Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1982245

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Kan också vara ett av galningen yodas många fejkkonton....
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och i morgon kväll är det dags. Träningsmatch i Delfinen.

Luleå Hockey - Apan.

Vi har ju inlett säsongen fint, även om vi saknar ett stort antal spelare.

Apan å sin sida har bara torskat mot MooDoo, som vanligt, och därefter samlat sig för den stora uppgiften att möta oss. Nu kommer de förstås att ge precis allt för att vinna.

Och skulle de ändå torska, detta torskarlagens Torskarlag, vet vi vad som händer:
a) De gömmer bort resultatet på sin egen hemsida så att så många apor som möjligt ska missa att det varit match överhuvudtaget och kräva motsvarande av ApPravda Nollan;
b) Ryktesvägen förklarar de att de bara förlorade eftersom TjockSteffe inte fått upp flåset ännu; eftersom inte Fläskberget gått in i laget ännu; och eftersom Apan fick spela inför mänskliga åskådare i Delfinen i stället för de tomma stolarna som fullsätter Aparenan i den schtaan där hockeyintresset (när det gäller tomma stolar) är rekordstort.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hösten 2017 är kritiken hård mot PorkkaBorrk och hans sätt att hantera Damkronorna sedan åratal, då SOK:s Reinebo kräft att Porrka ska få 100% makt och Porkka har förklarat att får han bestämma ska han se till att Damkronorna spelar OS-final 2018.

Tidigare förbundskaptenen för Damkronorna under massor av år - Peter Helander - och då väldigt framgångsrik har påpekat - apropos spelare som försvunnit - vanligen sedan Porkka förklarat att "eftersom de inte tackat ja till varenda läger han kallat till, är de avstängda för alltid" . att "Därför är det lite tråkigt att Emma Eliasson, Jenni Asserholt, Danijela Rundqvist, Tina Enström med flera, spelare som jag har följt sedan dom var i tonåren, i folks ögon nu ses som krångliga, inte vill åka på sommarläger och så vidare. Egentligen är det tvärtom. Dom här tjejerna är vinnarskallar som ställde upp, drev på och var modiga kvinnor som inte minst levererade resultat, poäng, vinster och glöd när dom representerade Sverige."

Porkka hade ju - som han nästan alltid gjort när han blivit boss för ett lag - sparkat någon eller några av de mest framstående spelarna för att kväsa resten och få total lydnad. Emma Eliasson, exempelvis, utsägs till Riksseriens allra bästa back och några månader senare förklarade Porkka att hon var avstängd från Damkronorna för all framtid och OS många år senare var definitivt kört för hennes del. Och Porkka vägrade förklara varför. Vilket slutade med att Emma la ned hockeyn. Och liknande historier har vi för andra av de svenska toppspelare som försvann under Porkka.

Porkka intervjuas hösten 2017 av Hockeysverige och förklarar att 2015 hade han och Olof Östblom valt väg: "– Vad jag försökte börja göra här, tillsammans med Olof (Östblom), var att inventera och börja använda en rad andra spelare. Vi tyckte att vi måste börja bygga upp spelarna som kommer underifrån. Lyfta fram dom tjejerna i ansvarsfulla positioner."

Jo, det vet vi ju. När Porkka började "arbeta" med Damkronorna visst han ingenting alls om damhockey och hade aldrig varit på en match. Men han och Olof Östblom ansåg sig vara "experter" ändå och tyckte att de hade råd med att göra sig av med ett antal spetsspelare eftersom de skulle få mindre framträdande spelare att lyfta.

Det lyckades de inte med. Däremot lyckades de sänka Damkronorna och den svenska damelithockeyn till historiskt låga nivåer. Arvet bakom Porkka och Östblom blev bottenfinal i OS 2018 och respass ur A.gruppen 2019.

