Luleå HF

88906 inlägg · 862 ämnen

Inlägg #1969888

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Som alla vet destruerade SOKs Peter Reinebo med sitt lydiga vapen, galnlngen PorkaBork under fem år och konsekvenserna kommer att leva kvar i fler år framöver, sedan de Damkronor som dessa stenåldersåldringar krossade t o m ramlat ned i Dam-VMs B-grupp. Var fanns #metoo när de behövdes?

Men Damlejonen gå det bättre för. De har en ledning som tar med sina bästa spelare, i stället för att agera som PorkaBork att mobba ut dem och blockera dem för all framtid.

Ikväll spelar Damlejonen VM-final mot Dam-US of D. Det är första gången något annat lag än US och Kanada möts i final, sedan Damkronorna 2006 gjorde det.

Damlejonen leds av Luleås stjärnor Jenni Hirikoski, Michelle Karvinen och Ronja Savolainen, som låg bakom triumfen i semifinalen.

Vilket år för dessa Luleå-stjärnor! Först världsmästare för klubblag, sedan svenska mästare för 3e året av 4, och nu minst Silver för landslagets i VM!

Damhockey, när det är som bäst. Hanterad av gender-jämlika Luleå, inte av stenåldersgubbar.
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Så sant broder och för att riktigt slå in sista spiken i PorkaBorkens eftermäle tog våran Glader upp Danmark till A VM.

Kikade på Finskornas semi i efterhand nu i morse och jävlar vad våra egna superfinskor ägde matchen. Och vilken underbart rolig match det var, den bästa damhockeymatchen jag sett tvåa bara efter matchen i höstas i New York där vi blev världsmästare för klubblag.
4 av 5 i första pp var lulespelare och se Savolainen åka in med 4-2 gjorde mig fan i mig tårögd av stolthet och vissheten hur de verkligen uppskattar hur de behandlas och uppskattas i vårat Luleå. Luleå uppskattas också hårt i Finland hur en stor del av deras bästa spelare kan spela ihop sig under säsongen.
Önskar våra Luleherrar studerade deras pp för då hade inte vi legat under med 1-3 i matcher mot Frölunda....

Hur som...
Finlands sak är vår.
Man blir glad!
+2
Kommentera