Luleå HF

94937 inlägg · 866 ämnen

Inlägg #1973186

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Nedan har du ett inlägg som Farbror Barbo skrev för SJU år sedan på Luleås sida på svenskafans. En "mysig" blandning av hyenor, rasistanklagelser, asätare, orättvisor m.m. Vi är alla glada över att Sven, ett par år efter hundratals liknande eller än värre inlägg på Luleås forum, bannade dessa två så vi får lugn och ro här inne.
Att FB blev avstängd för sin kommentar om Janne Sandström är sånt skitsnack att inte ens en politiker skulle gå på det.
Ja, sju år... så länge har det tragiska trollet minst varit avundsjuk på Luleå, i synnerhet när det gått bra för oss :)

Farbror Barbro:
Oraklet hahaha,du är bara frustrerad.
Vi tog ledningen med 3-0 mot er sedan stängdes matchen ner,inte vackert men effektivt.Varför spelade ni likadant? Hur kändes det smaka på egen medicin? Varför höll ni också på och skulle stänga ner? Jo det var ert vanliga spel! Det ni nästan alltid sysslar med! Redan vid 0-0 och även i serieledning! Då förstår ni kanske hur roligt alla tycker det är möta luleå!
Varför jag blir förbannad på luleå hockey handlar om att jag ogillar 1.orättvisor och 2.rån, stölder.
Ni ligger trea i serien och koketterar och skryter.Medelsvensson tror tyvärr också ni är bra.
1.Ni har inget eget spel,ni vill inte äga puck utan ni lever på misstag - parasiterar,asäter.Ni är dom enda hyenorna i ES.Det är ORÄTTVIST att ett lag som lever på andras bekostnad får cred av allt för många okunniga måttligt intresserade.
Ni är hockeyns glidflygplan,ser ut som ett riktigt hockeylag men har ingen egen drivning utan kräver någon som drar upp er.
2.Hur många poäng har ni stulit? Ni gör ett eller två fulmål och det räcker för vinst eller oavgjort för ni vågar aldrig överge boxen.
Nu har jag ändå inte tagit upp den diskriminering Osten håller på med mot norrbottens talanger.Bara det värt ett eget kapitel.Hur kan ni vara så sinnesslöa som säger -det spelar ingen roll var spelarna kommer ifrån! Osten har ju även sagt att det har ingen betydelse om så spelaren är från Marocko!!...förmodligen även ett försök att tvätta bort rassestämpeln.Sluta diskriminera Norrbotten.Vem tror ni ska värna om era talanger om inte luleå hockey gör det?Måste säga det är tur Skellefteå AIK ser dom.
På tal om Osten ,alla utom lulefansen förstår vad han skrikit.Ni skämmer ut er som låtsas som annat.


Tumme upp 2012-12-11 19:12:52
+3
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: När det gäller apmonstrumet ossians och tantens karriär som internettroll.

Daddeh plockade ju fram ett inlägg av tanten på Svenska Fans, där de tidigare härjade, och jag här plockat fram något liknande, från 2013-07-11.

Bakgrunden var den att Luleås och Apans sidor på Svenska Fans var synnerligen intensiva. Luleåsidan ungefär som Pölsans sida här på snacket och Apans inte långt efter. Men apmonstrumet och tanten öste in sin skit för att håna och hata Luleå Hockey och tycktes sitta där med ingenting annat att göra. Och till slut gick det inte längre.

Här nedan följer en artikel som dåvarande moderatorn på Apsidan skrev för att förklara att det inte höll längre, inklusive kommentarer under artikeln, de allra flesta av apsupportrar, samt några av supportrar av Luleå och andra lag.

Eftersom apmonstrumet Ossian och tanten inte stängdes av utan fortsatte sin skit ledde det ändå till slut till att båda sidorna dog och nu har något inlägg i månaden.

Apmonstrumet Ossian kallade sig på den tiden för Sten-Goerg, Swen Sewage och en massa andra namn, men de flesta kallade honom för "SS-mannen" i syfte att erinra om hans kärlek för att skriva med nazistiska och främlingsfientliga termer. Eller den "66-årige pensionären" eftersom han registrerat sitt nick med födelseår 1947. Det var alltså sex år sedan vilket innebär att han numera är 73 år gammal, hatbrottslingen. Ofta parade man dessutom ihop SS-mannen och tanten eftersom de flesta på goda grunder ansåg att det var samma hatbrottsling.

Nå, här har vi den tragiska läsningen och den visar med all önskvärd tydlighet vad dessa troll pysslat med i åratal och lyckats sabotera och förstöra platser där folk vill prata hockey med varandra. Se, hur en palts för hockey urartar när den 73-årige SS-mannen och hans patetiska sidekick tanten får som de vill.

Men inte här på Luleåsidan. Här är de nämligen livstids avstängda!Krafttag mot kommentarerna
Pajkastningen på i kommentarsfältet har ökat, nu vidtas åtgärder.

Med tanke på den låga nivån och ständiga pajkastningen i kommentarsfältet har vi bestämt att åtgärda problemet.
Vårt mål är att kunna fortsätta med öppna kommentarsfält, men kan inte nivån hållas på en godkänd nivå kommer vi tvingas att stänga möjligheten till kommentarer, vilket skulle vara mycket tråkigt. Så vi uppmanar alla våra läsare som är aktiva i kommentarsfältet att tänka över vad ni skriver, försök att hålla det på en bra nivå. Avstängningar kan komma att användas om vi anser att behovet finns.

