Luleå HF

115795 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1976241

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Anders Nilsson har alltså nyligen skrivit på för två år med Ottawa Senators. Visserligen var Ottawa överlägset sämst i NHL senaste säsongen, men Anders levererade 91,5% räddningar under våren då han hade spaden för klubben, som trevligt nog har även Filip Gustafsson i organisationen.

Jag tror att Anders nu har två år på sig att spela sig fram till ett rejält och betydligt bättre ekonomiskt kontrakt som förstevakt i NHL (nu har han "bara" 2.6 miljoner USD/år). Men år efter år har det inte spelat någon roll hur bra han varit - Oilers, Sabres och Canucks har alla haft en annan vakt med tjingpax på att utbildas till etta. Men i Ottawa kan han för första gången få en rejäl chans. Lyckas han, tippar jag att han får ett flerårigt kontrakt och blir kvar i Ottawa eller någon annan klubb.

Och visst hoppas vi att han lyckas. Vår duktige vakt är värd det.

Å andra sidan kan vi ju drömma om annat; se Anders i intervju nyss:
"Han berättar nu att han gärna skulle vilja återvända till sin moderklubb efter NHL-karriären.
– Absolut, sedan ska väl först och främst Luleå vilja ha mig och jag ska platsa om jag ska komma hit och spela. Det är klart att de tankarna finns eftersom vi har barn som går på dagis här hemma. Vi har ju även hus här och Luleå är alltid hemma för oss."

He he, Lassi och Berguven och så Grizzly. Tre Luleåpojkar med Luleåspadar. Mums:-)
Kommentera

Svarskommentarer