Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1968795

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Fyra minuter kvar och Warulfven har ledningen, men bara med 1-0. Två minuter senare har sållet mApKyss släppt in två baljor och Djurgårn har vänt till 1-2.

Videogranskning då en gårdare varit i målgården - men inte stört sållet nämnvärt som jag ser det - och det är helt tydligt att det är en Ulfvaback som bultar in/omkull gårdaren. Så målet godkänns, naturligtvis, men Warulfvarne i båset och på läktarna blir skitförbannade.

Undra på det, så misshandlade som Ulfvarne blivit av zebror - offsidemål senast, två snarlika "röra vaktens plock" - mål där det godkänns om det är ulfvavakt, underkänns om det är ulfvamål.

Och Djurgårn snor matchen och har nu ledningen med 2-1 i matcher inklusive har övertagit hemmafördel där de nu har den fördelen på Hovet, inte enkel för bortalag att spela i.

Tänk att Ulfven fick slita så hårt mot HV och nu faktiskt ligger under mot gårdarna. Det hade jag inte trott skulle ske.

Ulfvens tränare Penneborn intervjuas efter match. Han har hela säsongen imponerat alltid, alltid, alltid, cool och förnuftig, men nu är han riktigt irriterad.

Visst är det svårt att ha kontroll efter en tuff förlust, men min gissning är att det också färgas av zebrornas misshandel av Warulfven tidigare i slutspelet.

Nu visar de situationen i repris i slow-motion och OK, kan förstå att vore jag Ulfv skulle jag kunna se gårdaren som skyldig men jag är så extremt ovillig att köpa att backar överfaller och slår ned forwards hela tiden och kastar in motståndare i eget vaktområde och jag tycker inte att det ska accepteras i hockey. Hade Ulfvabacken INTE gjort något år det kanske möjligt att situationen blivit sådan att målet dömts bort. Men han avstod inte. Så just detta mål köper jag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Bra Sven, hanteringen av Simon Karlsson. Kändes som knepiga inlägg redan från början. Han/hon sökte nåt annat än hockekamratskap.

Annars, idag gäller det!
Känns som att vi var lite nöjda efter att vi lagt Växjö på rygg. Har inte nått upp till normal standard förutom första hemma. Kanske har grabbarna nu pratat igenom saken. Kan tyvärr inte närvara fysiskt eller se på burken idag men är med hela matchen via förträffliga kommentarer i boken och annorstädes. Har ändå en positiv känsla. Om klacken gör sitt normala fantastiska arbete så ska det väl f-n till om vi inte tar vår första indianskalp idag. Tre raka nu, förlust i match 6 och avgör hemma i sjunde. Ett skönt scenario.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Du må tycka att det är ok mål men jag är så trött på skiten att alltid döma emot oss i alla situationer. Nu lägger jag av för denna säsong eftersom det är solklart att de vill ha VF-Jurgårdäcklen i final. Ha det så kul om ni kan ha det mot ett resultat ni inte kan påverka.
Kommentera