Luleå HF

115741 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1960245

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Härligt att se Robert Hedlund från Oskarshamn intervjua Oscar Engsund från Oskarshamn inför kvällens premiärmatch i Delfinen för kvartsfinalserien.
Oskarshamn är en fin koppling sedan laget så vackert vunnit allsvenska finalen mot Riktiga AIK.

Luleås lag ikväll:

Forwards
Austin Farley - Jack Connolly - Petter Emanuelsson
Robin Kovács - Niklas Olausson - Karl Fabricius
Emil Larsson - Isac Lundeström - Einar Emanuelsson
Carl Mattsson - Jonas Berglund - Johan Harju
Johan Forsberg

Backar
Jesper Sellgren - Erik Gustafsson
Joonas Jalvanti - Daniel Sondell
Oscar Engsund - Pontus Själin
Fredrik Styrman

Målvakter
Joel Lassinantti
(Niklas Rubin)

Det är alltså - vid sidan av Patrick Cehlin vars säsong inte blev av - bara Lill-Nisse vi saknar nu och det finns chans att han kan kliva in framöver.

Lassi tar spaden och det känns tryggt. Speciellt när vi får möta ett lag som också har en vakt från Luleå - Viktor Fasth, som spelade bort oss i slutspelet för fem år sedan. Att se två Luleåvakter mot varandra - Lassi, bäst i SHL i år och Fasth, en av landets mest lyckade historiskt - blir som att se en kamp ninja vs. ninja.

Baksidan känns trygg. Om något är det paret Jalvanti-Sondell som jag inte är nöjd med; två spelare som SKA kunna bättre än de visat under serien och hoppas att de tar fram det nu till slutspelet.

Linorna är utprövade och inspelade på Bulan kvalitetsnivå. Får man önska ett ytterligare lyft där är det självklart att målfabrikationen för Emil Larsson och för Jack Connolly ska upp på den nivå de är mäktiga nu, för det kommer att behövas. Tidigare var det Niklas Olausson som konsekvent målade och sänkte Växjö - två mil från hans hemby - och han får gärna visa det igen.

Nu väntar vi på att få reda på vilka zebror som skickats till Delfinen. Special teams KAN bli avgörande när Luleå och Läjkers möts, det har hänt många gånger tidigare. Luleå vann Fair Play-ligan i SHL och är alltså landets justast spelande lag, medan Läjkers ligger nånstans mitt i. Båda lagen är ungefär halvbra bara i PP samtidigt som att Läjkers är hyggliga i box men där är Luleå bäst i landet. Tyder alltså på att domarnas insats kan bli viktig ikväll och ser gärna att de är väl medvetna om att titeln "Hollywood" numera tillfaller en fingervisande Läjk, sedan Fläskberget tack-och-lov lämnat isen.

Vi hoppas att en fullsatt Delfin hjälper domarna i deras viktiga uppgift och att de ger Hallam ytterligare bevis på hans åsikt "Hyvens folk i Luleå"...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Det blir Molgan och hans osynlige kompis Sjökvistarn som drar på sig zebrauniformerna för vår match.

Jahaja. Visst SKA hemmalagen genomsnittligt gynnas av zebrorna men vi hoppas i alla fall på att det åtminstone blir rättvist och att inte zebrorna missgynnar oss.
Kommentera