Luleå HF

115756 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1977269

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peter: Lite tankar om kommande säsong: Samma ledare, samma spelide även om vi förmodligen kommer att spela med något större puckinnehav då vi har fler spelare och bland centrar och vingar som är bättre på att bära puck och något skickligare i allmänhet i spelet med puck. Vi bör även få ett något bättre pp med dessa aningen skickligare spelare och dessutom med en rightare i Ilumäki som har potentialen att styra ett pp. Spelare för spelare ser vi något skickligare ut både gällande spelet med puck och skridskoåkningen vilket är enormt viktigt i Bulans hockey. Målvaktsparet tycker jag är ett litet uppköp, Rautio är stabilare och tätare än Rubin och framförallt så fungerar Rautio väldigt bra bakom ett välorganiserat försvar, förhoppningsvis gör Lassi en lika bra säsong som senaste, då är vi +1 på målvaktssidan. Backbesättningen ser ut att bli den samma då jag har väldigt svårt att tro Sellgren eller Nisse spelar i Nordamerika redan denna säsong då Nisse inte riktigt är tillräckligt utvecklad för spel där och Sellgren inte kommer slå sig in i en ligans bästa backuppsättningar i Canes. Nisse och Sellgren kommer sannolikt att vara något bättre kommande säsong, Jalvanti måste bara lyfta sig efter en svag säsong från hans sida och sen kan man hoppas att Erik håller samma enormt höga nivå och att Sondell, Engsund och Själin håller klassen då ligger vi bra till på backsidan, minuset är att vi är skadekänsliga då vi bara har 8 backar och en skadefri Erik är så enormt viktigt. Bland forwards är det egentligen bara Lundeström som är ett riktigt tapp å andra sidan gjorde han bara typ 20 matcher, Harju tillförde en del genom att vara grym på att skymma målvakten och smart i defensiven med i det stora hela är han alldeles för långsam för Bulans hockey, Foppa har riktigt bra inställning men speluppfattningen räcker inte till, Cehlin gjorde inte en match i SHL eller slutspel. Känns på förhand som att Ilomäki, Tyrväinen, Hållander och Brännström tillsammans kommer tillföra mycket mer sett över en hel säsong än ovanstående 4 gjorde. Berglund och Mattsson som var ordinarie kommer sannolikt att hamna på bänken respektive läktaren då alla är tillgängliga men kommer att få spela en hel del då det blir många matcher, skador och avstängningar. Att två ordinarie forwards sannolikt blir bänkade borgar för att vi kommer att vara bättre kommande säsong. Gissade femmor: Erik Nisse Kovacs Ola Hållander - Sellgren Sondell Larsson Ilomäki Einar - Engsund Själin Farley Connolly Petter - Styrman Jalvanti Brännström Tyrväinen Fabbe - Mattsson Berglund Gunler.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peter: Bra skrivet, håller med du. Berguven tillför ett djupare målvaktsspel där vi slipper slita ner Lassi och får en säkrare bredd vid skadeläge, jag tror det kan vara en avgörande sak liksom bättre sammansättning för pp.
Man får faktiskt leta problem, men kanske kan slitaget på Erik G vara ett problem, men inte säkert, han verkar sjukt vältränad. Många matcher med CHL skulle kunna vara en nackdel. Sondell också som riskfaktor i egen zon men vi ska väl vara oftare i anfallszon får man hoppas och där är han stark. Andraperioderna brukar vi ha jobbigt med men i år vill vi se mer att vi kan nyttja den till vår fördel. Nä, jag tror att vi får vara glada i år! 👍
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peter: Just nu och på pappret känns det som endast Frölunda kan mäta sig med oss. Top 4 och minst semi är mitt tips!
Kommentera