Luleå HF

115459 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1968272

Sv: Kan Kristoffer Rifalk bli aktuell för Luleå nästa säsong???
Simon Karlsson: Jo, Lassi/Rifalk skulle ha varit en intressant kombo. Men som det tycks är inte Rifalk tillgänglig alltså.

När det gäller Lassi hade han nog varit över i AHL/NHL efter sina första starka säsonger i Elitserien SHL, om det inte varit för längden. Hade han då varit 1.95 skulle han bergsäkert värvats över. Nej, jag tror inte att han drar över Atlanten utan snarare att han kanske får ett lukrativt erbjudande från KHL.

När det gäller David Rautio Berguv tycker vi olika. En målvakt är inte bara sig själv utan väldigt beroende av vilken omgivning utespelare han lirar med och Rautio är väl inspelad med det försvarsspel Luleå under Rönken, Pölsan under Bulan och Luleå nu under Bulan lirar. Jag är övertygad om att han skulle bli utmärkt - gissningsvis som back-up men med bortåt hälften av matcherna om vi har Lassi - och känner mig säker att Berguven då kommer att leverera typ 92% räddningar.

Kollade upp lite av dina tidigare inlägg och det är inte helt lätt av vad du skriver att förstå vilket lag du egentligen håller på, men det är väl Riktiga AIK, eller? Såg jag rätt skrev du också någonting om "Berguvens förlovade landskap" och i samma andra är det väl fint att veta att David Rautios fullständiga namn faktiskt är just David Rautio Berguv. Ganska läckert namn. Annars är han son till Shanes trummis Tommy Rautio, på samma sätt som Linus Klasen är son till Noice trummis Robert Klasen. Avd. inte speciellt hockeyviktigt vetande;-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Kan Kristoffer Rifalk bli aktuell för Luleå nästa säsong???
Sven.Savage: När det gäller David Rautio Berguv tycker vi olika. En målvakt är inte bara sig själv utan väldigt beroende av vilken omgivning utespelare han lirar med och Rautio är väl inspelad med det försvarsspel Luleå under Rönken, Pölsan under Bulan och Luleå nu under Bulan lirar. Jag är övertygad om att han skulle bli utmärkt - gissningsvis som back-up men med bortåt hälften av matcherna om vi har Lassi - och känner mig säker att Berguven då kommer att leverera typ 92% räddningar.


Det har i alla fall inte undgått mig att mer eller mindre alla Brynässupporters uttryckt oro och varit ordentligt kritiska till hur ojämn de anser att Rautio varit denna säsong.

Det har man ju också i mångt och mycket fått se när man sett de matcher som Rautio vaktat Brynäs kasse den gångna säsongen.
Jag tror inte han mäktar med bättre än 90.6-90.8%,vilket är för lite.....
92% fixar han inte det är jag i det närmaste helt övertygad om !!

Visst, inget är skrivet i sten,men jag anser nog att Rautios bäst före datum har passerats...

Det skulle enligt mig inte kännas tryggt att ha honom i kassen.
Men som sagt, det är MIN uppfattning.
Kommentera