Luleå HF

92595 inlägg · 865 ämnen

Inlägg #1973527

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
KulaShaker: Låter bättre. Tycker väl att Bulan och Skuggan - som imponerat genom alla rekryteringar - bör ha bra koll på de spelare de vill ha in i vårt lag och någon som överfaller målvakter a la Fläskberget kan man ju inte tro att de värvar. Vi får väl tro att det kan vara ett överdrivet rykte och till hösten får vi egen uppfattning och facit. Kul att Lejonen uppskattar våra nya finska spelare så pass att de ska spela spela VM nu, låt vara att de fått nej av många från NHL, men ändå.

Synnerligen spännande att framåt Champions få se hur Bulan sätter ihop linorna nu och hur det kommer att fungera.

Kul för övrigt att det gått så bra i Luleå för Robin Kovacs och nu tror vi ju att hans barn och partner flyttar upp och vi får en målvakt att komplettera damlagets Sara Grahn med, när nu Maria Omberg beslutat lägga spaden på hyllan. Det här börjar likna Linus Klasens tid i Luleå.

Stockholmskillar med karriärer som inte riktigt är där de borde kunna, men som kommer till Luleå och Luleå Hockey och allt blir så mycket bättre för dem:-)
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Håller sekten Apan på att upplösas?

Under senaste drygt tio åren har ju Apan uppfört sig rejält illa, ledda av en hårt kärna av riktigt suspekta individer. Men nu faller de samman på alla områden och faktum är att de sekttrogna snart är borta, hela byken. Blir intressant att se vilken väg Apan nu väljer.

Sekthuliganernas öden och äventyr, i kronologisk ordning:

1. Brännvinsjournalisten Fehlman.
Ljög och hittade på och använde sin position som så kallad journalist för ett litet skitblad till att uppföra sig som värsta klackhulliganen och som en nyttig idiot sprida all skit som klubbsekten ville ha ut, genom att hävda att lögnerna var bekräftade av s k anonyma vittnen. Men den fläskkotlettkammade brännvinaren fick till slut sparken från all media och släpar sig nu fram som annonsförsäljare på en reklambyrå.

2. Aplasse J
Stal talanger från främst Burkölen och Umeå genom att kontakta försvarslösa lättpåverkade pojkar genom sena kvällssamtal ända ned till 12-13-åringar och stack kniven i ryggen på Anders Forsberg, sedan denne byggt upp ett vinnande lag, men Aplasse J ville stjäla hyllningarna. Aplasse J blev till slut lurad av sina egna lögner, trodde sig vara något och blev assisterande tränare i Schweiz där de upptäckte att han var värdelös och så fick han sparken.

3. CryBert
Fick assistera Rönken ett år i Almtuna och snappade upp lite av Rönkens nya hockey, men konverterade snabbt till att bara stå och spruta fradga när han inte grätt på presskoneferenser. Till slut kunde inte ens Apan ha kvar honom eftersom Skellefteåpojkarna vägrade spela för klubben så länge han var kvar.

4. Per Nordlund
Syrelseordföranden som hållit en låg profil men naturligtvis i det fördolda varit överstepräseten bakom all sektmentalitet. Avgår om någon månad efter att ha varit högste ansvarig för en klubb som satt rekord genom att gå >10 miljoner back per år senaste tre åren. Nordlund har hållit käften hela tiden, utom vid de tillfällen då Apan gjort bort sig totalt, varpå Nordlund klivit fram och påstått: Nu lägger vi locket på, vi har en värdegrunnnnnnd.

5. Fläskberget
Den förlängda armen av sekten, en av landets värsta filmare och fuskare någonsin, en fulspelare som sattes som lagkapten för att förmedla sketgalenskapen på isen, med följd att t o m Skellefteåborna numera vägrar se Apans fulspel. Fläskberget hotar med att fortsätta, vill lira kommande säsong som 39-åring trots att alla vet att han sedan länge inte hinner med på isen och knappt kan hålla balansen. Men nu får han väl ändå sparken.

6. ApPea
En av de riktigt vidriga som legat bakom så mycket skit att börjar man räkna upp det tar det aldrig slut; lagbrott, hot mot journalister, lögner om Luleå Hockey, nedläggning av damlag...ja, det finns hur mycket som helst. Nu påstås dock att han kommer att försvinna till något annat skitjobb utanför Apan.

7. mummelklockare
Denne märks ju sällan och då han uttalar sig är det mest mummel som ingen förstås. Men de gånger han fått fram något har det varit riktigt sektnedsmetat och hrelt klart står han för samma elände som de övriga sex, fast han tycks verka i det fördolda, internt. Nu tappar han ju alla andra och frågan är hur han nu ska göra. Förvånande att Forsell och Lill-Nisses farsa inte tog chansen att rensa ut även mummelklockare men helt ensam framöver vete fan hur mycket skada han kan ställa till med.

8. Junistränarna marklundmark
Ja, majoriteten tränare i junislagen heter förstås marklund eller lundmark och flera finns kvar, men Apan har ju vanan att lyfta junistränare till A-laget där det snabbt blir tydligt att de inte kan något varpå de sparkas från klubben.

9. Internettrollen den 73-årige SS-mannen och hans sidekickstant
Ja. allvarligt talat. Jag tycker att det räcker nu. Att det är dags att vi blir av med den här skiten. De har saboterat för hockeyintresseserade på nätet i mer än tio år och nu räcker det. Funderar på en strategi för att "Krossa skiten!" och kommer nog att presentera Ze Final Zolution snart.

Ja det är tydligt att den hårda kärnan av sekthulliganer i stort sett har pyst och därmed finns chansen för att Apan kanske kan välja den sanna vägen och bli en riktig klubb nu? Men vandringen kommer att bli mödosam och sekthuliganernas vidrigheter kommer att ha effekt under åratal framöver och kanske Apan inte lyckas normalisera verksamheten utan faller ur SHL.

I vilket fall blir det intressant att följa, närmast genom att väntar på bokslutet för att se hur många miljoner de backar i år. De har ju själva spridit ryktet om 5-11 mijoner genom ApPravda Norran, i syfte att mildra effekten när sanningen kommer fram. Kanske blir förlusten större än det rykte de släppt ut? De påstod ju sig vara rikast i SHL för några år sedan med >70 miljoner pluc, men nu tycks hälften uppätet och resten är väsentligen uppbunden i fasta tillgångar som inte kan realiseras. Det är följden av dålig planering och dåliga affärer och på senare år har ju Apan tappat ytterligare medel genom att vara tvungna att ta dåliga lån för att överhuvudtaget ha medel för löpande utgifter.

Hur blir det säsongen 2019-2020?

Inte omöjligt att kollapsen fortsätter och att apan nu blir ett lag för SHL-tabellens botten. Jag tycker nog att det mesta tyder på att det blir så.
Kommentera