Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Einar är med och testar när andra perioden börjar, vi hoppas det håller.

Läjkers publik buar och visslar när Luleå åker in på isen. Sedan kör de igång med klapporna igen. Jaja, de lär sig väl att bli hockeykunniga med tiden.

NU KÖR VI ANDRA PERIODEN!

KOM IGEN NU, LULEÅ!

Och perioden börjar perfekt för Läjkers som får 2-1 tämligen omedelbart på ett skott utifrån av Redox som går förbi Lassi och det där är skott som han nästan aldrig släpper in. Shit!

Men därefter får vi en helt annan period än den första. Det är Luleå som dragit upp tempot och Läjkrarna hinner inte med. Dvs de blir i försvar och där är Läjkers täta som alltid och svårt för Luleå att åstadkomma något riktigt som följd av övertaget, men vi hotar hela tiden. Läjkers vassa attacker under första perioden är nu som bortblåsta och spelet betydligt mer likt typ första perioden i första matchen: Luleå äger spelet och äger Läjkers som är för stora för tunga, för sega.

Men zebraagerandet är fortsatt viktigt. Läjkers klappklapp-publik vrålar på utvisning ett antal gånger men mycket mer ofta är det Läjkers ryggsäckshockey som skulle straffas, när Läjkrarna kommer bakifrån med livtag vid sargen, men Luleå är starka vid sargen och tar sig ut - bara för att bli nedslitna av Läjkrar. Det händer gång på gång, publiken och zebrorna ser förstås ingenting och själva tycker vi det ser ut som Warulfven från senare delen av 90-talet återuppstått;-) I slutet åker dock en Läjk ut för holding, inget av PP men Luleå inleder tredje med 5 mot 4 i 15 sekunder.

Och - jag glömde det nästan - efter 15 minuter av perioden åker Kovacs in i slottet och Läjken hinner inte med honom varpå Kovacs drar in 2-2 snyggt:-)

Fantastiskt roligt atts e hur Kovacs exploderat. När han kom till Luleå var det en chansning. Bulan har haft långt tålamod med Kovacs och så småningom fick han sitt spel att fungera bättre och lyckades emellanåt. Men senaste månaderna tycks han ha växt rejält och är nu lika framträdande som han var i Allsvenskan för Riktiga AIK när han två år i rad utnämndes till allsvenskans bäste junis.

Vi väntar alltså på tredje perioden i läget 2-2 och detta efter en period då Luleå varit bättre än läjkrarna:-)

Men som vanligt mellan Luleå och Läjkers starkt försvarsspel från båda håll och det blir inte många bra chanser. Jämnt, ovisst, spännande och det känns verkligen som att det kan sluta åt vilket håll som helst.

Sammantaget en chans att sno match två och det skulle innebära att Läjkers måste vinna 4 av kommande 5 matcher.