ANDERS LUNDQVIST
[email protected]

BigGuyJ:
Problemet ligger ju främst kring vad Sven Sewage(tidigare känd mest som Sten Georg) skriver och hans antagonister från främst Lule-håll som känner att det är rättfärdigat att skräpa ner på vår sida pga vad han gör på deras sida?! Varför tar dom inte kontakt med deras moderator och stänger av honom där? Istället ska dom kopiera upp en massa vad han skrivit och även ha en dryg attityd hos flera av dom(inte alla ska sägas men många) Och även problemet med folk som ska komma med "bästigast" kommentarer som klart och tydligt menar att de är ute efter att skapa osämja! Mer eller mindre så har det blivit kutym att vara nedlåtande rakt igenom! Försök till att vara saklig solkas ner av stycken i texterna som är direkt eller indirekt provocerande.

olle:
Utmärkt. Håller med BGJ om att det är den gamle som åstadkommit allt det vi fått lida av senaste året. Hoppas slippa hans "humoristiska inlägg" i fortsättningen så kan vi alla få njuta av det vi helst av allt önskar: hockey!

Strömwall:
Mycket bra. Allt stöd och lycka med upprensningen!

Farbror Barbro:
Bra Anders.
4-0 på er förresten.

Strömwall aka Steg-Goren är väl den ende som borde bli avstängd,tänker bl.a på när han får sina anfall,psykoser och bombar kommentarer.Hur många nick han skriver under kan man fråga sig.

Sven Sewage är en genial kommentator som alltid håller hög klass.Finess och humor blandat med nästan ren fakta.Kan man inte läsa det han skriver utan att bli förbannad har ni problem.
Längtar redan efter fler melodier i höst,undra vad kriterierna blir.

Angel:
Bra initiativ! Som Skellefteå-supporter är det alltid beklämmande att gå in på kommentarsfälten och se hur illa det ser ut. Det finns Skellefteå-supportrar som beter sig riktigt illa på andra lags sidor och det är givetvis tråkigt att se. Om det här någonsin ska sluta måste argumentet "men han gör ju så, därför gör vi också så!" utplånas. Med den mentaliteten kommer problemet aldrig att försvinna.

Spärra gärna de Skellefteå-supportrar som bara försöker provocera på andra lags forum/artiklar, de bidrar inte med något annat än dålig stämning. Med förhoppning om att andra lags moderatorer gör detsamma.

LulefanGBG:
Jättebra initiativ! Låt oss nu inte hamna i en debatt om vem som kastade första stenen utan istället konstatera att det finns folk som skriver tramsigt, osakligt och provocerande från båda håll, samt att det här är ett välkommet initiativ från både Luleå-supportrars och Skellefteå-supportrars håll.

Hoppas att vi kan slippa den s.k. debatten om spelares härkomst och lagens anor, (från långt innan många av oss var födda), vilka känns lite för mycket 30 - 40 tals-mentalitet för att passa in i 2000-talet.

Längtar till nästa säsong! Tycker att Luleås trupp ser minst lika stark ut med mer karaktär och tycker att Skellefteås ser lika stark ut också och lika spännande som i fjol med mycket ung talang.

Daddeh:
Farbror Barbro: Genial kommentator? Det var då till att vara hemmablind och ha fruktansvärt lågt ställda krav.

Hade blivit mycket trevligare stämning både på Luleås och Skeås forum om moderaterna använde bannhammaren lite oftare.

Sixten:
Daddeh, håller med. Att den där "barbro" kommenterar denna viktiga artikel med den svartvita synen "anfall och psykoser" vs. "genial kommentator, finess, humor, fakta" signalerar ju att hans IP-nummer bör bannad som ett första led till en fungerande sida.

Sven Sewage:
Tack tack Farbror Barbro,

det känns jätteroligt att det finns de som uppskattar mina sånger och melodier. Sitter och nynnar på några nya alster, vid rätt tidpunkt kanske det dyker upp några nya hits med finurliga texter, oroa dig inte bäste Farbror Barbro, det kommer!

Lite gnabb och retfulla inlägg har jag som bekant inget emot. Långa tråkiga meningslösa inlägg, hot, personangrepp och sargutdunkarmedley, det är jag inget fan av däremot. Men jag får försöka höja standarden, det blir svårt, men inte omöjligt! ;-)

Olle:
66-åringen och barbro visar att de kommer att fortsätta förstöra. Pinsamt under den aktuella artikeln. Dags för krafttag.

Skoterraggaren:
Mycket bra initiativ som förhoppningsvis lämnar fältet fritt för oss som gillar att diskutera hockey. Att det blir gliringar emellanåt får man ta med den respekt som bör råda mellan supportrar.

Den finns inte hos de/n person/er som SS och/eller farbrorbarbro. Tyuvärr utövas denna avart även av s.k Luleåsupportrar men det är bara att banna på.

Själv har jag hållt mig borta eftersom jag inte orkar med trollen men hoppas det blir lite rättning i leden nu.
Ett mycket välkommet initiativ.

Frölunda:
Jag har tagit del av debatten och informationen men måste tyvärr erkänna att jag har svårt att ta ordningen på allvar när man fortfarande kan läsa:

"...det onda rymdimperiets näste, Luleå, och man oroas över att man ska smittas av den mörka sidan, köpmanin och klonrobotdefensiven som ondingarna kör med..."

