Luleå HF

92652 inlägg · 865 ämnen

Inlägg #1980343

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Snubblade över en jäkla härlig tidskapsel anno 1997 med sköna profiler en masse.

Håll till godo ❤️
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Ja den har man njutit av många gånger. Känns som att det vimlade av profiler tidigare och de vi rekryterade inte minst:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
HÖG TID ATT STICKA UT HAKAN!

SHL 2019-2020

OK. Det har under silly season blivit allt svårare att föreställa sig exakt hur starka lagen kommer att bli eftersom lag som Djurgårn, Läjkers och Ulfven förstärkt rejält och därför kommit att bli starka konkurrenter om topplaceringar.

Men jag tror ändå att Frölunda och Luleå kan bli snäppet starkare än den nämnda trion. Fast säker är jag inte. Den inbördes ordningen bland de fem nämnda topplagen kan bli annorlunda och först efter en tio omgångar har man tillräckligt med kunskap för att lite bättre kunna bedöma hur väl de fem kommer att fungera. Men att det kommer att handla om dessa fem i topp tror jag att vi redan nu kan räkna med.

1. Frölunda
2. Luleå
3. Djurgården
4. Växjö
5. Färjestad

Därefter några lag som ser tämligen gedigna ut och säkert utan större problem tar sig till slutspel och dessutom kommer något av dessa att t o m ta en direktplats till kvartsfinal. Tror fortsatt att det sjätte laget blir Röglet men - även här - får det bli runt tio omgångar innan man bättre kan skönja hur de tre kommer att rangordnas sinsemellan.

6. Rögle.
7. HV71 .
8. Malmö

Och så några lag som nog får det svårt att utmana om platser på övre halvan. Öret har senaste åren visat allt bättre stabilitet och fortsätter nog så, men svårare att veta hur bra Pölsan kommer att gå. Trottoarkanten har kastat in rejält med pengar för att säkra en fortsatt plats i SHL och - som vanligt - tror jag att de inleder starkt men att de framåt våren rasar allt längre ned och frågan är bara exakt hur långt ned de sjunker, men tror att de har chans att klara nytt kontrakt eftersom konkurrens mot botten av SHL blir allt lättare.

9. Brynäs
10. Örebro
11. Leksand

Och så två lag som under senare år allt mer signalerat problem att hålla tidigare standard och vars silly season än mer tydligt indikerat att detta fall inte kommer att hejdas utan snarare att förstärkas. Denna säsong är den sista på många år som laget på plats 13 riskerar kvala sig ur serien och frågan är vilket lag av Pungen och Apan som drar nitlotten. Med hänsyn till Apans historiska anor av att inte kunna hantera motgångar utan paralyserade sjunka allt längre ned i träsket tror jag att det blir Apan som tappar stilen mest och får ta på sig att kvala mot det lag bland allsvenskarna som kniper den andra kvalplatsen. Och med hänvisning till att Kenttä nu tagit över Burkölen kan det mycket väl bli ett västerbottensderby i kvalet.

12. Linköping
13. Skellefteå

Och så Oskars, som imponerade fantastiskt fint i våras och spelade sagolikt fint när de tog sig hela vägen upp i SHL för första gången. Men väl här blir det en helt annan sak och för att ha någon chans att ens utmana om att undvika bottenplats måste Oskars nog vara på den nivå de var i kvalet hela tiden i SHL. Det tror jag inte att de klarar; mycket tuppare att kämpa i botten än som i fjol i toppen och med allt att vinna. Troligen blir det mycket snabbt avhängda och kommer nog redan innan jul att vara mer eller mindre helt klara för kval mot den allsvenska vinnaren.

14. Oskarshamn
+3
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Tänk att Modo har ett SM tecken mera än Luleå!
+1
Kommentera