Luleå HF

92242 inlägg · 864 ämnen

Inlägg #1968264

Sv: Kan Kristoffer Rifalk bli aktuell för Luleå nästa säsong???
Sven.Savage: Rykten gör ju gällande att vi tagit hem Rautio Berguv och om vi också har kvar Lassi skulle Rifalk knappast få speltid hos oss?
Å andra sidan finns det folk som misstänker en framtid utomlands för Lassi nu, men om det finns någon substans i det vet jag inte...


Jaa alltså, David Rautio tycker jag verkligen Luleå ska skippa!!...

I övrigt hoppas i alla fall jag att Lassi är 'lite' för kort i rocken för att få ett glassigt erbjudande utomlands.
Luleå vill ju verkligen inte förlora honom!!
Skiljelinjen är hårfin i detta läge vad som kan komma att ske med Lassi framdeles.

Tänk er Lassi och Rifalk alternera om förstaspaden.
Det vore verkligen nåt att luta sig emot !!!
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Kan Kristoffer Rifalk bli aktuell för Luleå nästa säsong???
Simon Karlsson: Jo, Lassi/Rifalk skulle ha varit en intressant kombo. Men som det tycks är inte Rifalk tillgänglig alltså.

När det gäller Lassi hade han nog varit över i AHL/NHL efter sina första starka säsonger i Elitserien SHL, om det inte varit för längden. Hade han då varit 1.95 skulle han bergsäkert värvats över. Nej, jag tror inte att han drar över Atlanten utan snarare att han kanske får ett lukrativt erbjudande från KHL.

När det gäller David Rautio Berguv tycker vi olika. En målvakt är inte bara sig själv utan väldigt beroende av vilken omgivning utespelare han lirar med och Rautio är väl inspelad med det försvarsspel Luleå under Rönken, Pölsan under Bulan och Luleå nu under Bulan lirar. Jag är övertygad om att han skulle bli utmärkt - gissningsvis som back-up men med bortåt hälften av matcherna om vi har Lassi - och känner mig säker att Berguven då kommer att leverera typ 92% räddningar.

Kollade upp lite av dina tidigare inlägg och det är inte helt lätt av vad du skriver att förstå vilket lag du egentligen håller på, men det är väl Riktiga AIK, eller? Såg jag rätt skrev du också någonting om "Berguvens förlovade landskap" och i samma andra är det väl fint att veta att David Rautios fullständiga namn faktiskt är just David Rautio Berguv. Ganska läckert namn. Annars är han son till Shanes trummis Tommy Rautio, på samma sätt som Linus Klasen är son till Noice trummis Robert Klasen. Avd. inte speciellt hockeyviktigt vetande;-)
+1
Kommentera

Sv: Kan Kristoffer Rifalk bli aktuell för Luleå nästa säsong???
Simon Karlsson: Kristoffer Berglund fick inte förlängt i HV. Där har vi kanske en ersättare till Sellgren om han åker över nästa år. Stabil defensiv back med historia hos oss...
Kommentera