Luleå HF

115477 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1977031

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Så Apkapitalet är nu nere i 45,5 meloner, set låter ju betryggande stort men vad består dessa kronor egentligen i? Är det lätt tillgängligt kapital för apledningen att betala de löpande kostnaderna med nu i ”fattigmånaderna” efter säsongen när det bara är utgifter och inga inkomster.

Ser på sid 16 i årsredovisningen att hela 44 meloner är uppbundet i inventarier och fastigheter och bara 1,5 är likvida medel.
Inte mycket att komma med och räcker väl till lön i en månad till 1:a femman men övriga spelare och hela kansliet då?

Här har vi det STORA Approblemet mina vänner, för att klara den löpande ruljansen måste Apan nyttja checkkredit med uberränta.
Inte vad ekonomidoktorn rekommenderar om man vill slippa ännu en säsong med röda siffror i bokslutet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Det är ju när man ser balansräkningen som det blir intressant, nästan inga lösa pengar och massor med miljoner nyttjat på checkräkningen. Underskotten får ju såklart konsekvenser. Därför blir intäkterna gränssättande för hur stor spelarbudget men kan ha men först ska man ju dra av hyra, leasing, räntor, avskrivningar och overhead med kansli och tränare. Räkna med några års tuff prioritering i spelartruppen. Eget kapital är inget värt om man inte kan sälja sina tillgångar. Vad är marknadsvärdet på en restaurang i annans fastighet, jävligt nära noll för alla utom för kommunen som naturligtvis då slantar upp. Vem köper begagnad programvara eller en gammal jumbotron - rätt svar är ingen (utom kommunen då förståss). Hur fort kan det gå åt att köra i diket ordentligt?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Vad skall då Apstackarna göra för att inte bli skinnade av kreditkortshajarna?

Skall de försöka sälja av programvaror och låte kanslipersonalen återgå till oldschool penna och papper.
Eller sälja jumbotronen och hyra tillbaka den?
Kanske ta bort och lägga ut stolarna från västra stå och låta ståplats få tillbaka ytan blev blev av med för något år sedan?
Omförhandla fiaskojockes kontrakt med inskrivet avdrag för onödiga överfallsutvisningar?
Ge fan i att ta in fettot Jump ännu ett år!
Kanske sälja inredningen i den av Pea själv designade miljön i den nybyggda ölpubben som för tankarna till randomiserad ölchapp i Stalingrad?

Ja inte vet jag vad Apan skall göra och inte verkar de veta själv heller efter nu 3:e året med fiaskominus, helt Ap-atiska om ni frågar mig.

Man blir glad!
Kommentera