Luleå HF

115478 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1960289

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
0.0 efter första perioden. Luleå HAR varit det bättre laget, vilket 9-2 i skott präglar. Det som mest färgat spelet är att Luleå pressar så fint i Läjkzonen och mittzonen och därför ofta tar över puck och spel.

Läjkrarna har kommit igenom med några kontringar och där är de giftiga - har tagit fram lika många bra chanser som Luleå. Läjkrarna har giftiga spelare som inte behöver så många chanser för att leverera: Kiiskinen-Horak-Versteegh i ettan; Pesonen-Junttila i tvåan-

Luleås mer ägande av spelet har inneburit att Läjkers fått ta i lite i närheten av gränsen ett antal gånger och publiken ropade på utvisningar. Zebrorna har dock blundat förutom en dubbelutvisning då en läjk hör upp klubban hakande Kovacs i bröstet varpå denne nyper fast klubb och faller. Läjken åkte för hakning men också Kovas för filmning. Hmm, det kan diskuteras, Det man kan säga att filmningsutvisningen inte tagits under gela serien men börjar tydligen nu?!

Vi har också sett några situationer, ex Kovacs åker förbi Rahimi efter avblåsning varpå Rahimi crossae honom, eller avbläsning och Engsund står stilla och då kommer Redox bakifrån och crossar gonom, samt Fabbe framför mål, har styrt puck varpå Redoz med båda händerna trycker till Fabbe över axlarna och fäller denne.

Helt tydligt alltså att Läjkers försöker störa oss genom att fula sig. Samtidigt att zebrorna kräver att det ska vara rätt ordentligt fult för att de ska agera.

ajag gillar ju att xebrorna tar det lignt och låter spelarna syneas. Även om det är Luleå som förlorat på det under första perioden - i en vanlig serie förstaperiod kunde vi haft två PP i första. Och Luleå nör mer än läjkers ha bytta av att det blir special teams.

Nå, vi får se. Läjkers har haft några farliga chanser men Luleå har varit det mer dominerande laget.

Nu laddar vi för andra perioden.

KOM IGEN NU, LULEÅ!
Kommentera