Luleå HF

115679 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1977766

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Dags att prata mer hockey, det andra får inte ta över men bara så du vet Sven, jag tycker att du gör helt rätt här!

Det har hänt mycket nu de senaste två veckorna och lite till verkar vara på ingång. FBK verkar vara på G att värva två nya spetsbackar. Det verkar som att vi får ett bra inflöde till SHL av kompetenta spelare. Leksand försöker skapa något bra för att etablera sig och Brynäs centerlinje ser bra ut och jag tror att vi kan se fram emot en tät säsong bland topp sex. Inspirerande tycker jag och talar för bra publikintresse.

Sen finns vissa lag som verkar halka efter. Linköping och Djurgården t.ex men även grannstan som allmänt tippas som sexa känns som att man kommer att få problem framförallt som jag ser det pga svaga vakter. Malmö har en hel del kvar att få till för annars blir det bottenskiktet, HV har jag svårt att värdera just nu men Rögle däremot ser vassare ut än senaste året. Frölunda ser återigen ut att bli guldfavoriter tätt följda av oss.

Det återstår en del av Silly innan vi vet vad det blir men det är ju lite kul att se på!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Tack Osj02!

Och du har rätt.Det här är ett mer spännande silly än på länge. Skuggan och Bulan agerade ju föredömligt snabbt och det känns skönt att kunna sitta stilla i båten och vänta in kommande CHL och SHL när vi vet att nu har Bulan haft ännu mer inflytande för att komponera ett lag som han kan lyckas med. Redan som spelare var Bulan otroligt underhållande, liten till växten men tuffare än de flesta och jäkligt underhållande när han intervjuades. På den tiden hade man nog inte kunnat ana att han skulle bli så perfekt i rollen som huvudansvarig tränare, men det är så härligt att ha fått se hur strålande han blivit.

Men de andra lagen har gått upp och ned under silly. Några ser bra ut - och så kommer avhopp efter avhopp - och plötsligt ser de rejält sänkta ut. Och så kommer på senare tid ett antal rejäla förstärkningar med riktiga spetsspelare (alltså inte dyra primadonnor) och laget börjar segla upp i tipsen.

Får t ex Pölsan ihop det och hur bra kan de bli nu med Rödin och Scott, men samtidigt andra tapp, t ex Gunderson?

Frölunda är ett undantag. Där handlar det väsentligen om att lagen ser ut att bli minst lika bra som tidigare.

Apan, ja. Helt klart att de fått rätta mun efter matsäck och väsentligen har de handlat billigt genom att plocka hem ex-Apor som är beredda att komma hem, sedan CryBert sparkats. Och den enda värvningen som imponerat - Broberg - kanske stannar i Kanada?! Apan just nu ser ju inte konkurrenskraftig ut alls. De ska tydligen köpa in en center och en vinge till och lyckas de rejält bra med det, kanske de fixar det. Men tiden går och inget händer, annat än att sådana de skulle ha behövt - t ex Zachrisson - landar i andra lag. Frågan är om Forssell och Lill-Nisses farsa kan greja detta? Har de ett sådant kontaktnät de behöver? Och har de pengar att köpa in de som de behöver?

Rögle - som redan i fjol växte rejält under säsongen - ser ut att ha förstärkt som du säger. Man är både imponerad och glad över Abbottarnas framgångar och visst känns det som att twinsen ligger inne med överraskande hockeykänsla att bygga ett lag, lite Bulan-stuk på det där, fast på annat vis. Ser gärna att Röglarna fightas högt bland topp sex i år:-)

Men för många av lagen återstår att se om de kan fixa vad de behöver innan man kan bedöma hur starka de kan komma att bli. Trist förresten att Läjkers tecknade nytt avtal med Shinimin - duktig spelare, helt klart, men tyvärr dessutom en utpräglad filmare av det slag vi gärna slipper se i vår Elitdivision.

Men ett spännande silly att följa, och otroligt spännande när gruppspelet för CHL startar för att se hur Bulan kommer att skapa formationerna och hur de kommer att fungera. Ska bli skitkul att se finländarna i Luleå men också Hållander och Brännström och kan Bulan hitta linor där också Emil och pojkarna Emanuelsson kommer upp i topp, plus att Connolly, förstärkt av fler rejäla hot i sin lina, kan komma upp i nivå a la i höstas...ja, då jäklar. Tippar dessutom att både Lassi och Berguven kommer att gå rejält bra och tror att Lassi nog går allra bäst och får kanske lite fler spadar under grundserien, men att Berguven dessutom kommer att leverera stats som blir bättre än alla Pölsans vakter; då blir det intressant att höra hur Pölsasupportrarna reagerar på det:-)
Kommentera