Jag tycker att det låter som att den där pensionären verkar ha problem, stora problem.

Han påstår sig vara "humoristisk"?

Ja, det är väl hur alla sjuka människor förklarat sina beteenden i alla tider för att förmå andra att acceptera deras "rätt" att bete sig hur illa som helst. Vi värnar bara om mänsklighetens framtid, varsågod att vandra in under grindarna vackert rubricerade som Arbeit macht frei...

Domarn:
Allt blir trevligare om Luleås fans håller sig på sitt forum och samma sak för Skellefteås fans

Domarnbasen:
En klok tanke. Kan vi börja med att den 66-årige pensionären, som senaste åren fyllt alla artiklar och krönikor på Luleås forum med kommentarer av typen "gnetfinnar", "köp, köp, köp smålänningar", "sargutrobotar", "ondskans imperium", "rasistosten", "hylla Breivik" lägger av?

Vi vet alla att problemet i så fall är över.

Lakers:
Som utomstående men hockeyintresserad är förstås både Skellefteå och Luleå intressanta. Synd att man inte kan diskutera de klubbarna här eller på Luleås sidor. Men jag har länge sedan hur den där SS-mannen, tydligen en bitter gammal pensionär, saboterat båda platserna och förstår inte att ni låter honom fortsätta. Synd för mig och andra utomstående. Och mer synd för er själva.

Leif:
Jag förstår inte varför det tjafsas så mycket?

Alla vet ju vem som är orsaken till problemet.

STÄNG AV PENSIONÄREN NU!

Så vi andra kan få fokusera på hockey.

BigGuyJ:
Lakers: Ovilja, mod eller ork är väl vad som saknats från moderator håll på båda forumen. Har förståelse för att dom inte alltid har tid att hinna ta bort saker. Men med det konstanta sätt han håller på med på båda forumen och skapat osämja och irritation så är det en gåta att han inte i första hand kontaktats och i andra hand bannats om han fortsatt efter tillsägelse. Inget illa menat nu mot moderatorerna men. GROW A PAIR! Troligen får man inte bort alla problem inläggen ändå men bör minska med åtminstone 80%. Att de finns andra rötägg från alla möjliga supporterskaror är ju ganska säkert. Men största delen av osämjan på dessa två forum skulle försvinna om man fick bort honom från forumen.

Swhy:
Domarn: jag tycker det är helt fel väg att gå, som luleåsupporter och hockeyintresserad diskuterar jag gärna med supportrar från andra lag såvida det sker på rätt nivå, tyvärr är det ju det som har varit problemet - att det lägger sig på helt fel nivå. Den här "det här är VÅRT forum"-mentaliteten tycker jag dock är ett större problem än gliringarna som åker runt, visst finns det många som skriver provocerande kommentarer, men det verkar tyvärr finnas desto fler som blir provocerade enbart av tanken att andra lags supportrar kan lägga sig i en diskussion som inte anbelangar deras lag utan "MITT". Jag ser det som att man kan få mer djup i diskussionen och fler infallsvinklar, några andra verkar se det som provokation. Tråkigt är vad det är.

Vill du diskutera i fred finns det reggade support-forum man kan diskutera ifred på, Svenska fans är dock ett ypperligt forum för att engagerade supportrar ska kunna diskutera både sitt eget och andras lag.

Nice:
5+ Bra Artikel.

Sven Sewage:
20 stycken nya kommentartorer på hockeysektionen på svenska fans. Alla är de jättesura på Sven Sewage,+ att de diggar att klippa klistra in mina inlägg! Farbror Barbros första stycke nedan samanfattar bra hur det ligger till.

Det jag personligen tror skulle förbättra kvaliten på inläggen vore ifall man var tvungen att logga in och använda samma signatur för att kunna kommentera inläggen. Sen ifall någon går över gränsen med hot, personangrepp, spam, provokationer osv så är det väl bara att banna?

Kangos Kurt:
Farbro Barbro och SS-mannen på samma skribent, det har vi förstått för länge sedan.

olle:
SS-man. Ett bättre förslag är att troll-pensionären som förstört stämningen för alla i flera år försvinner från SvenskaFans...

Jake:
Jag tycker det är fler personangrepp från lulehåll, men inte lika fyndiga. Ett steg i rätt riktning är att ni inte besöker detta forum. Varför gör ni det om ni blir irriterade?

Swhy:
Och där kom Jake med tidigare nämnd mentalitet. Finns tydligen inga hinder för vad folk får skriva åt en om man är på "fel forum"? Största problemet är väl att gliringarna sker på hemmahörande fans sidor och inte att det sker på motståndarnas forum, eller har jag missat något? Ta fallet SS som exempel, sköter väl sig "relativt" bra på Skellefteås sida men skriver på ett helt annat sätt på Luleås sida, ska Luleå-supportrar sluta vara på både Skellefteås och Lules sida då om de blir provocerade av upprepade gliringar, Jake? Ligger felet hos de som inte gillar att bli nätmobbade eller hos de som mobbar? Och ja, jag är väl medveten om att mobbing är att ta i då den inte är styrd mot enskild individ, hets klär väl bättre.

Farbror Barbro:
Anders.
Måste bara svara Kangos Kurt.

