, men åter till trevligare ämnet vakter: När ska SeMer, SVT, tabloiderna med mera göra sitt jobb och leta fram Blommans dotter och Jarmo Myllys samt Luleås Hockeygym - inklusive Erik Stålnacke, Hento och Gusten - som bakgrund till Luleås sagolika vaktfacit?

Nollorna noll koll har väl inte ens koll på dessa fakta...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DamPungens GM Kim Martin Hasson anses vara Sveriges bäste vakt någonsin. Hon lade spaden på hyllan för fyra år sedan.

Men ikväll plockar hon ner den! Hon blir nämligen andrevakt för DamPungen ikväll. Nu har visserligen DamPungens vakt Evelina Suonpää varit strålande. Men skulle hon bli skadad eller sjuk eller något - då tar Kim Martin DamPungSpaden.

Dessa DamPungar!
Kommentera