Luleå HF

92569 inlägg · 865 ämnen

Kan Kristoffer Rifalk bli aktuell för Luleå nästa säsong???

1968279 · » Till forumet


Sv: Kan Kristoffer Rifalk bli aktuell för Luleå nästa säsong???
Sven.Savage: När det gäller David Rautio Berguv tycker vi olika. En målvakt är inte bara sig själv utan väldigt beroende av vilken omgivning utespelare han lirar med och Rautio är väl inspelad med det försvarsspel Luleå under Rönken, Pölsan under Bulan och Luleå nu under Bulan lirar. Jag är övertygad om att han skulle bli utmärkt - gissningsvis som back-up men med bortåt hälften av matcherna om vi har Lassi - och känner mig säker att Berguven då kommer att leverera typ 92% räddningar.


Det har i alla fall inte undgått mig att mer eller mindre alla Brynässupporters uttryckt oro och varit ordentligt kritiska till hur ojämn de anser att Rautio varit denna säsong.

Det har man ju också i mångt och mycket fått se när man sett de matcher som Rautio vaktat Brynäs kasse den gångna säsongen.
Jag tror inte han mäktar med bättre än 90.6-90.8%,vilket är för lite.....
92% fixar han inte det är jag i det närmaste helt övertygad om !!

Visst, inget är skrivet i sten,men jag anser nog att Rautios bäst före datum har passerats...

Det skulle enligt mig inte kännas tryggt att ha honom i kassen.
Men som sagt, det är MIN uppfattning.
Kommentera

Sv: Kan Kristoffer Rifalk bli aktuell för Luleå nästa säsong???
Simon Karlsson: Jo, Lassi/Rifalk skulle ha varit en intressant kombo. Men som det tycks är inte Rifalk tillgänglig alltså.

När det gäller Lassi hade han nog varit över i AHL/NHL efter sina första starka säsonger i Elitserien SHL, om det inte varit för längden. Hade han då varit 1.95 skulle han bergsäkert värvats över. Nej, jag tror inte att han drar över Atlanten utan snarare att han kanske får ett lukrativt erbjudande från KHL.

När det gäller David Rautio Berguv tycker vi olika. En målvakt är inte bara sig själv utan väldigt beroende av vilken omgivning utespelare han lirar med och Rautio är väl inspelad med det försvarsspel Luleå under Rönken, Pölsan under Bulan och Luleå nu under Bulan lirar. Jag är övertygad om att han skulle bli utmärkt - gissningsvis som back-up men med bortåt hälften av matcherna om vi har Lassi - och känner mig säker att Berguven då kommer att leverera typ 92% räddningar.

Kollade upp lite av dina tidigare inlägg och det är inte helt lätt av vad du skriver att förstå vilket lag du egentligen håller på, men det är väl Riktiga AIK, eller? Såg jag rätt skrev du också någonting om "Berguvens förlovade landskap" och i samma andra är det väl fint att veta att David Rautios fullständiga namn faktiskt är just David Rautio Berguv. Ganska läckert namn. Annars är han son till Shanes trummis Tommy Rautio, på samma sätt som Linus Klasen är son till Noice trummis Robert Klasen. Avd. inte speciellt hockeyviktigt vetande;-)
+1
Kommentera

Sv: Kan Kristoffer Rifalk bli aktuell för Luleå nästa säsong???
Simon Karlsson: Kristoffer Berglund fick inte förlängt i HV. Där har vi kanske en ersättare till Sellgren om han åker över nästa år. Stabil defensiv back med historia hos oss...
Kommentera

Sv: Kan Kristoffer Rifalk bli aktuell för Luleå nästa säsong???
Sven.Savage: Rykten gör ju gällande att vi tagit hem Rautio Berguv och om vi också har kvar Lassi skulle Rifalk knappast få speltid hos oss?
Å andra sidan finns det folk som misstänker en framtid utomlands för Lassi nu, men om det finns någon substans i det vet jag inte...


Jaa alltså, David Rautio tycker jag verkligen Luleå ska skippa!!...

I övrigt hoppas i alla fall jag att Lassi är 'lite' för kort i rocken för att få ett glassigt erbjudande utomlands.
Luleå vill ju verkligen inte förlora honom!!
Skiljelinjen är hårfin i detta läge vad som kan komma att ske med Lassi framdeles.

Tänk er Lassi och Rifalk alternera om förstaspaden.
Det vore verkligen nåt att luta sig emot !!!
+1
Kommentera

Sv: Kan Kristoffer Rifalk bli aktuell för Luleå nästa säsong???
ante08: och Här!

"TIMRÅ. Han blev kvällens stora hjälte: Christoffer Rifalk, 22.
Och nu kommer sportchefen Per Kenttä med glädjande besked.
– Han blir kvar hos oss, klargör Kenttä."

Det var i trasan, inte sexpressen, och jag betalar inte så jag kan inte se artikeln längre, men däremot ingressen, citerad ovan.
+2
Kommentera


Sv: Kan Kristoffer Rifalk bli aktuell för Luleå nästa säsong???
Simon Karlsson: Jomenvisst. Han är ju från Luleå/Kalix, har gått hockeygymmet hos oss och spelat för Luleås junisar så det kunde ju ligga nära till hands.

Men redan efter andra kvalmatchen Oskars-Gnaget meddelade Mr Mädhåk i sin blogg på sexpressen att Rifalk var klar för Rögler nästa säsong så det lät ju som att bottarna slagit till snabbt.

Men efter avgörande vinsten mot Timrå förklarade Oskars sportboss Kenttä tydligt och klart att Rifalk skulle ingenstans alls utan var kontrakterad för att spela för Oskars i SHL.

Kanske hade han en klausul att kunna lämna "om inte Oskars gick till SHL"?

Vet ej hur eller om Luleå sökt ha några fingrar i spelet? Rykten gör ju gällande att vi tagit hem Rautio Berguv och om vi också har kvar Lassi skulle Rifalk knappast få speltid hos oss?

Å andra sidan finns det folk som misstänker en framtid utomlands för Lassi nu, men om det finns någon substans i det vet jag inte...
KommenteraKan Kristoffer Rifalk bli aktuell för Luleå nästa säsong???
Kort och koncist undrar jag om Luleå har några konkreta planer på att försöka kontraktera IKO:s målvaktsklippa Kristoffer Rifalk till nästa säsong.
Det borde verkligen ligga i Luleås intresse kan jag tycka.
+1
Kommentera

1968279 · »