Hedrande du tror jag och Sven Sewage skulle vara samma.Kanske skämtar du bara men det är klasskillnad på jag och Sewage.Jag har mycket lite finess eller humor i jämförelse och skulle aldrig lyckas komponera låtar.
Ta bara ett ord som "sargutdunkarmedley".Det är så bra,så på pricken.

Dålig stämning? Försök inse vem som startade allt,det var Rönken och LHF i arenor i SHL.

Syvende och sist om jag återvänder till artikeln.Allt handlar om ,som några skrivit ,vilken nivå ska tillåtas.Så länge det handlar om hockey så bör det vara rätt högt i tak tycker jag.Då ingår att man måste få kritisera ett (Luleås) destruktivt spelsystem eller hur vissa klubbar(ex.Luleå,Modo)nästan enbart köper ihop verksamhet.
Allt annat känns för censurerat.

Tack Anders för ordet.Fortsätt med resten av Skellefteå-redaktionen ert suveräna jobb.Ni är viktiga.Kommentarerna är bara lite kryddor som ändå har en viss funktion, till era artiklar.

BigGuyJ:
Swhy: Håller med om mentaliteten att "vårt forum" är lite fel att säga. JA, detta är en sida främst för Skellefteå supportrar. MEN, det välkomnas gärna att andra lagtillhörigheter kommer och diskuterar :) så länge det är en bra nivå och utan personangrepp och utan provokativ/nedlåtande ton i det man skriver. Likaså på Lules forum.. Eller vilket annat lags forum som helst.. Småretas gillar nog de flesta av oss som skriver. Men som de flesta av oss gör är ju att i Max 1-2 inlägg lägga passningar mot de andra som skriver och gör det på en lagom nivå, sen går man vidare och diskuterar i god ton. Som SS-mannen(och även några få till(med diverse lagtillhörighet)) gör med att upprepa samma sak i ny formulering i nästan varje inlägg är inte att främja en bra diskussionsgrund. Skapar osämja och irritation.. Man blir less att läsa dravel-kommentarer stup i kvart. :)

BigGuyJ:
Jake: Jag välkomnar att folk med andra lagtillhörighet kommer och diskuterar. Så länge det är bra nivå på de. Det borde även andra göra. Däremot kvittar det för mig om SS-mannen varit inne på Lules forum och häxat. Det rättfärdigar inte att replikera här. SS-mannen står för mycket av osämjan. Men man kan inte skylla allt på han.. Finns fler "troll" på dessa forum. Som använder SS-mannens eskapader som ursäkt.

BigGuyJ:
Farbror Barbro: Skillnad mellan att enstaka gånger ge gliringar, och att konstant i 95% av sina inlägg köra med samma retorik. Jag kan i vissa fall se lite humor i SS inlägg men i det flesta fall går han över gränsen. Och han repeterar sig i Nästan alla inlägg. Sånt är inte roligt! Det är bara tröttsamt

BigGuyJ:
Bara ett exempel på ett troll som nästan i paritet med SS. Lalaweleakator eller hur fan nu heter!?! Den snubben blev bannad från sitt eget lags forum(Frölunda)

Farbror Barbro:
BigGuyJ.
Det är tydligt vi har olika smak men det är väl ändå ingen anledning till avstängning.

Tänk också på att bevingade ord som "gnetfinneri,sargutdunkarmedley och köpprovision" i grunden handlar om sporten ishockey och då måste taket få vara högt.

"Sexfingers,banjolirare,inavel,hans mor och syster,avföring i olika former".Några exempel på lulekommentarer som inte alls har med hockey att göra och borde därför bedömas rätt hårt.

Anders och redaktionen.
Det jag har full förståelse för är om ni oftare kommer stänga kommentarsfunktionen när det gått en viss tid.Inte ovanligt är att kommentarerna glider iväg,det blir ämnesflykt och något helt annat än artikeln diskuteras.
Det tror jag alla accepterar och handlar ju inte alls om att någon bör stängas av.

Sven Sewage:
En skribent som jag tycker förstör stämningen är olle nedan. Jag har aldrig sett olle posta ett inlägg som inte handlar om mig, en lätt fixering kan man säga. Jag är övertygad att hans kommentarer skulle försvinna ifall man krävde inloggning då det är uppenbart att olle inte tillför någonting utan endast är en hata Sven Sewage psynonym som någon Luleåskribent använder. Vidare skulle alla inlägg då någon låtsas vara Sven Sewage och skriver obscena otrevliga inlägg utan finess, det skulle jag aldrig göra.

Farbror Barbro, jag har slutat skriva gnetfinnar för länge sen - sen i vintras. Långt innan alla finnar drog från Luleå. Det var för att en Luleåkille sa att han var gift med en finsk tjej och att det kunde uppfattas som att jag var nedlåtande mot finnar, och då var det inte roligt att skriva det något mera. Sargutdunkarmedley och köpprovision känns dock som synnerligen rättvisa epitet.

Pravda:
[email protected]
På tal om fixerad så vänligen förklara ditt nick och varför du är så fixerad vid Den legendariska Luleskribenten Sven Savage.
Kopiering och plagiat som allt annat runt din förening.

