Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1961451

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Fulunda kör över Malmö precis som förra hemmamötet och har 3-0 i slutet av första perioden.

På Hovet börjar Apan intensivt och tar ledningen med 0-1. Men Djugården tar sig samman och mot slutet av perioden kvitterar de till 1-1 och tar sedan ledningen med 2-1.

Apan kör sitt vanliga tjafs och gruffar mest hela tiden. När perioden tagit slut åker Apan Hedberg förbi en gårdare och crosscheckar plötsligt honom helt omotiverat, När DIF-spelaren reagerar kastar sig hela aplaget inom någon sekund fram och vevar mot gårdaren, som straff för att denne inte tycker det OK att en apa utan anledning crosscheckar honom?

Ja, harrejavvlar, denna fulspelar-Apa. Kan de inte skaffa sig en riktig värdegrunnnnnnd?

Fulundas kross blir 7-2.

På Hovet har Apan stökat och bökat och tjafsat och gruffat och buffat. Och stångar sig blodiga efter sargerna medan slottet i DIF-zon knappast behöver spolas i paus, eftersom Apan inte varit där. Det är verkligen en trist föreställning från Apans sida. Djurgårn har stannat vid 2-1 trots puckar i ramvirket.

Nu tappar Apan markering och Djurgårn kommer 2 mot 1. Denne ene är den ilskne kvänen Pudas och han levererar den absolut sämsta insatsen i 2 mot 1-läge man sett på år och dag. Står upp på halvdistans i bidrar inget alls utom en massa håll för enkel cross av puckförande DIF-spelare till nästan som kan direktskjuta in 3-1 i det ganska öppna målet.

Djurgårn vinner med 3-1 och har nu 2-1 i matcher. Apan försökte utnyttja sin bortafördel (ja, de är sämre hemma, inför publiken de tomma stolarna) och om två dagar ska primadonnorna försöka försvara sig mot Djurgårn på hemmais igen. Kanske lyckas de dra >3000 åskådare?

Ställningen i kvartsfinalerna:
Warulfven - HV 1-2
Luleå - Läjkers 3-0
Fulunda - Malmö 2-1
Djurgårn - Apan 2-1

Oskars håller 2-3 på Timrå i tredje perioden men efter fyra utvisningar på Oskars i rad varav en minut 5 mot 3 lyckas Timrå till slut kvittera. Sju minuter kvar av tredje perioden nu och lika 3 mot 3.