Luleå HF

115678 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1978769

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Jo, det vore trevligt. Pölsan anses ju komma från Norrland, om än sydland bland norrland, men Gävlarna har ju gång efter annan siktat på att tillhöra Svealand i stället så det vete fan om de ska räknas.

"vete fan", ja det är så det heter. Inte "Jag vet i fan" eller någon annan skit som media rapporterar att folk säger - och detta utan att media reagerar. Eftersom det inte finns några journalister längre snart. Vete är presens konjunktiv av verbet veta, en verbform ingen använder sedan urminnes tider, men den finns ändå i en del uttryck - t ex "Leve Sverige!" - och använder man ett uttryck ska det användas korrekt förstås. Inte "jag vet i fan".

Hur värdelöst var det ovan nämnda vetandet? Speciellt på en hockeysida?

Säkert hemskt mycket mer värdelösast än inläggen på apsupportrars sida, av typen "jämra apledare, jag skrev ju att hade de bara köpt in Ovechkin skulle Apan ha lyckats mycket bättre - varför lyssnar de inte på mig, fårskallarne?"

Nog om detta. Pölsan halvt borta alltså och det innebär att vi numera bara har ett enda anrikt lag från Norrland i Elitserien SHL.

Luleå Hockey.

Så jag tycker det vore hög tid att vi får med oss Burkölen, MooDoo och Timrå igen.

Och gärna då genom att Västerbottens fina lag Burkölen byter plats med platslagens platslag, Apan, som siktar på drygt 100% köpespelare kommande säsong.
Kommentera