Sven Sewage:
Men det vet du nog? Sven Savage bytte nick till Tegs Goren vilket var en omskrivning av mitt gamla nick Sten-Georg, RIP!, och sen skrev han mycket kiss- och bajsord. Så bytte jag till Sven Sewage, samma still, lite mer finess bara. Förmodligen är ju du Pravda Sven Savage, så varför fråga om någontind du redan vet svaret på?

Som sagt tror jag att alla dessa nya otrevliga nick utan finess med personangrepp som Pravda, Olle, Sixten, Rolf, Edvard, DIFarn, Strömwall, Oskar, Steg, Sten, Hadded, NicName, Gert osv som skräpar ner skulle försvinna ifall det krävdes inloggning. Bara att kolla upp ifall vilka som kommer från samma IP nummer och banna detta IP nummer från vår sida, enkelt!

Anders Lundqvist:
Som många av er verkar förstått kommer folk inte bannas pga att de skriver att något lag spelar en tråkig hockey eller köper in många spelare. Det vi kommer att arbeta för är att få bort de personliga påhoppen på individer eller de olika geografiska platserna.

Håller man sig till ämnet hockey, skriver någorlunda konstruktiva inlägg och inte är nedvärderande mot personer eller någon folkgrupp ska man klara sig helt utan problem =)

Skoterraggaren:
SS. Du har ingen finess o stil, vad du än tror, du är den där killen som tror han dominerar partyt medan de andra mest tycker synd om honom. Men får väl gratulera ändå. På ditt eget lilla vis har du lyckats förstöra varje försök att föra en seriös diskussion om ämnet, i varje inlägg och i varje kommentar.
Du och dina gelikar, oavsett vilket lag man säger sig hålla på har absolut inget att tillföra.
Så ur den synvinkeln som artikeln initierar så är vi snart av med dig, och alla andra som bedriver trolleri i en annars vettig diskussionssfora.

Anders Lundqvist:
Skoterraggaren: Det där är precis vad vi försöker motarbeta, personligt påhopp. Jag kommer låta den där passera, men tänk på vad och framförallt hur du skriver i framtiden

Benny Hill:
Enorm fixering vid SS ser jag. Själv tycker jag att han är den mest underhållande kommentatorn som brukar skriva här. Visst kan han provocera och visst är det inte konstigt att det finns andra supportrar som blir irriterade, men som jag ser det finns det minst lika stora kålsupare på andra sidan stängslet. Han är dessutom aldrig elak mot någon, trots att många är elaka mot honom mest hela tiden. Respekt!

För övrigt bra med såna här artiklar, men jag är rädd att det kommer att vara lugnt i några artiklar framåt för att sedan trappas upp till samma sandlådenivå igen inom en snar framtid.Bart:
Internettroll, oftast bara kallade troll, är personer som skriver på internetforum i syfte att provocera fram känslomässiga svar, gräl eller utdragna ofruktbara diskussioner. Inläggen som trollen skriver är vanligtvis provokativa, märkliga, irrelevanta och oseriösa. Oftast är det uppenbart när en användare skriver i syfte att provocera och söka konflikt, snarare än för att uttrycka ärligt menade åsikter.Trollen deltar ofta i ett otal diskussioner samtidigt där de skapar ilska och vanmakt och skadar den goda stämningen bland övriga användare, som hugger på de krokar trollen lägger ut.

När det gäller SvenskaFans regler för artikelkommentarer gäller att "det är fritt fram att föra fram egna åsikter men man vill bl a inte se personliga påhopp eller meningslösa inlägg, nonsens.

Är dessa regler tillräckliga för att säkra att inte webbplatsen hemsöks av ett troll?

Nej, tyvärr inte. Men det är inte förvånande: det är en sedan länge väl känd kunskap över världen att det är mycket svårt att försvara en plats på nätet mot ett troll. Allas vår ambition att försvara det fria ordet och allas rätt att framföra åsikter är just den akilleshäl som trollen nyttjar och tänjer på till orimlighet genom att hävda "jag framför ju bara en åsikt, jag angriper ingen person" och det är svårt för moderatorer att argumentera emot och försvara platsen: trollen däremot kan argumentera hur mycket och länge som helst; det är en del av trolleriet ju.

Det är alltså riktigt svårt för en moderator att skydda en trollhemsökt plats. Men några saker kan vara värdefulla att komma ihåg.

1. Om det sedan lång tid visat sig att det egentliga syftet med ett forum eller en nätplats inte fungerar; t ex att artiklar och krönikor inbjuder till kommentarer och diskussioner om vad artikeln/krönikan handlar om, men det alltid och snabbt spårar ur. Då bör man fråga sig om inte plats är under trolleri.

2. Ett bra tips för att leta upp trollet är då att gå igenom kommentarerna till artikel efter artikel för att identifiera var och hur det spårar ur. VEM är det som konsekvent kommer med kommentarer som snabbt lämnar ämnet och går över till något ovidkommande och oseriöst i syfte att provocera fram känslomässiga reaktioner och svar?

3. När man på sådant sätt identifierar ett misstänkt troll bör nästa steg vara att undersöka vilka "argument" det misstänkta trollet för fram som leder till sådan irritation.

Anta att den trollmisstänkte under lång tid och återkommande i kommentarer (oberoende av vad artikeln handlar om) angriper en grupp (t ex en hockeyförening) för något som trollet då hävdar "det är bara min åsikt, jag måste väl få säga vad jag tycker".

Och att det håller på ända till dess fakta förts fram som för alltid diskvalificerat argumentationen trollet provocerar med.

