Luleå HF

115681 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1979636

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Vid rundvandring på Södermalm så passerade jag detta på Östgötagatan och kunde inte låta bli. Stora skuggan och stora näsan! 😁
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Osj02: Wow! Till att börja med imponerad över att du vandrade på mark där också jag vandrar - två kvarter söderut har den ljuvliga platsen Soldaten Svejk, några kvarter norrut den imponerande kopparväggen på hela huset till vänster och mitt emot fanns ett tag en ljuvligt utrustad ostbutik som tillhandahöll ostarnas ost Primadonna lagrad under sex olika tider - fortsätter man når man Södra Teaterns uteservering - en plats dit man söker sig varje vår för att njuta den kommande säsongen med utsikt över hela Stockholm, medan man citerar den underbara inledningen av den första svenska romanen - Johan Augusts Röda Rummet, som kom ut för exakt 140 år sedan.

Såvitt jag förstått har grannarna nu lyckats klaga på underhållningen kvällstid så att kommunen stoppar den efter en mer än hundraårig historik.

Nå, fantastisk bild från Stora Skuggan, som inte som alla andra stora Skuggor ligger på Djurgårn, och näsan syftar förstås till parfymeriet, som har sommarstängt.

Men vi utesluter inte att de i själva verket och underbart sublimt i stället vill illustrera hur Näsans vilda köpfester som tyck dra Apan i ekonomisk fallfärdighet, krossades av Skuggans och Bulans insatser för att visa hur det ska se ut, på riktigt:-)

Mycket vackert! Tack för den! Jag ska kolla in fönstret när jag vandrar förbi på söder.
Kommentera