Luleå HF

115681 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1979469

Sv: Forum för Skellefteå AIK
En annan brännhet fråga inför säsongen är förstås följande:

Är det möjligt att vi till våren 2020 kan få se Skellefteå möta Burkölen om en plats i SHL säsongen 2020-2021?

Kanske.

BURKÖLEN
Burkölen har ju inte räckt till på många år utan harvat någonstans i mitten av allsvenskan utan att kunna hota uppåt och med chans att avancera till SHL.

Men nu har de fått in Per Kenttä som ansvarig. Kenttä lyckades ju lyfta upp lilla Asplöven till en allsvensk position under flera år och nyss lyfte han Oskars att för första gången avancera upp i elitserien SHL. Med sådana meriter kan man inte räkna bort Burkölen i år. Jag vet i stort sett ingenting alls om laget, men med Kenttä i ryggen finns förstås definitivt chans att Burkölen kan bli ett av de två allsvenska lag som får chans att ta sig till SHL. Därefter blir det svårare för de allsvenska lagen för närmaste fem åren därefter är det bara ett enda lag som kan ta sig upp i SHL.

SKELLEFTEÅ AIK
Visst, laget har senaste åren lyckats ta sig upp bland topp sex och garanterad plats i slutspelet, där de 2/3 senaste åren dock försvunnit direkt i kvarten.

Men långt in i säsongen senast var det oklart om de ens skulle nå plats 10 och uppåt. I vår lyckades det ju, men hur blir det nästa gång?

Även om de blivit av med CryBert är det ungefär samma tränargäng som inte speciellt imponerat och det är mycket tydligt att man inte längre har råd att konkurrera om klasspelare utan får nöja sig med lite billigare i hopp om att det ska fungera. Men av allt att döma kommer de ändå att köra vidare med "Skellefteåhockeyn" vilket inte fungerat speciellt och enda hoten är sönderlästa.

Och till det kommer att Skellefteå på alla fronter riskerar vara på en sönderfallande bana: ekonomiskt och sportsligt med ett stort antal ledare som nu försvinner och ersätts av andra som med få undantag inte alls imponerar. Och till det kommer att få klubbar har en sådan historia som Skellefteå där stora och imponerande framgångar nästan omedelbart kunnat konvertera till ett totalt fall hela vägen ner.

När man ser över vilka klubbar Skellefteå har att konkurrera med kommande säsong har vi:

• Brynäs IF
• Djurgårdens IF
• Frölunda HC
• Färjestad BK
• HV 71
• IF Malmö Redhawks
• IK Oskarshamn
• Leksands IF
• Linköping HC
• Luleå HF
• Rögle BK
• Växjö Lakers HC
• Örebro HK

Om Skellefteå får det tungt även i år - hur många av dessa lag kan bli räddningsplankor; hur många kan Skellefteå räkna med att de kommer att ha bakom sig?

I mina ögon Oskarshamn. Är inte alls säker på att de kan räkna med att komma före något av övriga lag, om de får kämpa i motvind.

Och skulle de bli lag 13 i SHL samtidigt som att Burkölen blir #2 av de allsvenska lagen att nå kval för SHL...ja, då har vi kval i Västerbotten, och i det läget har Skellefteå allt att förlora medan Burkölen har allt att vinna och med sådana förutsättningar brukar det bara kunna sluta på ett sätt.

Skellefteå-Burkölen i kval våren 2020 - kan det bli så?

Kanske.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Varför ser alltid Arvid Lundberg så j*vla trött ut?
Om Pudas med sin galna blick är Toker i laget så är då Lundberg Trötter :-)
Kommentera