Östblom tycks ha varit djupare inblandad än man tidigare känt till. Att han därefter tycks ha ansvarat för fortsatta "insatser" av typen
a) Organiserade så att Damkronorna bara fick ytterst kort tid för förberedelser inför VM 2019 vilket massor av svenska och utländska spelare förklarade var uselt
b) Förklarade att Ronja Savolainen - som uttalat sig om att stödet till Damkronorna från Förbundet var skit efter fiaskot i VM 2019 - i så fall borde lämna Luleå och Sverige och spela i andra länder
c) Representerade förbundet som förklarade att Luleå Hockey dömdes till maximala böter på 25 000:- eftersom man släppt in familjer och barn på isen för att fira SM-gludet 2019 sedan matchen var över och domare samt motståndarna DamPungen lämnat isen.
d) Lagt ett träningsläger/matchturnering på en tid i augusti då regelverket tydliggör att klubbarna INTE ska behöva släppa spelare till landslaget och informerat om tidpunkten först i juli, då klubbarna redan spikat sina egna program.
e) Ansvarig för att sex veckor innan OS i Finland skicka hem damerna med fyllefärja en lördagkväll?

Har inte kollat upp helt men tror Östblom var inte inblandade i samtliga nämnda exempel.

Naturligtvis är det Porkka som är den som direkt orsakat de svåraste skadorna. Men primärt ansvarig är korgbollsfloppen Reinebo på SOK som hittade på att kräva att Porkka skulle ha makten över damkronorna och gissningsvis gick en avsevärd del av SOK:s stöd till damkronorna direkt in i Porkkas lönekonto. I andra hand skyldig är Boustedt som accepterade att korgobollsreinebo tog sig makten att besluta om hockeyns interna angelägenheter och därefter stödde Porkka - som en gång i tiden anställde Boustedt som assisterande till sig själv i Hammarby - alla år fast det gick åt helvitte. Och så har vi Östblom som tycks ha varit rejält inblandad såväl med Porkka som för förbundets operativa, administrativa åtgärder.

Och högst just nu har vi relativt färske hockeyordföranden Anders Larsson som knappast har såpass stöd att han kan agera på det sätt som nu krävs, även om han skulle vilja.

Gubbarna sitter som det verkar i orubbat bo, trots den kritikstorm som kommer från alla tänkbara håll.

Men vad är det som brukar fälla makthavare i Sverige?

Pengar!

Fakta är alltså att SOK drog undan mattan för damhockeyn efter Porkkas OS 2018 och så blev det svårt för SIF att behålla damhockeyn överhuvudtaget när allt skulle baseras på att damerna förlorade 1-2 veckors lön varje gång de blev inkallade till läger etc.

Då gick SHL in och skänkte 400 000 till förbundet under förutsättning att förbundet självt gick in med motsvarande.

Vad hände med de pengarna? Hur mycket utbetalades igen-kligen?

Det är intressant och det kan bli en tuva som växer till ett lass.

De 43 spelarna som nu strejkar (tilld et kommer 5-6 spelare från Luleå som redan innan tackat nej till det aktuella lägret, dvs inalles c:a 50 damhockeyspelare) lyfter ju särskilt den punkten: vad har hänt med de 800 000.

Och Nota Bene: De 50 damhockeyspelarna sitter ju inne med facit - de vet förbannat väl hur mycket de fått och inte fått och eftersom de frågar efter redovisning kan man förutsätta att de inte alls har fått 800 000.

Damhockeyspelarna antyder ju att förbundsledningen åkt på "äventyrsresor" och det luktar lite att de menar att det stöd de skulle ha haft har Boustedt och de andra - som damhockeyspelarna inte träffat senaste 11 åren - åkt iväg och festat upp. Medan damkronorna hänvisas till fyllefinlandsbåtar, använda herrkläder och utgångna näringspreparat...

SHL har hängt på och också de krävt redovisning vad de 400 000 de skänkt och de 400 000 förbundet skulle bidra med använts till.

Väldigt mycket pekar på att om media nu hänger på kan de lyckas ta fram en härva där ledare beslås med korruption och stöld av andras öronmärkta pengar.

Och i landet Sverige åker man för en sådan sak. Då får de utse en syndabock alternativt åker hela bunten.

The plot thickens.
Kommentera