Luleå HF

115740 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1961324

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Härligt att vi bara spelar varannan dag så att man hinner vila upp sig mentalt mellan matcherna. Nu spelar vi inte förrän i morgon.

Detsamma gäller Waulfven-HV där HV överraskande tagit ledningen med 2-1 i matcher, sedan båda lagen tappat sina hemmamatcher. Visst vet jag att HV kan vara svåra att rå på - för några månader sedan gick de så bra att vissa självutnämnda experter i media utnämnde HV till blivande mästare t o m. Men jag räknar lugnt med att Warulfven vänder på det här. Inte bara eftersom Ulfven våren visat att de har ett anfallsspel som hela tiden pockar på att ösa in mål och ofta lyckats. Utan också eftersom Ulfven har kunnande att när de känner för det styra bort motståndarna och stänga ned matcherna helt. Bara de inte tar chansen med mApKyss med spaden ordnar det sig säkert.

Sedan har vi kvartsfinalerna där de lite sämre lagen deltar och de matchar idag. Dessa kvartar är lite mer ovissa - står båda 1-1 - och dessutom möttes samma lag i fjolårets slutspel med något överraskande slutresultat

Fulunda-Malmö
I fjol chockade Malmö Fulunda med sin cowboyhockey och vann. I år tycktes det som att Fulunda var så mycket starkare men Vips! smäller Malmö till och kvitterar matchserien. Malmö är ju för härliga med sin offentliga deklaration om att de siktar på att reta upp och störa Fulundorna och få dem att tappa stilen. Ikväll räknar väl alla med att Fulunda studsar tillbaka och vinner. Men Malmö Cowboys vill annat och vem vet? Spännande!

Djurgårn-Apan
I fjol vann lagen sina hemmamatcher men en match på vardera plats gick till sudd och i båda fallen vann Apan och vann därför. I år är det lite stökigare, där Apan gått bättre borta man sämre hemma under lång tid. Djurgårn var under hösten enastående lyckade men har därefter drabbats av bortaspelare och tappat men är ändå starka. Apan däremot var helt under isen under hösten men har under våren skärpt sig något då flera av primadonnorna nu försöker medverka. Apan vann första på Hovet men nu tror jag inte att Djurgårn släpper fler matcher hemma. Snarare att Apans dystra hemmatillställningar fortsätter och att de mycket väl kan tappa fler matcher hemma. Intressant att se om Djurgårn tar kommandot ikväll. Det tror jag att de gör och sedan viker nog den kollapsande Apan ner sig.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Hej Sven. Vilken match blir din huvudmatch ikväll? Gissar på att du ser Tik-Oik precis som jag och många andra. Blir nog en mycket spännande drabbning. Svår att förutse och motstå. Apan i hovet också svår att förutse men dock ganska enkel att motstå. Jag tror att underhållningsvärdet är så mycket större i kvalet.

Sedan så tror jag inte riktigt som du gällande utfallet i kvartsfinalerna. Jag tror att HV har en god chans att klå Ulven. De verkar ha hittat en nyckel till det i alla fall

Semifinalparen som jag spår dem
LHF-HV71
FHC-DIF

Som vinnare av kvalmatcherna så hade jag helst sett att både Timrå och Oskars kunnat stå som vinnare och både Leksand och Mora som förlorare men tyvärr. Så då landar mina tips i att både Timrå och Mora blir kvar. Men det kan gå hur som helst....
Kommentera