Luleå HF

89189 inlägg · 863 ämnen

Inlägg #1973157

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tydligen liras just nu någon sorts koskenkorvakupp, döpt till Svensson Cup för att förvilla.

Och tydligen har tre kronor haft Markan i mål och denne har kolliderat med finska centern Juhani Tyrväinen, följt av att Markan legat kvar på isen och sedan lämnat över spaden.

Svenskarna hade tydligen väntat sig utvisning på Tyrväonen men så blev det inte och då raaaasade Rickard Grönborg mot zebrorn med uttalandet "Vilket skitsnack!"

Varpå Sexpressen ljuger i rubrik och skriver att han raaaasade mot Finland: "Svenska vreden mot Finland: "Skitsnack"".

Fan, vad less man är på tabloiddrakarna som numera använder rubrikerna endast för att ljuga sig till annonsklick och aldrig för att informera.

Men vad hände? Jag har inte sett matchen och ingstans visas några filmsekvenser så jag vet inte. Vennergren tycks mena att det bara var en omedveten kollision så man vet inte.

Markan är förstås mest känd för när han i Junis-VM mot Kanada var ut och krockade, snurrade flera varv innan han blev liggande halvnaken på isen sedan han kastat av sig det mesta av klädseln och skydden.

Var det så nu? Det har jag förstås ingen aning om.

Men intressant att konstatera att Luleås nya center Tyrväinen tydligen är stenhård och kommer att passa finns bland våra stålmän:-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Det jag såg i den situationen så kanske Tyrväinen borde åtminstone fått en 2:a. Huruvida Markström förstärkte det hela låter jag vara osagt, men skulle tro att hade detta hänt i NHL så skulle förutom ett större slagsmål utbrutit och renderat en avstängning för Tyrväinen. Vill därmed inte säga att han medvetet åkte på Markström medvetet, han hade nog bara en släng av tunnelseende när han koncentrerade sig på att nå pucken...
Men händer det en gång till, vilket jag inte hoppas så tror jag att Du kanske måste tänka om huruvida han är hård eller inte.. :-)
Bortsett från denna situation så tror jag att han kommer att passa perfekt in i hur Luleå spelar!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: SVT har ett kort klipp. Tyrväinen tappar lite balans strax innan kollisionen och därefter var det såklart kört men han borde i ett tidigare läge ha sett att Markström rusar och försökt vika undan, min åsikt!

https://www.svt.se/sp...ftig-krock
+2
Kommentera