Men då letar den upp en annan anledning som den fortsätter lägga fram i kommentarer, lika ovidkommande, oseriöst och provocerande. Under en artikel som handlar om något helt annat hittar trollet konsekvent på att i åtminstone en bisats för fram den provocerande åsikten, och så fortsätter han gång efter gång efter gång till även det argumentet motbevisats och angreppet neutraliserats.

Och så söker trollet fram en ny anledning och kör den så länge han kan. Och så vidare och så vidare.

Om man sammanställer samtliga attacker kronologiskt och finner att de har en enda gemensam nämnare nämligen att konsekvent angripa en grupp och provocera den gruppen (t ex en hockeyförening) så finns det bara en slutsats att dra:

Trollet har ett enda syfte: att förnedra en grupp i syfte att provocera fram diskussioner som är helt ovidkommande från artikeln eller krönikan.

Med tiden blir det uppenbart att detta är trollets syfte och att det är meningslöst att bemöta hans "argument". För att ställa korrekt diagnos måste trollet identifieras och pekas ut och hans beteenden måste framvisas och brännmärkas. Trollet själv kommer, som troll ALLTID gör, att hävda att "det där är personliga påhopp" jag för bara fram mina åsikter. Och så håller det på i det oändliga, inte trollet emot, eftersom han då lyckats, då trollar han framgångsrikt.

Det är mycket väl känt att om trollen inte ignoreras eller blockeras kan de lyckas ta död på diskussioner eller hela forum. Att ignorera det aktuella trollet har försökts under ett år men det har varit verkningslöst. Trollet har lyckats sabotera kommentarerna-diskussionerna genom sina högfrekventa och provocerande inlägg.

Det enda sättet att hantera det troll som saboterat i flera år nu är att blockera honom.

Sven Sewage:
Och där har vi ytterliggare en ny signatur, Bart. Undrar vad han har för IP nummer?

Diskussioner om hockey är ju bara kul, långa tråkiga meningslösa inlägg med personangrepp är däremot ingen höjdare. Vi måste skydda oss från trollen, mumintrollen närmare bestämt! :-)

Robert:
Det Bart skriver är viktigt.

Om någon, på fråga om det lag han håller på har några problem, svarar om en helt annan plats att:

"...det onda rymdimperiets näste, Luleå, och man oroas över att man ska smittas av den mörka sidan, köpmanin och klonrobotdefensiven som ondingarna kör med..."

kan man med fog ifrågasätta om det handlar om syn på ishockey eller något annat. De som varit med vet mycket väl att Skellefteå AIK haft tränare som haft laget att spela extremt defensivt och dessutom på ett förlorande sätt t ex Taavola och Särkijärvi. I alla ligor har vi lag som väljer olika system som kan innebära antingen att en säkrande defensiv prioriteras eller att attackhockeyn framåt väljs i första hand. Andra val kan gälla teknisk hockey vs. fysisk hockey. Det huvudsakliga syftet med hockey är att vinna matcher och olika lag väljer efter sina förutsättningar bästa vägen till framgång.

När man väljer att beteckna ett lags val som "ondingar" "det onda nästet" "köpmani" "klonrobotdefensiv" kan man lugnt konstatera att det knappast handlar om några försök till att bjuda in till en givande diskussion utan bara att provocera. Har man dessutom en historik där man betecknat lagets spelare som gnetfinnar i ett hundratal inlägg finns all anledning att undra över om inte internetplatsen skulle må bättre utan vederbörandes "humoristiska" inlägg...

Bart:
Och här har vi en ny men klassisk åsikt:

"Diskussioner om hockey är ju bara kul, långa tråkiga meningslösa inlägg med personangrepp är däremot ingen höjdare."

Definitionsordbok:

1. En väl presenterad beskrivning av ett troll "långt, tråkigt, meningslöst personangrepp"

2. Rolig diskussion om hockey: ""...det onda rymdimperiets näste, Luleå, och man oroas över att man ska smittas av den mörka sidan, köpmanin och klonrobotdefensiven som ondingarna kör med...gnetfinnar, gnetfinnar, gnetfinnar...".

Behöver man säga mer?

Bjudning:
Sven, jag läser på Skellefteås gästbok här på svenska fans att du klockan 23.09 den 4:e juli skriver "Har hört rykten att självaste David magic nr 7 Rundblad är aktuell för en comeback innan han blir en storstjärna i NHL och Tre Kronor. Ifall detta stämmer ska jag gå ner på knä och kyssa hans fötter + bjuda ut min syster till honom ifall det stämmer."

David är född 1990. Om man klickar på din profil finner man att du är född 1947. När är din syster född? Hon måste ju vara 40-50 år äldre än David. Jag förstår inte riktigt hur du menar, när du ska bjuda ut din syster till honom, men eftersom du själv tagit upp saken undrar jag hur du menar?

Robert:
Tydligen förklarar man nu att "... jag har slutat skriva gnetfinnar för länge sen - sen i vintras...".

Googlade lite och hittar hur många inlägg om "gnetfinnar" som helst av Sven Sewage eller Sten-Georg som han tidigare kallade sig.

