Luleå HF

115795 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1976156

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
KulaShaker: Sssssch! ;-)

Men vi har i alla fall inte - trots upprepade tillsägelser från kommunen i många år - tagit ut olagliga parkeringsavgifter av bilar som parkerat på annans mark, eller försökt få försäkringskassan att betala 400 000 i rehabiliteringspengar, när vi haft skadade spelare och tränare. Som Apan.

Inte heller har vi köpt och sålt trottoarkanter till kommunen för att trolla bort några miljoner fastighetsskatt.

Var säkert så att Bartecko, Orzagh och de andra inte kunde komma loss tidigare? :-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu är jag inte säker på att jag har full koll, men jag har för mig att Bud anslöt sent första året han kom tillbaka till Apan - av skatteskäl förstås - och han hade då garanterat att "sköta sommarträningen" själv. Vilket var lögn - han kom otränad och plufsig och var allmänt kass i många månader. Men sedan har han väl haft anställning hela år hos Apan därefter och då har han ju kostat mer.

Fast eftersom allt är så hemligt vet man ju inte. Läste en intervju med Pea för runt fem år sedan då man undrade varför Fläskberget hade runt 2 miljoner i årslön, medan Holloway "bara" hade 500 000 och Pea förklarade att "det var olika hur spelarna avtalat med pension etc" så vem vet?

I februari hade tydligen Holloway gått ut offentligt och förklarat att han "var beredd att gå ned i lön för att få stanna i Apan" och Näsan hävdade att Holloway var så bra att de skulle förhandla om saken.

Ändå gick det som det gick. Holloway kanske inte var beredd att gå ned speciellt mycket? Eller så beslutade Erik Forssell och Lill-Nisses farsa att det var dags att sluta skita ut jättelöner till bekväma primadonnor a la Näsan? Eller så har de helt enkelt tomt i plånboken, illustrerat av att de nästan bara fyller på med andrasortering inkl ej så lyckade Skellefteåspelare som är beredda komma hem sedan CryBert sparkats?

I samma anda: Jag tycker det är hög tid att vara helt offentliga med spelarersättningar. Vidare misstänker jag att hockeyklubbar myglar utan att upptäckas; alla försöker säkert göra sitt bästa för att få så bra spelare för så lite pengar som möjligt, men det är stötande att spelare kan dra in "sign-on bonus" som kan vara t o m högre än den lön de får när de lirar en säsong för en klubb, och att denna bonus utbetals till spelaren innan den kommer till Sverige, varpå den läggs i Random Player Lim på Cayman Island eller något. Förr eller senare kör en skattemyndighet ett prejudikat på det där så att det försvinner. Tycker att klubbarna ska bli helt offentliga med ersättningarna och städa bort allt som bara kan uppfattas som skattemygel.
Kommentera