Luleå HF

115679 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1982016

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Två viktiga träningsmatcher mot bättre motstånd. Kärpet är ett starkt lag som gått bra nu i höst. Finnarna är också normalt sett tidigare på is än vi och ligger lite längre fram i förberedelserna. En bra värdemätare mot CHL starten. Känns inspirerande. Mot grannstan får vi också addera lite prestige, första gången på länge där vi faktiskt borde vinna. Sen är det som alltid på försäsong, vilka som spelar har betydelse och det är rätt mycket upp och ner. Det drar i alla fall ihop sig 😀 hoppas bara vi slipper skador mot schtaan 🤔
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Ja, efter matchen mot Burkölen drar det nu igång med mer allvar.

Ikväll borta mot Kärpät - alltid starka och alltid ett av Finlands bästa lag samt - eftersom de ligger oss så nära, ett lag vi ofta möter på försäsong och torskat mot.

Och så hemma på torsdag match mot Apan.

Dvs ungefär samma upplägg som våra damer, som krossade båda de klubbarna, vilket vi inte lär göra. Kärpät blir svåra att rå på, men Apan borde vi nog vinna mot.

Och så om en vecka hemmamatcher i CHL-gruppspelet mot Augsburg och Liberec - två matcher vi behöver vinna.

Trevligt att det börjar bli på allvar nu:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu börjar media gräva djupare för att ta reda på varför Damkronorna protesterar.

Som bekant vägrade förbundet 2018-2019 ersätta damerna för förlorad arbetsinkomst men då gick SHL in och skänkte 400 000 för kostnadstäckning under förutsättning att förbundet stod för motsvarande, vilket förbundet gick med på. Men nu har förbundet tagit bort stödet.

Damerna har offentligt frågat var dessa pengar tagit vägen och nu ställer SHL samma fråga till förbundet. Som än så länge inte svarat, utan bara släppt fram Boustedt med sitt tomteinlägg "vi behandlar herrar och damer lika".

I Aftontrasan går nu Leifby ut med följande:

"En hyggligt meriterad spelare i Damkronorna berättade för mig att hon aldrig träffat varken Anders Larsson eller Tommy Boustedt, Svenska Ishockeyförbundets två högsta höns. Inte på VM, inte på läger, inte någonstans. Aldrig.

27 december 2018 twittrade däremot herr Generalsekreterare stolt att han ”började på förbundet 2001 och har sett alla JVM på plats sedan dess”. Jag undrar om något svenskt landslag har blivit så nonchalerat och förorättat av sin egen ledning, under så lång tid, som Damkronorna?

Och jag undrar om Svenska Ishockeyförbundet skulle tåla en ordentlig granskning över alla utlägg och kostnader de dragit på sig de senaste åren. Vågar de visa upp alla kvitton (resor, kanske med respektive, och representation) som de kommit hem med efter alla dessa mästerskap, där de senaste två VM-gulden på herrsidan har varit rena förlustaffärer? Man skäms

Och jag kan bara erinra mig om ett enda tillfälle de senaste åren när Svenska Ishockeyförbundet på riktigt bestämde sig för att ta svensk damishockey på riktigt allvar. Det var när de bötfällde Luleå med 25 000 kronor för att glada människor och många barnfamiljer tillsammans firade ett SM-guld på isen i våras.

De här protesterna kommer inte som någon överraskning, det är snarare ett under att så många damishockeyspelare har stått ut med de här tomtarna så länge.
Och när svensk damishockey går igenom sin största kris någonsin, när behovet av ett starkt, modigt och modernt ledarskap aldrig varit större, då har förbundets ordförande Anders Larsson helt gått upp i rök.
Man skäms. "

Kan bara instämma.

Man behöver inte så mycket sunt förnuft för att förstå att när först landets bästa damhockeylag - Luleå Hockey - stoppar samtliga sina spelare för att delta i ett samtingsläger följt av turnering för Damkronorna och därefter samtliga 43 andra uttagna vägrar delta....ja, då är det något som är ini helvitte fel.

Och när sedan tomten Boustedt som generalsekreterare bara kommenterar det hela med att "vi är överraskade, vi behandlar män och kvinnor lika" medan ordföranden Anders Larsson helt håller sig borta...ja, då är det ännu värrre.

Föreställ er att det i stället gällde Tre Kronor: hade en sådan "hantering" från förbundets sida accepterats?

Aldrig.

Alla fakta hade snabbt krävts fram och analyserats och allmänheten skulle snabbt haft klart för sig vilka de skyldiga var och vad konflikten berodde på.

Jag har ju följt Damhockeyn ganska länge och tycker att det är glasklart.

Ishockeyförbundet, representerad av Boustedt i kombination med SOK-basen Reinebo, startade det hela genom att tvinga fram PorkkaBork som diktator för Damkronorna under en massa år. Detta beslut ledde fram till att Damkronorna destruerades och resultatet blev fiasko i OS 2018 och VM 2019. Och nu fortsätter hockeyförbundet att behandla Damkronorna som skit.

Men nu har Damkronorna fått nog och vägrar att acceptera dessa gubbars skamlösa gubbvälde som knäckt landslagshockeyn för damer i Sverige så att alla andra jämförbara länder sprungit ifrån och omvärlden skrattar åt gubbarnas skräckvälde.

AVGÅ ALLA!
Kommentera