2011 spred han följande jätteroliga inlägg:

"hej gnetfinnar slår sarg ut och låt oss tråkiga vara
hej gnetfinnar slår sarg ut och låt oss tråkiga vara
en lång tid vi gnetar här med mycket möda och stort besvär
hej gnetfinnar slår sarg ut och låt oss tråkiga vara"

Sådär "rolig" har han varit i åratal, i mars 2013 under slutspelet i slutet av säsongen körde han på bra med begreppet när han under artiklarna om Skellefteås matcher tyckte det var intressantare att "diskutera" ett annat lags matcher. Och det rasistiska "gnetfinnar" har han han alltså kallat Luleå Hockey 2011-2012-2013... men det ska vi inte tala om för nu säger han "jag har slutat skriva gnetfinnar för länge sen"?

Det illustrerar hur vederbörande "diskuterar hockey".

Ett annat motbjudande exempel kan finns under förra årets silly season. Under en artikel som handlar om att Hynning och Sörensen lämnar Skellefteå Hockey tycker Sten-Georg att det är intressant att skriva "...Luleå som stad i princip aldrig fostrat några egna spelare...numera med endast gnetfinnar och sarg ut specialister köpta från Småland...mina påståenden om att Luleå är ett svintråkigt spelande köpelag men noll anor och traditioner...köpa in ett halvt dussin gnetfinnar, ett halt dussin sargut specialister från Småland, och lira den tråkigaste hockeyn någonsin...Här har du två länktips till rasse-Osten:...Ni är köpelag, som spelar en svintrist hockey!...Yes Fuleå, inte så Kuleå, Lulleå på läktarna och framför TVn. Köp köp köp kryddat med lite rasism, och sen bevaka 0-0...Jag tippar att gammalt hederligt gnetfinneri kommer att göra susen för Luleå...de kommer att ha mest finnar i laget...Luleå, vilket gäng!"

Allt detta som kommentarer för att "diskutera" två förändringar I Skellefteås hockeylag...

Hur ska man beteckna det där? En "åsikt"? Eller personangrepp? Observera att ett personangrepp kan gälla ett angrepp på en grupp personer. Även om hans påståenden om Luleå Hockeys sportchef förstås är olagliga.

Är det någon som ärligt kan tvivla på vem som är orsak till att den här sidans kommentarer spårat ut totalt?

Edvard:
Robert, jag tvivlar inte. Jag är övertygad om att eländet kommer att fortsätta och sidan dö. Om man inte inser självklart faktum. Och stänger av SS-mannen för gott.

Jake:
Jag tror inte Skellefteås forum kommer att dö ut. Ni är medvetna att ni skriver på den?

Anonym:
Fullständigt otänkbart att Anders skulle stänga av en Saikare, ett fan av det rätta virket.
Enda chansen att få SS-mannen avstängd är att någon av Lulesidornas moderatorer stänger av honom.

Kolle:
Nej Bart,
Det är inte inledningen till en rolig diskussion om hockey. Det är endast nedvärderande och provocerande. Vad förväntar du dig för konstruktiva kommentarer på det? Det är ju fullständigt uppenbart att du går igång på att hitta elaka angrepp och inte är det minsta intresserad av att ha en givande konversation mellan olika lagsympatisörer.

SS är bara blassé och tråkig numera. De första tre gångerna kanske man drog på smilbanden, men nu är det exakt samma maniska ältande tyvär.

Det finns troligen inte fog för att stänga av någon av dem, även om det skulle vara skönt att slippa den typen av Troll som inte tillför ett dugg till en diskussion.

Sven Sewage:
Robert,

men det där var ju en julsång, och det passar inte att posta den mitt under brinnande sommar.

Men om du tar och sjunger med i texten nedan till melodin till "Hej Tomtegubbar", och känn sedan rytmen, flowet i ordvalen, oooj vad det svänger, ett riktigt mästerverk!Kolle:
Sven.
Inte ens i tredje klass hade det varit roligt. Nu är det bara sorgligt och underbygger den trista stämningen du varit med att skapa.

Eric:
Skellefteå AIK, svenska mästare efter att ha tagit sig tillbaka till Elitserien och år efter år lyckats bättre och bättre.

Tänk så mycket trevligt vi kunde diskuterat här.

Men nästan allt handlar bara om att förnedra och jäklas.

SS-mannen har lyckats, trolleriet äger.

Det är för tragiskt.

Junior:
Fortsatt mycket snack om Sven Sewage av trollen, inlägg efter inlägg med gamla ointressanta diskussioner och skit. Varför inte bara ta bort alla dessa kommentarer?

Robert skriver avslutande i sitt inlägg (efter att vara 10e kommentatorn i rad som skriver en massa nonsensrelaterat om SS): "Är det någon som ärligt kan tvivla på vem som är orsak till att den här sidans kommentarer spårat ut totalt?"

Jo, Luleåtrollen som sitter och skriker om SS trots att knappt är aktiv i tråden och inte har brytit mot några som helst regler i det här fältet. Snacka om att provocera fram provokationer, snacka om att försöka bli offer. Väldigt löjligt, get over it

Leif:
Junior, vad SS-mannen gör eller inte gör i just denna tråd är tämligen egalt. Det handlar om just vad han gjort i åratal i alla andra trådar och kommer att fortsätta förstöra med om han får hållas.

Du inbillar dig väl inte att i denna tråd, när bannlysningen hotar, skulle han in med sitt vanliga "gnetfinnar, ondingar, sargutrobotar, rassosten, mammonosten, köp, köp, köp"?

