Luleå HF

115686 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1969206

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Härligt att höra att vi nu fick fram det vi kan, det ger ryggrad inför i morgon.
Man blir glad!

Tänker också på hur Schtaaan nu rensar ut ur det bästigaste laget som skulle vinna hur lätt som helst, framförallt skulle dom ju bli ännu mer bästigast fram till våren. Sannolikt var dom så bra att man nu måste kapa bort sina toppar för att ge oss andra i sandlådan möjlighet att få vara med och leka. Det är nog också så att tanken med att ge bort alla pengar genom att ha stora underskott på 30 mkr för de senaste tre åren egenkligen handlar om att på ett sportsligt sätt minska bästigheten från jättejätte bäst till bara jättebäst. Det borde ju ändå räcka för det är ju ensamt på toppen. Man måste ju därför ödmjukt lyfta på kepsen och tacka för den fantastiska generositeten och att hockeyn i Sverige i framtiden blir mer jämn men såklart kommer det bästigaste laget fortfarande att vara bäst men något mindre bäst. Så tänker jag! Tack Schtaaan!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Ja, nu är det helt andra toner från Apan. De sparkar ju alla primadonnor de kan sparka, när inte Näsan dummat sig med längre kontrakt. Största problemet är förstås psykbrytet lindström, som väl har ett dyrt, flerårigt kontrakt, men är tämligen värdelös och endast genom att ha tjingpax på alla bästa lägen typ ska alltid ha PP har fått med sig ett antal poäng varpå nollor hävdar att han är bästigast i serien. Själv talar jag klartext och anser att han är en malign canser för Apans hockey.

Men fixar Erik Forssell och Lill-Nisses farsa detta? Kanske. Möjligen får de ihop ett lag som kan spela lagspel igen, men jag har svårt att tro att det kan bli så mycket bättre än ett lag för nedre halvan av tabellen. Och kanske de inte får ihop det tillräckligt - om de nu ska luta sig mot Tommy Dalton och mummelklockare för att bedöma vad som behövs. Så det kan mycket väl bli att fastna nere i streckstrider i stället.

Men kan förstås notera att nu försöker de plocka hem alla som vägrade lira för Apan så länge CryBert var kvar och de får väl dem hyggligt billigt iaf. Dessutom saknar de sentimentalitet och drar sig inte från att sparka Näsans brolla och Almen.

Men det ser knappast ut som att de bygger något lag med stjärnor, snarare att de försöker gå tillbaka till grunderna och bygga på sikt. Kan möjligen lyckas men det kommer att ta åratal och detta samtidigt som de kommer att vara utsatt för konkurrens av andra lag i nedre delen av tabellen som är hungriga.

Jubelnollan Fläskberget är förstås den värsta följetongen. Själv extremt medskyldig till Apans ekonomiska kollaps: han och hans agent spred ju helt otroliga lögner om att han var så bästigast att - när han fått sparken av SKA - erbjöds han monsterkontrakt från klubbar i hela världen. På så sätt lurade de Aplasse att rita på ett kontrakt som gav Fläskberget 300 000 i månadslön i 24 månader. Det är svårt att exakt säga vad det kostade Apan men 7,2 miljoner i månadlsön, till det 3,6 miljoner i sociala avgifter, och på toppen av allt en sign-on bonus de kunde betala ut till Fläskberget limited, beläget på Cayman Island eller liknande. Så inalles storleksordningen 10-15 miljoner. Och när sedan Näsan försökte förhandla ned det gick Fläskberget ut i tidningarna och förklarade att "vi har olika uppfattning om min roll och betydelse" (läs: Näsan försöker snåla och vill inte ge mig 300 000) varpå Näsan vek ned sig och förlängde.

Att Fläskberget är totalslut är ju kristallklart, men han ger sig inte. För några veckor sedan kom han ut ur Fläskbergsgarderoben och förklarade att "går Apan till final hoppar jag in och spelar även om jag riskerar att akillessenan spricker upp igen" och nu fläskar han ut att "jag har inte givit upp hockeyn utan kanske spelar för Apan nästa säsong".

Patetiskt är bara förnamnet. Hans enda fortsatta karriär att sikta på blir att delta i "Biggest Loser" för att söka bli av med sin frånstötande fläskighet som får en att vilja kräkas. Men kanske han skulle kunna satsa på en karriär som filmskurk? Han har ju ett flertal egenskaper som kvalificerar honom för sådant: ett vidrigt, frånstötande yttre, en vana vid att bete sig olagligt, fult och fuskigt och en lång bakgrund som filmare.

Men apmonstrumossian anser att Fläskberget är som klippt och skuren för att ta över det sportsliga ansvaret för Apan, med hänvisning till hans erfarenhet från sektmentalitet och av att låta apsanningar och andra grodor hoppa ur sin obehagliga käft med en alltigenom svart tunga.
Kommentera