Luleå HF

115716 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1960483

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Vad tycker du med mångårig granskning av målsituationer där målisen obstrueras i samband med mål, om HV-s avgörande mål
För mig som lekman, känns det som att Adam får sin arm påkt.

Enligt reglerna ska ju mål ej dömas om kontakt sker i anslutning till situaion som leder till mål om målvakt har ngn del av kropp i sin målgård
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Ja, jag såg ju det som hände och blev lite ställd.

Det var ju rätt dråligt att granskning och diskussion pågick, medan publiken väsentligen lämnat arenan och spelarna höll på att klä av sig i omklädningsrummen.

Efter att ha sett granskningarna tvivlar man inte på att det blev mål som följd av pååkningen och flyttandet av Werners plock.

Men sedan kom frågan var det då tillåtet eftersom plocken hur tydligt som helst var utanför målvaktens område?

Jag kan inte säga att jag i det läget känner regelverket och praxis tillräckligt. Å ena sidan tänker jag att "är det utanför är det tillåtet" men å andra sidan tänker jag att "det kan väl inte vara tillåtet att åka på någon del av vakten ens när han är ute på isen när han dessutom inte ens ha puck.

Jag ogillar ju att spelare genom att vara på vakt hindrar dennes redan ändå extremt svåra uppgift.

Och är det som du säger "Enligt reglerna ska ju mål ej dömas om kontakt sker i anslutning till situaion som leder till mål om målvakt har ngn del av kropp i sin målgård" verkar det ju glasklart. I så fall skulle det INTE vara mål och isåfall var det verkligen zebrornas misstag som avgjorde matchen.
Kommentera