SAIK0910:
Kan alla lulää troll sluta gråta om SS...
Fan inser ni inte att ni är patetiska och löjliga. Ni verkar tro att det är någon form av rättegång här mot SS.

2011.11.13 kl 22.15 skrev SS följande: Bla bla bla. Det är ju fan pinsamt...
Det SS skriver är med humor och glimten i ögat, det är inga personangrepp eller så...
Ni får leva med att bli hånade för den hockey som ert lag propagerar, den är så långt från hockeyunderhållning som man kan komma och då får ni leva med lite kängor här och där... Ni är trots allt inne på en sida som handlar om Skellefteå AIK, då får ni fan tåla och höra lite gliringar om hur ert lag spelar... Så länge det handlar om hockey så tycker jag att det är okej...

Men jag vill inte läsa kommentarer om inavel, systrar, mammor e.t.c

Sture:
Du har helt rätt, SAIK0910. Låt oss fortsätta förfölja gnetfinnar. Men varför stanna där? Att kategorisera folk efter ursprung, ras, religion sexualitet och konsekvent förfölja dem med nedlåtande öknamn är ju jättehumoristiskt! Behövs det någon gräns eller är det lika OK att tala om gnetdanskar, gnetafrikaner, gnetjudar, gnetsamer, gnetromer, gnetbögar...ja, det kan ju bli hur roligt som helst! Helt tydligt att det är i högsta grad relevant för att diskutera ishockey på riktigt!

Tack för att du öppnat mina ögon, SAIK0910. Du är en väldigt begåvad människa!

Skoterraggaren:
Tyvärr, efter att ha läst de inlägg som tydliggör problemet och efter att ha läst Anders Lundqvist svar till mig så är det uppenbart att skelleftefansen vill ha trolleriet kvar , att de finner nöje i att uttrycka sig förnedrande om alla som inte kommer från skellefteå eller har avvikande åsikter.

Då även moderatorer gör sitt bästa för att uppmuntra trolleriet och stödja dessa avarter så finner jag ingen glädje att försöka diskutera hockey mer på den här sidan.
Naturligtvis kommer trollen att jubla högt och fortsätta försöka köra iväg alla som inte delar in världen i en insida, skellefteå, och en utsida, resten av världen som ska bekämpas.
Jag utgår dock ifrån att toleransen för trolleriet blir betydligt mindre på andra fansidor.

Luleå:
Nu har jag då och då läst det som skrivs här senaste året. Jag bortser nu från trolldiskussioner och liknande.

Men signaturer som Sten-Georg, Sven Sewage, Farbror Barbro och nu Jake, SAIK0910 vill föra fram någon sorts budskap om Luleå Hockey. I och för dig kanske en eller flera av de nämnda är samma person under olika namn, vad vet jag?

Men budskapet tycjs vara att Luleå håller på att döda hockeyintresset i landet, Luleå Hockey förstör underhållningen och publiken sviker...

Jag förstår det inte. Hur kan dessa personer, som uppenbarligen är SAIK-anhängare, veta så mycket om Luleås hockey? När Luleå spelar match spelar ju också Skellefteå och man skulle väl trott att de valde att hellre se på SAIKs match, speciellt som de tycks så infernaliskt hata Luleås hockey.

Visst, ibland möts våra båda lag och de matcherna ser de ju. Men de matcher vi möttes i Elitserien hyllades ju av alla experter och media njöt: de skrev ju att de hoppades at dessa båda lag skulle mötas i SM-final. OK, finalenmed 4-0 blev snabbt avklarad, helt klart att SAIK då var starkare och ville mer, samtidig som Luleå var blekare än mot Frölunda och Färjestad, fast ändå hade vi bra övertag i två av matcherna, men SAIK var duktiga att vinna även dessa.

Så här har det varit alla säsonger sedan SAIK kom tillbaka till Elitserien, jättespännande matcher när vi möts, folkfester. SAIK har vunnit mer mot oss, men det innebär på inget vis att man hatar laget. Tvärtom, man ser direkt fram till nästa gång vi möts, fest och underhållning!

Så ser jag på hockey. Dessa personer som tycks ha som försra målsättning att hata ett annat lag, i stället för att älska sitt eget lag, förstår jag mig inte på. Det känns inte friskt.

Göran:
Luleå Hockey är ett ganska duktigt hockeylag, ja de brukar för det mesta vara i mitten av tabellen, eller vissa år top 4, så nog kommer Luleå att vinna SM-Guld igen någongång, troligtvis inte i år men nån gång i framtiden.

Även om man håller på ett annat lag så finns det väl ingen ide att hata Luleå Hockey, det finns ju andra lag som spelar sämre hockey i SHL.

Ja derbyn är alltid lika spännade även om det ena laget skuller vara i svacka, så gäller det inte i ett serie derby, för där kan vilket lag som hellst vinna, i slutspelet är det en annan sak, då gäller definitivt dagsformen och hemmapubliken kan hjälpa lite också.

Artikelkommentarsfunktionen stängd
Uppladdat:

406x300-skarmavbild-2018-12-04-kl-032315_8.png

+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Jo, det var enkelt att förstå att FB även trollade och ljög denna gång. Hur i helvete har den stjärnan blivit moderator?

Mycket av det som skrivs därinne är skamligt, för att uttrycka sig milt...
+3
Kommentera