Luleå HF

91011 inlägg · 863 ämnen

Inlägg #1977017

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
KulaShaker: Ja tydligen har knäppskallarna i ledningen fått svullhuvuden efter framgångarna med 2 guld på raken och budgeterar för att de tar sig till semi.....vilket de misslyckats med 2 av de 3 förluståren.
I princip samtliga SHL-lag budgeterar att gå jämnt upp efter grundserien och att ev slutspel får bli bonus men inte mupparna i Skellefteå inte.
Jag tror efter att studerat Skaiks roster att de kommer hamna utanför top 10 säsongen som kommer.
Får vi se fram emot ett fjärde år på raken med röda siffror? Hoppas hoppas :-)
Det ironiska med dessa nästan 30 miljonerna i förlust de senaste tre åren är att näst smålänningar är Skelleftebo det snålaste som finns. De gråter när de skiter så att förlora så här mycket pengar svider hårt i Schtaaaaan.
Man blir glad!
+2
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Har försökt läsa på om det nya tv-avtalet. Enligt Sportbladet kommer klubbarna få minst 42 miljoner kronor, vilket enligt uppgift är c:a 12 mkr mer än tidigare, och maximalt 48 miljoner kronor per säsong. Bidragsnivån är beroende av hur mycket pengar som SHL väljer att fondera och hålla in för centrala satsningar som exempelvis ett bättre situationsrum, flera proffsdomare eller en gemensam satsning på en ­förhöjning av arenaupp­levelsen. Dessutom är det inte helt klart hur stort det centrala avtalet med gemensamma sponsorer blir. Det är alltså inte helt klart hur mycket som betalats ut till klubbarna i ökat ligabidrag men det är i alla fall en betydande intäktsökning.

Det finns också en möjlighet för klubbarna att vardera få högst fem miljoner kronor extra genom att uppfylla samtliga punkter i ett nyskapat incitamentsprogram. Det är det som är skillnaden mellan 42 och 48 mkr. Exakt vad incitamentsprogrammet innebär är inte offentligt men det verkar vara ett antal saker saker som ska stärka klubbarna långsiktigt men också t.ex bra kamerapositioner för CMore och att ta ett större samhällsansvar. Mer än så går inte att läsa men tydligen finns det pengar kopplade till olika punkter i programmet. Det är inte helt klart om det är 5 mkr som engångspeng eller 5 mkr per år så länge avtalet gäller dvs 6 år. Troligen är det väl per år för hela avtalsperioden annars blir det svårt för klubbarna att motivera investeringar. Vissa klubbar har helt klart inte klarat det uppdraget ännu.

Sammantaget borde det vara en rejäl intäktsförstärkning för alla klubbar. Stämmer dessa uppgifter så är det märkligt att omsättningsökningarna i vissa klubbar inte är större. Rögle ökar t.ex omsättningen bara med 3 mkr. SAIK hade ingen ökning alls medan Örebro ökar med 13 mkr. Brynäs ökar med drygt 3 mkr.

Tydligen stämmer inte dessa gamla uppgifter, det har betalats ut betydligt mindre till klubbarna, enligt uppgift har LHC t.ex bara fått 3 mkr i ökat bidrag. Här är det SHL som bestämmer vad som ska betalas ut.
+2
Kommentera