Luleå HF

115802 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1961219


Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Härligt att vi bara spelar varannan dag så att man hinner vila upp sig mentalt mellan matcherna. Nu spelar vi inte förrän i morgon.

Detsamma gäller Waulfven-HV där HV överraskande tagit ledningen med 2-1 i matcher, sedan båda lagen tappat sina hemmamatcher. Visst vet jag att HV kan vara svåra att rå på - för några månader sedan gick de så bra att vissa självutnämnda experter i media utnämnde HV till blivande mästare t o m. Men jag räknar lugnt med att Warulfven vänder på det här. Inte bara eftersom Ulfven våren visat att de har ett anfallsspel som hela tiden pockar på att ösa in mål och ofta lyckats. Utan också eftersom Ulfven har kunnande att när de känner för det styra bort motståndarna och stänga ned matcherna helt. Bara de inte tar chansen med mApKyss med spaden ordnar det sig säkert.

Sedan har vi kvartsfinalerna där de lite sämre lagen deltar och de matchar idag. Dessa kvartar är lite mer ovissa - står båda 1-1 - och dessutom möttes samma lag i fjolårets slutspel med något överraskande slutresultat

Fulunda-Malmö
I fjol chockade Malmö Fulunda med sin cowboyhockey och vann. I år tycktes det som att Fulunda var så mycket starkare men Vips! smäller Malmö till och kvitterar matchserien. Malmö är ju för härliga med sin offentliga deklaration om att de siktar på att reta upp och störa Fulundorna och få dem att tappa stilen. Ikväll räknar väl alla med att Fulunda studsar tillbaka och vinner. Men Malmö Cowboys vill annat och vem vet? Spännande!

Djurgårn-Apan
I fjol vann lagen sina hemmamatcher men en match på vardera plats gick till sudd och i båda fallen vann Apan och vann därför. I år är det lite stökigare, där Apan gått bättre borta man sämre hemma under lång tid. Djurgårn var under hösten enastående lyckade men har därefter drabbats av bortaspelare och tappat men är ändå starka. Apan däremot var helt under isen under hösten men har under våren skärpt sig något då flera av primadonnorna nu försöker medverka. Apan vann första på Hovet men nu tror jag inte att Djurgårn släpper fler matcher hemma. Snarare att Apans dystra hemmatillställningar fortsätter och att de mycket väl kan tappa fler matcher hemma. Intressant att se om Djurgårn tar kommandot ikväll. Det tror jag att de gör och sedan viker nog den kollapsande Apan ner sig.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Axle San: Tack:-) Har varit några tunga år med ökenvandring och snabb sorti i slutspel men desto lyckligare blir man nu efter den starka insatsen under SHL och att vi nu överraskande tagit ledningen med 3-0 i matcher mot regerande svenska mästarna. Det hade jag aldrig vågat hoppats på men skönt att vara där!

Nu är det förstås långt ifrån klart. Mycket långt!

Det fanns en tid då vi spelade bäst av fem i slutspelet och inget lag hade någonsin tappat en 2-0 ledning i matcher. Tyvärr fick Luleå bli det första lag som "lyckades" med det när vi mötte Pölsan i final 1993.

Sedan gick vi upp till bäst av sju och sant är att inget lag tappat en ledning med 3-0 i matcher. Men ett lag har varit nära och det är Luleå. Vi tappade en ledning med 3-0 till 3-3 mot MooDoo ett slutspel och sedan gjorde vi om "bedriften" mot Djurgårn i ett annat slutspel. I båda fallen lutade det i slutet av matcherna mot att vi skulle torska även avgörande matchen, men i första fallet frälste Mikael Renberg oss, i andra fallet Robin Jonsson.

I amma härad hade vi för fyra år sedan ledningen mot Fulunda med 3-1 i matcher men förlorade två följande matcher i sudd och slutligen sista matchen också...

Nej. Inget lag har tappat en ledning med 3-0 i matcher men Luleå har varit riktigt nära.

Så vi räknar i detta nu med att risken är hög för att Lääjkers vänder och vinner med 3-4 i matcher.

Vi tar bara en match i taget, en period i taget, ja t o m ett byte i taget. Och kan vi klara detta byte, hoppas vi klara även nästa, och nästa, och nästa.
Kommentera