Luleå HF

115677 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1960506

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Håller med om isac, inte riktigt som vanligt, hoppas det lättar nu efter en match.

Ja, sparkmålet var ju ett av de mest tydliga man sett och Hovetpubliken är hyggligt kunnig och skämmer inte ut sig genom att bli upprörda där - samtidigt som vi vet att hade det gällt en sparkande apa uppe i Apkraft Arena skulle t o m åskådarna - de tomma stolarna - vrålat och visslat och krävt mål;-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Det börjar närmas sig nedsläpp och Luleå ställer upp med samma lag som sedan länge, Lill-Nisse alltså ännu inte tillbaka:

4th Line
15. Mattsson, Carl
14. Berglund, Jonas
24. Harju, Johan

2. Styrman, Fredrik

3rd Line
36. Larsson, Emil
37. Lundeström, Isac
10. Emanuelsson, Einar

32. Engsund, Oscar
39. Själin, Pontus

2nd Line
96. Kovacs, Robin
16. Olausson, Niklas
52. Fabricius, Karl

19. Jalvanti, Joonas
50. Sondell, Daniel

1st Line
91. Farley, Austin
20. Connolly, Jack
11. Emanuelsson, Petter

23. Sellgren, Jesper
29. Gustafsson, Erik

Goalies
31. Rubin, Niklas
34. Lassinantti, Joel
95. Törnqvist, Gusten
Extra Players
9. Forsberg, Johan (RW)

Läjkers lag ser oförändrat ut med skillnad för att Hallam bänkar Pesonen som var alldeles för lat primadonna senast för Hallams gillande.

Läjkers har hu varit kanonbra hemma under året, även om de väldigt knäppt lät sig bli slagna av Apan i omgång 51 vilket lyfte upp Apan till topp 6 samtidigt som det skickade Läjkers till socialt slutspel. Men Läjkrarna tog 3 ggr så mycket pinnar hemma som borta. Är alltså livsfaliga hemma i Växjö.

Efter två förluster i rad mot Luleå på någon vecka - visserligen på bortais - har ju Läjkers blivit lite sura och går ut i media och skyller på domarna; förklarar att Luleåfått en massa PP medan de själva knappt fått något.

Grejen är den: det har bara blivit ett enda PP-mål (Olle till 3-1 omgång 52) i dessa två matcher. Knappast avgörande alltså, men Läjkrarna försöker flytta fokus från att de inte varit tillräckligt bra i PP.

Detta kryddat med att Shinnimin stängdes av två matcher sedan han givit fingret till Luleåklacken som skanderat att han är en filmare.

Läjkers köpte ju in duktiga Veersteg inför slutspelet och denne har varit riktigt stark. Men nu börjar han plocka fram fasoner. Gnäller över att ha blivit utvisad när han krockade med Olle. Visst, det borde inte blivit utvisning, men Versteeg påstår att det var Olle som filmade sig till den genom att "dö" på isen.

Så långt må det vara hänt, men därtill kommer att när DansbandsWolfs släkting Einar underbart drog in vackra 2-1 och avgjorde matchen, tog Versteeg ut sin bitterhet genom att smölla till Engsund med klubban på pungen. Det ÄR ju prejudicerat beslutat av disciplinnämnden att sådant ALLTID ska leda till avstängning men så har det inte gjort tydligen. Varför? Ja, eftersom lärligen INTE rapporterat händelsen, precis som han gjorde när psykbrytet lindström klippte till Tedenby på pungen och Lindström skulle ha haft sin treje avstängning som återfallasförbrytare 3 ggr på 20 matcher. Riktigt illa.

För det är inte det enda fulspel Läjkers pysslat med. Deras backar är ju av modellen 190 cm och 100 kg och därför lite sega. Luleås forwards åkte snabba sör runt dessa fyrtorn senast. Men dessa läjkbackar spelade genomgående fult och boxade ut lulespelare konsekvnet vanligen genom crosscheckingar i ryggen vilketzebrorna tillät hela tiden. Plus att de hoppade på Lulespelare och slet ned dem på isen så snart det var puck framför mål, utmanade på slagsmål gång på gång-

Är det tillåtet, är det "slutspelshockey"?

Ja, det verkar ju så enligt zebrorna. Och att Läjkers nu kobinerar fulspel med att gå ut offentligt och förklara att Luleå favoriseras av zebrorna plus antyda att vi filmar...

Det har vi varit med om i kvartsfinal förut. Det var så Aphardy agerade för några år sedan - ett försök som pungterades av Robin Jonssons vackra tandlösa leende sedan han sänkt DIF i övertid i avgörande.

Men zebrainsatserna kan alltså spela stor roll idag. Så vilka får vi? Sjökvistarn kvarstår. Och kombineras av Luleås speciella favorit i slutspelssammahanh: Höjdhoppare Sjöverg.

Huga!
Kommentera